Informatieavonden aanpak van asbestverdachte daken

Datum: 24-05-2018

13:42 uur - De gemeente Hellendoorn gaat ondernemers en particulieren informeren en ondersteunen bij het verwijderen van asbestdaken. Daarvoor worden op 4 en 5 juni informatiebijeenkomsten georganiseerd in het ZINiN Theater.

 

Om de (gezondheids)risico’s van asbestdaken zoveel mogelijk te beperken, zijn asbestdaken vanaf 2024 verboden. In de gemeente Hellendoorn is nog ongeveer 453.000 m2 asbestdak aanwezig. Pandeigenaren zijn zelf verantwoordelijk voor de verwijdering van asbesthoudende daken. De gemeente wil graag ondersteunen bij de verwijdering van deze daken. In de maand juni organiseert ze daarom informatiebijeenkomsten rondom het asbestdakenverbod. Tijdens deze bijeenkomsten wordt informatie verstrekt over het belang van het vervangen van asbestdaken, hoe dat kan worden aangepakt, wie daarbij kan helpen en hoe financiering kan worden geregeld.

Voor (agrarisch) ondernemers is de bijeenkomst gepland op 4 juni. Voor particulieren is dat op 5 juni. De bijeenkomsten worden gehouden in het ZINiN theater (Willem Alexanderstraat 7 in Nijverdal) en beginnen om 20.00 uur.

Informatiemarkt

Tussen 19.00 uur en 20.00 uur wordt een informatiemarkt georganiseerd waar diverse bedrijven zich zullen presenteren. Onder andere inventariseerders, saneerders, aannemers en belastingadviseurs. Zij kunnen alles vertellen over hoe het verwijderen van een asbestdak en eventueel het plaatsen van een nieuw dak in zijn werk gaat en wat er allemaal bij komt kijken.

 



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: