Heeft stemmen in Hellendoorn nog zin....?

Datum: 23-04-2018

                                                             

                               



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Def schreef op 23-04-2018

Nee want de cda speelt een vies spelletje

Geronimo schreef op 23-04-2018

Ja zeker, want de klakkeloos-CDA stemmer is een uitstervend ras. Het gros valt in de leeftijdscategorie 55+.

Han schreef op 23-04-2018

Goed, dat is één kant van het verhaal. Nu graag de andere kant nog.

Mitis schreef op 23-04-2018

Het CDA houdt er niet van zich te verantwoorden naar de burger. Zoiets als de ATK van Erdogan maar net iets slimmer.

Mitis schreef op 23-04-2018

Dat wordt nog een lange zit. De levensverwachting bij geboorte voor vrouwen is 82,9 jaar, tegen 79,2 jaar voor mannen.

Han schreef op 23-04-2018

Geronimo. Zal de fractie van LH ook op CDA gestemd hebben? Deze kan je namelijk ook bij de groep 55+ plaatsen. Uiteraard met een knipoog. Ben het wel met u eens. Deze stemmers zijn net als de stemmers op de PvdA een uitstervend ras.

K-e schreef op 23-04-2018

Goronimo en Han; Schandalige opmerkingen, ik hoor helaas ook bij de plussen, maar heb nog nooit op een van die partijen gestemd, dit zijn vooroordelen.

Han schreef op 23-04-2018

Aan K-e. Deze opmerking kan voor sommigen inderdaad als schandalig overkomen. Ikzelf heb ook nog nooit op deze partijen gestemd. En heb dan ook geen enkele moeite met deze opmerkingen. De ervaring leert dat men (wij Nederlanders) geen zin meer hebben in deze partijen. Ze hebben hun beste tijd gehad. Ze zoeken naar uitwegen om nog aan stemmers te komen. Ze waaien met elke wind mee, maar een eigen koers hebben ze niet. De PvdA is hier dan ook nummer 1 in. Met het uitstervende ras worden dan ook de stemmers bedoeld die op het CDA en PvdA stemmen, zonder er bij na te denken waarop ze stemmen, zonder er bij na te denken waarvoor de partij staat. Waarom doen ze dat, het is zo lekker makkelijk en hebben altijd op hun gestemd. Uitzonderingen daargelaten natuurlijk. En ja tegenstanders van mij, ik weet al wat jullie van mij vinden. Wees gerust, ik kan er mee leven.

Geronimo schreef op 24-04-2018

Mitis, hoezo wordt dat een lange zit. Als ik alleen in mijn familie kijk, tante, neven en nichten, dan zijn de meesten tussen de 67 en 94. Kan dus vrij snel gaan. Tegenwoordig vallen ze al veel jonger om, de dood heeft ons lief, ze doet er alles aan om ons in te halen en dat lukt haar ook.

Geronimo schreef op 24-04-2018

K-e, hoezo schandalig, begrijpend lezen van mijn post, kan toch niet zo moeilijk zijn? Ik heb het over de CDA stemmer. Schandalig is de spelling van mijn nick.

Wat ben ik toch een tut! schreef op 24-04-2018

@K-e; niks schandalig, Geronimo heeft gelijk volgens CBS: https://www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2017/08/bijna-een-kwart-stemgerechtigden-65-jaar-of-ouder

Wat ben ik toch een tut! schreef op 24-04-2018

@Han: dat klopt, gelovigen werden/worden gedwongen op christelijke partijen te stemmen. “””Indoctrinatie : Mensen alleen bepaalde ideeën laten horen en zien zodat ze die ideeën gaan geloven zonder erbij na te denken.””” Kan me nog herinneren dat mijn vader woest was, omdat ik niet op CDA had gestemd als 18-jarige.

klaas schreef op 24-04-2018

Nee stemmen in deze Gemeente heeft echt geen zin ,mister Coes is bang voor zijn eigen belang gewoon op stappen sorry DHR de tijden veranderen ook in de Gem Hellendoorn CDA hoeveel willen jilly nog meer kapot maken

Eeen stemmer schreef op 24-04-2018

Thea laat zien wat jullie nu kunnen de meerderheid staat in de gemeente nu achter jullie , roep de achterban nu op tot actie hetzelfde als in losser . Helaas cda nu echt met kleine letters geef je als verloren in de Gemeente Hellendoorn en doe niet zo zielig en speel geen gemeen spelletje (net kleine kinderen )we leven in een moderne tijd tegenwoordig .jullie zijn ouderwets

Lokaal Hart schreef op 25-04-2018

@Geronimo, Klaas e.a. Jullie denken dat het CDA een macht heeft die het al lang niet meer heeft. Als Lokaal Hellendoorn de afgelopen jaren geïnvesteerd had in de verbinding met andere partijen en gezorgd had voor nieuwe mensen, hadden ze het CDA heel gemakkelijk buiten spel kunnen zetten. Ze hadden de VVD al en dus maar 1 andere partij nodig om een college te vormen. Als grootste hadden zij de lead.

Geronimo schreef op 25-04-2018

@Eeen stemmer, beter voor jouw om niet meer te reageren, voordat je je hebt ingelezen. LH heeft niet de meerderheid, het is de grootste partij, dat is iets heel anders.

Geronimo schreef op 25-04-2018

@Lokaal Hart, hoe kom je erbij dat LH samen met de VVD al overeenstemming hebben. Zij staan, volgens de partijagenda's het meest uit elkaar. Verder, hoe kun je meer investeren, om met een ieder openlijk te praten, over een zo breed mogelijk gedragen coalitie. In deze coalitievorming ligt de schuld (lees eventueel achterkamertjespolitiek) geheel bij het CDA.

Jos schreef op 25-04-2018

lokaal staat er weer positief op in de raad. persoonlijke aanvallen bah.

wim schreef op 25-04-2018

Richard B.is een beste man,heeft in verleden ook de andere partijen nu samen L.H bij elkaar gebracht.Achteraf gezien,had men niet beter een vremde kunnen vragen.

Def schreef op 25-04-2018

ik denk dat de burgemeester ook een finger in de pap heeft om op de oude voet verder te gaan zij is niet blij met L.H

Geronimo schreef op 26-04-2018

@Jos, waarschijnlijk heeft Runneboom dat geleerd van jouw reacties alhier. Het enige verschil met jou is, dat hij gelijk heeft, met zijn aanval op dat stelletje huichelaars.

Geronimo schreef op 26-04-2018

@Def, wat heeft zij hierbij te winnen; ze heeft haar ambtstermijn weer net verlengt.

HvrH schreef op 26-04-2018

De manier van oppositie voeren van Frans Runneboom afgelopen dinsdagavond, maakt nogmaals duidelijk waarom vijf partijen geen heil zien in een coalitie met LH ( BB + ) !

gerard schreef op 26-04-2018

Wat een gezwam doe Je burger plicht en stem en laat verder de politiek elkaar in de haren vliegen ga er vanuit dat voor een grote verandering een revolutie nodig is.

Geronimo schreef op 26-04-2018

HvrH, leg mij eens uit hoe je oppositie voert, tegen iets dat niet bestaat?

HvrH schreef op 26-04-2018

Als je manier van politiek bedrijven voornamelijk gebaseerd lijkt te zijn op verontwaardiging en frustratie ( BB ), dan kun je niet rekenen op enthousiasme bij de andere partijen en kom je op den duur alleen te staan !

Jos schreef op 26-04-2018

De manier van Frans maakt wel duidelijk dat Lokaal niet in de raad moet. Dan gaat het echt mis.

Def schreef op 26-04-2018

Pas kom niet aan de CDA en de burgemeester dan gebeuren er rare dingen dan moet iedereen op het matje komen

def schreef op 26-04-2018

achter kamer politiek is hier al jaren of niet cda

gerrit schreef op 26-04-2018

wees blij wij hebben weer beintema die weer veel geld uit geeft die niet van hem is dat doet hij graag

wim schreef op 26-04-2018

beintema heeft belletje gedaan naar de Pvda kom bij ons dan hebben wij weer en zetel er bij stond vandaag in Tubantia

Def schreef op 26-04-2018

Jos je moet de krant eens goed lezen wat er staat waarom hij die uitspraak deed tubantia van 26 april vandaag

Jos schreef op 26-04-2018

nou vertel ik zie geen aanleiding om op de persoon aan te vallen. zo kun je zien dat lokaal beter kan blijven waar ze zitten...aan de zijlijn

Han schreef op 26-04-2018

Aan Geronimo. Laat je aub niet zo gaan. Ik ga bijna geloven dat je partij lid bent van LH. Zo vel trekt u van leer. Zeg me als ik me vergis.

Geronimo schreef op 27-04-2018

@Han, je vergist je, het is fel ipv vel. Loop verder al mijn reacties alhier even na, en je ziet dat ze allemaal een draai om de oren krijgen.

Albert schreef op 27-04-2018

Hallo Jos wat ji doet en zegt hoop woorden weinig wol of te wel j klets teveel

Jos schreef op 27-04-2018

Albert neem eerst type les.

Wat ben ik toch een tut! schreef op 27-04-2018

@Jos, zolang iemand duidelijk kan maken wat hij bedoelt, doet correcte spelling er niet toe. In jouw bovenstaande bijdragen ben je vier hoofdletters en drie komma’s vergeten en typeles schrijf je aan elkaar.

Geronimo schreef op 27-04-2018

@Jos, zie je geen aanleiding om iemand persoonlijk aan te vallen of speel je niet op de man?

William S. Burroughs schreef op 27-04-2018

De lokale partijen staken woensdag de hand ook in eigen boezem en erkenden ruiterlijk dat de eerste vergadering van de nieuwe Hellendoornse gemeenteraad voor hen een slechte generale repetitie is geweest. Raadslid Frans Runneboom verraste vriend en vijand in de raad met een harde persoonlijke aanval op de integriteit van voormalig CDA-raadslid Hennie Reimert en Henri Geugies wekte de woede van het CDA en de ChristenUnie op door de C van christelijk in één adem te noemen met chaos, college en corruptie... (tubantia) Wat een verstand! Politiek is een spel waarbij enige partij discipline aan te bevelen is boven partij emotie. Dat kan voorkomen dat men de raadszaal gaat verwarren met de kroeg of het schoolplein. Politiek is een spel waarbij Lokaal Hellendoorn nu al met 2-0 achter staat. Het eerste doelpunt mag dan twijfelachtig zijn maar onrechtmatig is het niet. Het tweede doelpunt is echter volledig te wijten aan een hele slechte verdediging. Ik vrees dat er voor de start van een nieuwe coalitie ook nog wel een derde doelpunt zal gaan vallen. Laat dat dan het zogenaamde drie keer scheepsrecht zijn en focus op een sterke oppositie want zo stevig is de coalitie niet met maar 1 zetel als meerderheid. Kan mij namelijk niet voorstellen dat Groen Links overal akkoord mee zal gaan en God verhoede dat de PVDA zich ook aansluit als tweede knecht van het CDA. Mits men wil samenwerken met de andere twee partijen (D'66 en Groen Links) om het progressieve geluid binnen de coalitie te waarborgen. Ben republikein dus ik had wel even tijd voor deze reactie. Als kind vond ik sprookjes prachtig maar daar denk ik anno 2018 gelukkig iets genuanceerder over. Prettige dag.

Geen lokaal Hellendoorn schreef op 27-04-2018

Er is veel rumoer over de college vorming in de gemeente Hellendoorn, vooral lokaal Hellendoorn is erg ontstemd dat ze buiten het college gaan vallen. Vooral Thea ‘overal tegen’ ten Have is erg ontstemd, nu snap ik wel waarom de andere partijen niet met lokaal willen samen werken. Dit werd nog weer, de zoveelste keer, bevestigd in het laatste debat( dit is terug te kijken op de site van de gemeente) van de gemeenteraad, door acties van haar kleurrijk gezelschap, die naam gaf mevr. Ten Have hen. Ook het verleden van haar vroegere partij burger bedrog is een reden om niet met haar te willen samenwerken, je hebt een keer in het college gezeten met 2 wethouders en dat is voor mij vaak genoeg . Dit waren mevr. Bakhuis met stip de slechtste wethouder die er is geweest in de gemeente Hellendoorn en mevr. ten Have die ook in de top van dit klassement staat. Hoe kwam burger bedrog in het college? o.a. door de stemmen winst in de verkiezingen van dat jaar, waar het betaald parkeren het thema was. Voor al in de straten rond het gemeentehuis en het marktplein werden veel stemmen gehaald, want b.b. was 1000% tegen betaald parkeren, wie heeft niet alle spandoeken in het centrum gezien die dit onderstreepten. En als je dan dit voor jou zo belangrijk punt al inlevert voor dat je op je stoel zit aan de onderhandeling tafel laat je zien dat keizers, in ieder geval de Nijverdalse keizers, totaal onbelangrijk zijn. Of het moet zijn mevr. ten Have nog dommer zijn dan ik dacht, ze wist toch dat haar ‘winst’ te danken was aan het feit dat b.b. tegen betaald parkeren was. Ook als je de gemeenteraad vergaderingen volgt kan je niet, ten minste als Nijverdaller, vertrouwen hebben dat lokaal Hellendoorn je vertegenwoordigd. In de laatste gemeenteraadsvergadering van voor de verkiezingen van 2018 was het mevr. ten Have die nog extra geld wilde uitgeven voor het 3e knelpunt oversteek Koersweg/Meijerinks (wat eigenlijk een illegale oversteek is) in Haarle, geld dat er in de gemeente beschikbaar is voor alle knelpunten in de gemeente waar veiligheid een probleem is. Twee knelpunten in Haarle worden wel aan gepakt, daar geef je mee aan dat de andere knelpunten in onze gemeente onbelangrijk zijn, trouwens mevr. ten Have woont in Haarle en kreeg daar veel stemmen. Mevr. ten Have kreeg in deze vergadering de vraag van Cdaer Evers of ze het 3e knelpunt in Haarle belangrijker vond dan alle andere onveilige verkeerssituatie in de gemeente, haar antwoord was ja daar kiezen wij voor. Ook kwam Nijverdal in hun verkiezingskrantje er erg bekaaid af vergeleken met de rest van de gemeente, vooral om dat in Nijverdal de meeste inwoners van onze gemeente wonen, een 2,5 keer zoveel als en de rest van de gemeente. Natuurlijk is er één groot nadeel dat lokaal Hellendoorn ongeschikt is voor het college dat is dat we weer vier jaar opgescheept zitten met het (c)da, maar somt moet je voor de minst kwade kiezen. Ook de vvd is boos, tja als je de politiek volgt vraag je je af wie er nog bij die club wil horen, Rutte/Wiebus, v/d Steur, Opstelten/Teeven enzv. enzv. ik niet in ieder geval. Met als absoluut dieptepunt het “memo debat” deze week met Pechtold, Seegers en in de hoofdrollen Buma en Rutte. Dan de plaatselijke vertegenwoordig van deze leugenbende (vvd) “zakenman door huwelijk’ Winnie Müller, als zo als ik de gemeente politiek volgt dan wist je dat de zetelwinst van de vdd nooit door hem is gekomen. Het doet me denken aan een gezegde “de domste boeren hebben de dikste aardappels” . In de laatste raadsvergadering ging het over een duidingsdebat na de verkiezingen, dit is een debat dat de uitslag van de verkiezingen openbaar bespreekt en de consequentie van die uitslag bespreekt. Per interruptie was de inbreng van deze politieke onbenul de volgende hij wou dat duidingsdebat al voor de verkiezingen doen, meneer Müller dat zijn verkiezingsdebatten een levens groot verschil met een duidingsdebat. Hoewel het een beetje dom van mij is, omdat ik de vvd met plezier zie verdwijnen, heb ik nog een raad voor meneer Müller treed af als fractievoorzitter, Dhr Bakhuis is hier veel geschikter voor. Maar dat zal wel niet gebeuren want zelfreflectie lijkt mij niet aanwezig bij meneer Müller.

Jos schreef op 27-04-2018

+100

Geronimo schreef op 28-04-2018

@Geen lokaal Hellendoorn, kan me redelijk vinden in jouw betoog. Ben zelf toendertijd afgehaakt bij BB omdat ze hun ziel verkochten voor het pluche.En ja, ze moeten er een paar uit de partij gooien, waaronder die Geugies. Maar het is wel de enige lokale partij. De rest is toch verantwoording verschuldigd aan het landelijke partijbureau en velen gebruiken de raad als springplank naar hogerop, lees provincie of landelijk, voor een dik salaris, wat weer wordt ontkend Maar als je zo uitgesproken bent, zeg dan ook even wat jij hebt gestemd (of moet ik zeggen "bij welke partij jij zit?"). Is nl wel net zo eerlijk, kunnen anderen die partij ook een veeg uit de pan geven. Ik denk GL.

Geen lokaal Hellendoorn schreef op 28-04-2018

@Geronimo, Nee ik ben niet van Gl ook nooit op gestemd (ook niet op de voorgangers van die partij). Al moet ik zeggen als ik naar de kwaliteit van de raadsleden had gekeken, Dennis o/d Dries wel een optie was geweest.

Sep schreef op 28-04-2018

Als ik het bovenstaande goed gelezen heb heeft het inderdaad weinig zin om te stemmen, wat er zit willen we graag kwijt en wat er niet zit willen we er ook niet hebben.

D.J. schreef op 29-04-2018

Sep je hebt in 1 zin samengevat wat hier boven allemaal beschreven is, zo kan het dus ook.

HvrH schreef op 29-04-2018

Willen, we ? Wie zijn, we ? Gaat het nu zo slecht in de gemeente Hellendoorn ?

Han schreef op 29-04-2018

Dan moeten wij als reaguurders maar in de gemeenteraad. Kan best gezellig zijn.

William S. Burroughs schreef op 29-04-2018

Aan D.J. Dan stel ik voor dat we Sep in het vervolg laten beginnen. Of moet er toch eerst wat samen te vatten zijn? Prettige dag.

Albert schreef op 29-04-2018

jos niet nodig zo klets je ook

Uw reactie

Naam:
Bericht: