Koninklijke onderscheiding voor de heer Marius Hardeman

Datum: 16-04-2018

18.39 uur - Vanmiddag ontving Marius Hardeman (24) uit handen van burgemeester Anneke Raven van Hellendoorn de Erepenning voor Menslievend Hulpbetoon in brons. Een uitzonderlijke onderscheiding voor een uitzonderlijke daad.

 
 
 
 
Op vrijdagmorgen 2 februari raakte op de N35 ter hoogte van de kruising met de burgemeester H. Boersingel in Nijverdal een auto met bestuurder te water en zonk tot aan het dak in de vijver.
Hardeman (inmiddels woonachtig in Zwolle, maar toen nog inwoner van Lemelerveld) zag het gebeuren en aarzelde geen moment. Hij zwom naar de auto maar slaagde er niet in de ruit van de cabine in te slaan. Hij zwom terug en kreeg, op zijn verzoek, van een omstander een steenbeitel, waarmee hij de bestuurder wel kon bevrijden. Vervolgens bracht hij haar naar de oever. Zowel slachtoffer als redder werden met lichte onderkoelingsverschijnselen door de inmiddels gearriveerde hulpdiensten voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht en dezelfde dag nog ontslagen.
 
De heer Hardeman heeft met gevaar voor eigen leven levensreddende handelingen verricht. Door zijn doortastend optreden is de bestuurster van de verdrinkingsdood gered. Met dit heldhaftig optreden heeft de heer Hardeman zich op een buitengewone manier ingezet voor zijn medemens. Zijn optreden is een voorbeeld van menslievend hulpbetoon waarbij sprake is van moed, beleid en zelfopoffering. En precies daarvoor wordt de erepenning toegekend.
 
 
 Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: