Meerdere supermarkten vanaf half juli op zondag open

Datum: 24-06-2018

20:07 uur - Meldden wij gisteren dat de Jumbo aan het Kuperserf in de Kruidenwijk vanaf 15 juli op zondag geopend zal zijn, nu blijkt bij navraag dat het niet alleen om deze Jumbo gaat maar om meerdere supermarkten in de gemeente Hellendoorn.

Albert Heijn Nijverdal en Albert Heijn Rob Lohmans Hellendoorn (geopend van 12.00 - 20.00 uur) zullen vanaf 15 juli geopend zijn. Coop in Nijverdal geeft bij navraag aan dat ze deze week nog een formeel overleg met de gemeente zullen hebben, maar verwacht ook vanaf 15 juli op zondag geopend te zijn.
 
 



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

k.e schreef op 24-06-2018

als??als de de medewerkers maar volgens de bestaande regels beloond gaan worden.

Harma schreef op 24-06-2018

Ben ik de enige die denkt dat dit onnodig is voor in onze gemeente. Volgens mij kost dit meer dan dat het gaat opleveren.

Geronimo schreef op 25-06-2018

@Harma,neen hoor. Heb hier al vaker gezegd, dat 6 dagen genoeg is om je boodschappen te doen. Maar dan krijg je antwoorden als "ik wil kunnen winkelen wanneer ik wil" en meer van die loze kreten. Maar dat bv het openbaar vervoer, artsen, ziekenhuizen, gemeente, etc. een weekendrooster hebben, hoor ik niemand over en terecht.

Han schreef op 25-06-2018

Geronimo. Ben het volledig met u eens. Totaal overbodig dit.

Wouter schreef op 25-06-2018

Als het echt overbodig blijkt te zijn dan stoppen ze er vanzelf mee. Een ondernemer gaat echt niet open als het hem meer kost dan oplevert. Ik denk echter dat het de ondernemers wel wat oplevert! Ik spreek en zie regelmatig mensen uit onze gemeente winkelen in bijvoorbeeld Raalte, Hengelo of Enschede.

Wat ben ik toch een tut! schreef op 25-06-2018

@Harma; jij hebt er toch geen last van? De achterlijke religieregels hoeven we gelukkig niet meer na te leven. Tijden veranderen, het is altijd hectisch in gezinnen waar beide ouders werken, dus hoeft men op zaterdag niet naar de drukke supermarkt. Wat dacht je van de vele avonturenparkbezoekers/vakantiegangers en fietsers? Je kunt nu spontaan visite uitnodigen en nog snel wat bier halen. Daarom extra inkomsten voor supermarkt. Wanneer in deze gemeente winkels dicht zitten, wordt het geld bij supermarkten in andere dorpen besteed.

Geronimo schreef op 25-06-2018

@Wouter, de omzet van de ondernemer stijgt echt niet spectaculair. Een gedeelte van de omzet wordt verplaatst van de zaterdag naar de zondag. Maar blijft hij gesloten, dan gaan deze zondagsklanten naar een ander, dus hij moet wel meedoen. Maar stel dat hun omzet toch spectaculair groeit, dan koopt de consument dus meer dan hij nodig heeft en is dus handelingsonbekwaam en zou onder curatele gesteld moeten worden.

Han schreef op 25-06-2018

Meer boodschappen worden er niet gekocht, enkel meer gespreid over de week. Extra dag open is meer onkosten, lonen, verlichting, toeleveranciers etc. Wat vinden omwonenden hiervan?

Pibernik schreef op 25-06-2018

Als de supermarkten volgens de cao te werk gaan moeten de werknemers een zondag toeslag krijgen wat inhoud dat je genoeg omzet moet draaien om het rendabel te maken.

Maarten schreef op 25-06-2018

Met het oog op alle vakantieparken en campings hier in de omgeving lijkt het mij niet meer dan logisch om open te zijn op zondag. Verandering is eng, maar over een paar weken is iedereen er aan gewend en zullen ook de criticasters op een zondag de winkel binnenlopen, al is het maar voor een pakje pleisters of een onweerstaanbare aanbieding.

Geronimo schreef op 26-06-2018

@Maarten, je begrijpt het pas als je het wil snappen. Deze campings zijn er al jaren, dus hier heeft de handel geen last, lees verlies van, aangezien deze er al zolang zijn. Het zijn zelfs extra bronnen van inkomsten, aangezien deze gasten ook wel weten, dat de grote supermarkten goedkoper zijn, en kopen dus ook aldaar. Zij gebruiken die winkels in het algemeen voor jouw pakje pleisters etc..Of dacht jij dat daar lange rijen voor kassa's stan op zondag. omdat de lokale winkels gesloten zijn?

Henk schreef op 26-06-2018

Vroeger vond men het ook niet noodzakelijk om de supermarkten op werkdagen open te laten zijn tot 20:00 s'avonds. Inmiddels is iedereen er aan gewend en er kraait geen haan naar. Vergeet niet dat je tegenwoordig ook kunt shoppen op het internet op welk moment je maar wilt. De maatschappij veranderd. Niet meegaan met de tijd kan je als ondernemer uiteindelijk de kop kosten. Winkels als Coolblue zijn booming en bieden zelfs pakket diensten dezelfde dag / op zondag aan. Winkels als V&D daarentegen zijn te lang stil blijven staan met als resultaat dat ze niet meer bestaan.

William S. Burroughs schreef op 26-06-2018

We hebben het zelf in de hand of laten ons gek maken. Supermarkten passen zich aan ons leven aan en niet andersom. Dus als het voorheen op zondag niet nodig was dan is het dat nu ook niet. Dat bepaal je toch lekker zelf. Vlak daarnaast het winkelen uit pure verveling ook niet uit. Daarom ik adviseer ik tot slot een spelletje mens erger je niet. Want zoals u misschien wel weet is Winnetou uitvinder van mens erger je niet en Arendsoog natuurlijk van de verrekijker. Maar dat terzijde. Prettige dag.

Wat ben ik toch een tut! schreef op 26-06-2018

Eindelijk meer ‘leven in de brouwerij’, wég met de doodsaaie, zondagen die dorpen toch een kille, trieste aanblik geven. Zondagsrust is bedacht in een tijd dat er nog geen supermarkten waren. Ook goed voor eenzamen, ouderen, die dan een wandelingetje naar de supermarkt kunnen maken. @Geronimo; alles verandert, dus ook het gedragen wensen van de campinggasten, we leven in 2018! Je hoeft heus geen medelijden met supermarkteigenaren te hebben, die hebben ‘de kop al dikke zat’.

William S. Burroughs schreef op 26-06-2018

Tot slot. Winnetou moet natuurlijk Witte Veder zijn. Want zover ik weet waren Old Shatterhand en Winnetou pelsjagers en geen uitvinders. Prettige dag.

Geronimo schreef op 26-06-2018

@tut, toch wel sneu, als jij je zondagen moet opvrolijken, door te gaan winkelen. Ga eens naar een kroeg, vrienden,familie of struin eens door het bos. Waait de kop lekker los van.PS de pick pack was ook een supermarkt.

Mitis schreef op 26-06-2018

Wat een eindeloos gezeur hier, ja eindelijk is het zelfs in Hellendoorn 2018, niemand hoeft, iedereen kan boodschappen doen, mooi toch, klaar!!!

ver weg schreef op 27-06-2018

Iedere ondernemer zou dit zelf moeten kunnen bepalen, en dit zeker niet aan de politiek overlaten. Helaas kunnen we niet meer terug naar de tijd dat we een verplichte sluitingsdag hadden.Voor de kleine zelfstandige ondernemer is dit de doodsteek, een bakker of slager groenteman etc. zal mee moeten gaan maar gaat deze strijd verliezen. Dit is precies wat de grote winkelketens willen. In ieder dorp of stad is het winkel aanbod bijna hetzelfde er zijn bijna geen creatieve kleine ondernemers meer, die ook persoonlijke aandacht aan zijn/ haar klanten geeft. Laat de kleine zelfstandige niet stikken koop je brood bij de bakker en je vlees bij de slager, anders bepalen de grootwinkelbedrijven wat jij straks mag gaan eten.

Geronimo schreef op 27-06-2018

Dan is het logischer om lokale overheden open te houden, dus bv gemeentehuizen. Zij zijn geopend als iedereen moet werken en gesloten wanneer wij tijd hebben. Dus doe in het weekend een rondje gemeentehuis met je gezin. Regel je zaken, meestal wel kunst te bezichtigen of je gaat naar de bieb; krijgen velen ook weer (of voor het eerst) een boek te zien.

Geronimo schreef op 27-06-2018

@ver weg, jij snapt tenminste waar de bottleneck zit. En als de meeste concurrentie weg is, dan moet je zien hoe snel de prijzen stijgen bij de supermarkten.

Mitis schreef op 27-06-2018

Overheden zullen nooit in het weekend open zijn, ze hebben de macht en dulden geen concurrentie. Zelfs in de US zijn ze in het weekend dicht.

Mitis schreef op 27-06-2018

@ ver weg, jouw kleine bakker kan ik me nog wat bij voorstellen die bakt zelf, maar de kleine slager en horeca haal zijn vlees gewoon bij de Macro...dream on...

H v Henk schreef op 27-06-2018

@Henk, als zelfs de vakantieganger op zondag boodschappen moet gaan doen, wanneer moet iemand dan gaan winkelen die 24/7 werkt. Thuis winkelen, en de pakjes laten bezorgen bij de buren!

Hans van nes schreef op 07-07-2018

Werkgever, Maar omzet, dat is mooi, Dan kan het uurloon ook omhoog, Baas blij,werknemer blij

Harm schreef op 08-07-2018

Waar maken we ons toch druk om, Laat mensen zelf beslissen en vier het leven...

Geronimo schreef op 09-07-2018

Voor iedereen die denkt dat het niets uitmaakt. https://www.tubantia.nl/hellendoorn/markt-nijverdal-tegen-ruimere-zondagopenstelling~a81d0f8d/

Uw reactie

Naam:
Bericht: