Sterrencollege met Lucas Ellerbroek

Datum: 23-05-2018

17:30 uur - Zijn wij alleen in het heelal? Is er Buitenaardsleven? Bestaan Aliens ? Die vragen houden ons al duizenden jaren bezig. Het zoeken naar antwoorden werd lange tijd overgelaten aan de verbeeldingskracht van filosofen, sciencefictionauteurs en dorpsgekken. 

De afgelopen twintig jaar is daar verandering in gekomen met de werkelijke ontdekking van planeten rond andere sterren dan de zon. De zoektocht naar buitenaards leven is een feit geworden en staat permanent in de belangstelling. Sterrenkundigen aan  universiteiten overal ter wereld, beweren dat men binnen een paar jaar een tweede Aarde zal vinden. Lucas Ellerbroek geeft een boeiend en leerzaam overzicht van de geschiedenis van die jacht op exoplaneten. Ook laat hij de laatste resultaten zien van die zoektocht naar een tweede aarde in het universum.                                                                      

 

Wat: Sterrencollege met Lucas Ellerbroek.

Onderwerp: De jacht op exoplaneten en buitenaards leven. 

Wanneer: Dinsdagavond 29 mei.

Hoe laat: Aanvang 19.30  om 19.00 deuren open.

Waar: Sterrenwacht Hellendoorn  Grotestraat 281 Nijverdal 

Entree: € 8,--  volw. € 4 van 6 t/m 13 jaar, donateurs gratis. 

 



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: