Fietsroutes Smaak en Vermaak geopend

Datum: 21-04-2018

8.46 uur - Het met ballonnen versierde pontje over de Regge, in de route Notter – Zuna, vormde het decor van de officiële openstelling van de drie “Smaak en Vermaak” fietsroutes. “Door met elkaar op te trekken kun je tot mooie dingen komen” aldus één van de ondernemers, die aan de basis staan van deze routes.

“De fietser vaart er wel bij!” zegt de ander.
En zo is het! De routes voeren alle drie door heel afwisselende landschappen en hebben elk hun eigen karakter. De fietser geniet daarnaast van heel afwisselende activiteiten en lekkernijen bij de verschillende bedrijven.
 
Smaak en Vermaak:

Trek er een dagje op uit en geniet bij de deelnemende, aan de route gelegen bedrijven van een leuke activiteit of iets lekkers.
 
De routes:
De route Hellendoorn – Den Ham is het meest noordelijk gelegen en voert langs de meanderende Regge, door weidse weilanden, het bosgebied van de Sallandse Heuvelrug en biedt prachtige doorkijkjes. Onderweg kun je de stroom- en korenmolen bezichtigen, met een fluisterbootje varen op de Regge, overnachten in een bedstee, genieten van een heerlijke pannenkoek, of iets te drinken met een “Smaak-lekkernij” erbij. 
Startpunt: www.pannenkoekenhuusmarle.nl 
 
De route Notter – Zuna gaat langs de midden-Regge, door weidegebieden met knusse boerderijen en rustieke buurtschappen. Neem een kijkje op een melkveebedrijf en zie hoe er kaas, boerenzuivel of ijs van de melk gemaakt wordt, proef de verrukkelijkste taarten, kijk binnen bij de Waarf waar de Enterse Zomp onderhouden wordt en geniet van de rust bij een lekker glaasje wijn.
Startpunt: www.grimberghoeve.nl 
 
De route Markelo – Diepenheim is het meest zuidelijk gelegen en leidt je langs prachtige landgoederen en heuse kastelen. Onderweg kun je genieten van een High Tea of wilde zalm proeven, Twents boerenantiek bezichtigen en kijken hoe dakpannen werden gemaakt uit leem uit het gebied, met ezels wandelen en overnachten in authentieke boerenhoeve.
Startpunt: www.hoestinkhof.nl 
 
Extra leuk:

Hoewel er startpunten aangegeven worden, kun je bij elke deelnemende locatie starten, je komt weer terug bij je startpunt, want de route is feitelijk een rondrit.
De Smaak en Vermaak routes zijn het hele jaar door te fietsen.
 
De routes zijn ook te bekijken en te downloaden via de website https://www.visittwente.nl/smaakenvermaak
 
 
 
 



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

gerard schreef op 24-04-2018

Beetje aanpassen zonnepaneel met accu,centraal smeersyteem wat bootlichtjes die aan gaan als er mensen zijn en wifi.

Ghb schreef op 24-04-2018

Leuke afstanden om te fietsen met een fiets zonder ondersteuning

Uw reactie

Naam:
Bericht: