Stap deze zomer in de wereld van de Vakantie-Dojo

Datum: 20-07-2018

8.01 uur - Tijdens de zomervakantie hoef je je niet te vervelen want in de ZINiN Bibliotheek wordt de  Vakantie-Dojo gehouden! Maar liefst drie zaterdagen van 14.00 tot 16.00 uur waar je je helemaal kunt uitleven met coderen, robots en techniek! Wat dacht je van je eigen ontwerp met 3D maken? De eerste workshop is op zaterdag 28 juli aanstaande. 


 
Verschillende thema’s
Je kunt deze zomer aan de slag met de 3D pen maar er is ook een Protopiper waarmee je echt grote dingen kan maken. Ben je meer gericht op beeld, dan kun je je eigen iStopMotion-film maken en oefenen met een 360 graden camera. Je kunt je eigen film later op een groot scherm terug zien. Wil je liever programmeren? Ook dat is mogelijk! Er is een toffe robot die jij kan besturen door te coderen. Ook wordt er gebruikt gemaakt van Ipads, zodat je de Ozobotjes kunt programmeren en opladen. Elke middag heeft zijn eigen thema met zijn eigen activiteiten. Op onze site vind je meer informatie hierover en kun je je ook opgeven. Wees er snel bij want vol=vol!!
 
Samenwerking
Om deze workshops voor de jeugd te realiseren werkt de ZINiN Bibliotheek samen met de Twentse Maakplaatsen en volgden de medewerkers van de bieb trainingen met hedendaagse maaktechnieken als Ozobot, iStopMotion, 3D Pennen, Zoutwaterauto, Protopiper en nog veel meer. Op deze manier kan een programma worden aangeboden waarmee de jeugd zich kan ontwikkelen tot verkennende, ontdekkende en creatieve burgers. Andere partijen die hier bij zijn betrokken zijn:  Tetem, ROC Twente, Universiteit Twente en meerdere Twentse Bibliotheken.
 
Opgeven
Meer informatie over de workshops is te vinden op www.zinin.com (doorklikken naar de bibliotheek) en hier kun je je opgeven. 
 

 Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: