Supermarkten vandaag geopend!

Datum: 15-07-2018

12:47 uur - Het is vandaag 15 juli dus de supermarkten in Nijverdal zijn vandaag voor het eerst op zondag geopend. Er is veel om te doen geweest. Uiteindelijk heeft de raad afgelopen dinsdag besloten dat de supermarkten op 20 zondagen in het jaar open mogen.



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Qbequin schreef op 15-07-2018

GEWELDIG.

Geronimo schreef op 15-07-2018

Waarom mogen supermarkten 12 extra zondagen open tov de kleine zelfstandige? Kan iemand mij de logica hiervan uitleggen.

Pibernik schreef op 15-07-2018

Vast wel.

Han schreef op 15-07-2018

Geronimo. Alles draait om geld en macht, vooral macht is wat ze willen. De grote supermarkten kunnen nu, nu ze deze slag ook gewonnen hebben, nog meer invloed op ons, toeleveranciers uitoefenen. De supermarkten bepalen immers de prijs voor hun toeleveranciers en de prijs voor ons als consument. Dit is een hele foute ontwikkeling. Grote kans dat de supermarkt een soort van "one stop shop" wordt in de nabije toekomst. De mensen kunnen dan niet meer om hun heen en dat is nu hetgeen wat de grote supermarkten willen.

Jantine schreef op 16-07-2018

Het was gisteren heerlijk winkelen bij de Lidl. Fijn dat we op zondag ook verse spullen kunnen kopen.

K-e schreef op 16-07-2018

Han, de prijzen worden door de unielever en de rest pepaald

K-e schreef op 16-07-2018

Jantine; heb je wel eens nagedacht hoeveel mensen er voor moeten worden ingezet om enkele mensen dat te laten doen. Ik heb er niets aan maar vind het onnodig

Mitis schreef op 16-07-2018

@ Han, ik zie jou anders regelmatig bij de Aldi....

Han schreef op 16-07-2018

Mitis, bij de Aldi kom ik niet, helaas kerel, heb je toch de verkeerde voor je.

Han schreef op 16-07-2018

K-e. Waarschijnlijk snap je het spelletje nog niet hoe de supermarkten denken. Ooit een documentaire gezien, al vele jaren terug, waar de hoge baas van een supermarktketen verkondigde, wij bepalen wat de mensen eten. Willen wij dat Nederland morgen bloemkool eet, dan eten ze dat ook. Dit door reclames en aanbiedingen. En jij K-e, mag een keer raden wie daar de dupe van is. Hetzelfde geldt voor een supermarktketen waar ineens salades niet meer in de schappen lag. Raar hè.

Wat ben ik toch een tut! schreef op 16-07-2018

@Han; je hebt zelf de keuze of je de bloemkool wel of niet koopt. Wat is het probleem dan, wanneer iedereen bloemkool uit de aanbieding eet? Misschien juist verstandig om seizoensgroente te kopen en het is dan voordelig ook. Duurzamer dan groente per vliegtuig te importeren uit Marokko, Egypte of Turkije, de drie grootste groente-exporterende landen.

Han schreef op 17-07-2018

Tut, ik had je hoger ingeschat. Gezien jou denkvermogen (en daar ontbreekt het niet aan bij u), weet je donders goed dat de supermarktketens grote criminelen zijn.

Geronimo schreef op 17-07-2018

@Jantine, nou jij weet jezelf ook wel te verwennen. Waar gaan de volgende uitstapjes naar? AH, plus, aldi, gamma, keuze te over, jouw zondagen kunnen niet meer stuk.

Wat ben ik toch een tut! schreef op 17-07-2018

@Han, supermarkten zijn ook ‘crimineel’; ze buiten leveranciers uit (slavernij) en ze verkopen deze waren (heling). Máár de klant houdt dit systeem in stand, door dit allemaal te kopen. Dus het is aan de klant om dit patroon te doorbreken, koop nooit meer overbodige zoute, vette en zoete troep. Wees zuinig op je lichaam en prop het niet vol, je bent geen afvalbak. Ja, dat klinkt aardig, maar de meeste gezinnen hebben geen geld, tijd en energie over, om idealistisch te leven en zijn blij dat ze ‘s avonds uitgeput voor de tv kunnen gaan hangen met bier en chips. Dus daarom zijn supermarkten nodig om iedereen te voeden. Maar je kunt wel bewuster consumeren; tevreden wordt je pas, wanneer je niet méér verlangt, dan wat je echt nodig hebt.

Wat ben ik toch een tut! schreef op 17-07-2018

@Geronimo; voor alleenstaanden is het een ideale manier om de deur uit te gaan, wandelingetje te maken, onder de mensen te komen. Prima alternatief voor de kerk, dat zijn trouwens ook criminelen : )

Geronimo schreef op 17-07-2018

@tut, wat mankeert er aan een leuke boswandeling of een langs de Regge. Verder zijn er ook andere alternatieven, sjoelen, ergens een kopje koffie drinken (oh nee, is gratis bij de AH), nou een borrel dan, etc..

Wat ben ik toch een tut! schreef op 17-07-2018

@Geronimo; niet iedereen heeft mogelijkheid om in het bos te komen. Beste supermarkteigenaren: zet op zondagmiddag bankjes buiten en geef bij kassa gratis koffiebon, schenk buiten koffie/thee met koekjes, in de winter warme chocolademelk, zodat het een leuke ontmoetingsplek wordt.

Han schreef op 17-07-2018

Tut, dan kan de horeca hun tent wel sluiten, wat wil je nu? Wat Geronimo probeert te schetsen, de mensen moeten tegenwoordig vermaakt worden, zei kunnen zichzelf niet meer vermaken.

Mitis schreef op 17-07-2018

@ Han, supermarkten criminelen? Hoezo? ze willen geld verdienen net als jij! Zie niet in wat daar fout aan is. Er is keuze genoeg tussen de verschillende ketens. De mensen die graag hun status willen ophouden gaan naar AH de mensen die wat meer op geld letten gaan naar Aldi en er zit nog van alles tussen, dus keuze genoeg!

Mitis schreef op 17-07-2018

@ Han, kopje koffie met koekje dodelijk voor de horeca, kom nou! Of mensen zichzelf vermaken of vermaakt willen worden daar hoef jij je echt geen zorgen over te maken, beslissen ze zelf wel!

Anne schreef op 17-07-2018

Het personeel worden die nu ook voor 200%Uitbetaald voor de zondagen díe ze nu moeten werken

Geronimo schreef op 18-07-2018

@Anne, Er zijn geen wettelijke voorschriften voor het betalen van extra loon of toeslagen voor het werken op zondag. Je mag dit als werkgever dus zelf bepalen, behalve als in de cao een beloning voor zondagswerk is afgesproken. De meeste cao’s kennen een toeslagregeling van een vast percentage van het normale loon.

Geronimo schreef op 18-07-2018

@Mitis, jij hebt gelijk dat het geen criminelen zijn. Maar hun strategie is natuurlijk wel om marktleider te zijn, de kleine ondernemers eruit te werken en in de toekomst hun eigen prijzen naar boven bij te stellen. Verder spelen zij concurrent van elkaar te zijn, maar in werkelijkheid hebben zij eens in de zoveel tijd overleg. Oneerlijk? Neen. Maar ik vind het niet netjes en dan druk ik mij nog mild uit.

Geronimo schreef op 18-07-2018

@Mitis, supermarkten zijn geen criminelen, maar hoe noem jij hun CEO's dan? De Zweed Moberg vertrok in 2008 bij AH naar Italie, nadat hij er een zooitje van had gemaakt. Zullen we het op een witteboord-crimineel houden? Oh, voordat ik het vergeet, hij kreeg bij vertrek een gouden handdruk van ruim 7 miljoen. Natuurlijk een schijntje in vergelijk met de afspraak van 10 miljoen en zijn loon van 10,5 miljoen.

Mitis schreef op 18-07-2018

G., Niets nieuws onder zon. Jan met de Pet wordt al eeuwen lang uitgebuit en dat zal altijd zo blijven. Als Jan kun je uitsluitend opletten waar je geld besteed. Neem van mij aan dat Jan heel graag bedrogen wordt, kijk naar Audi en VW de zaak dik bedrogen en nu toch hoge verkoop cijfers! Audi en VW hebben hun marketing 10 X beter voor elkaar dan hun techniek en Jan slaapt rustig verder. Heb te veel geleerd van een cursus marketing, moet je doen G. zie je meteen hoe naïef jij bent. Net als jij werkt een CEO voor geld zie dat je ook CEO wordt...

Uw reactie

Naam:
Bericht: