Programma Bruisend Nijverdal 2018

Datum: 15-08-2018

14.34 uur - Nijverdal bruist ook in september 2018 weer als vanouds. In de eerste week van september staat de welbekende witte tent op het marktplein van Nijverdal. Van woensdag 5 september tot zondag 9 september vinden er weer tal van activiteiten plaats, die Nijverdal op de kaart gaan zetten.

 
 
 
 
Het programma:
 
Woensdag 5 september
 
BusinessFestival (17.00 – 22.00 uur)
Het BusinessFestival bleek vorig jaar een doorslaand succes tijdens Bruisend Nijverdal. Daarom dit jaar op herhaling. Het is dé uitgelezen kans om in contact te komen met bijna iedere ondernemer uit Hellendoorn en Nijverdal. Natuurlijk krijg je al energie wanneer je met gedreven ondernemers bij elkaar bent. Maar om dat nog eens extra te stimuleren, is één van de meeste gevraagde managementsprekers in Nederland uitgenodigd. Jos Burgers, is dé expert op gebied van klantgerichtheid en marketing. Hij schreef er een hele reeks boeken over, het meest recente boek “Één fan per dag!’, blijkt het best verkochte managementboek van 2017!
Natuurlijk wordt alles omlijst met heerlijk eten, drinken en passende muziek. Ondernemers die belangstelling hebben voor deze avond, die start om 17:00 uur, kunnen zich aanmelden op de site van Bruisend Nijverdal, via: https://bruisendnijverdal.com/bfbezoeker/. 
 
Entree is gratis. 
 
Donderdag 6 september
 
Kinderfestijn met Dolf Moed (9.00 – 15.30 uur)
De Bruisend Nijverdal organisatie is er ook dit jaar in geslaagd om een mooi programma voor de jonge jeugd samen te stellen. Niemand minder dan Dolf Moed uit Hengelo komt met zijn theaterprogramma naar de feesttent om de basisschooljeugd te vermaken. Er worden 4 voorstellingen gegeven, waarvan bijna 1500 kinderen gaan genieten. Opgeven hiervoor is niet meer mogelijk. 
Bruisend Nijverdal is namelijk een sociaal bindmiddel, met activiteiten voor iedereen, van jong tot oud. Door ons ook op de kinderen te richten, houden we het feest levend. Daarom organiseren wij op donderdag 6 september (ochtend en middag) voor de tweede keer een Kinderfestijn, in samenwerking met de basisscholen uit Nijverdal. Alle scholen uit de gemeente hebben bericht gehad om gratis deel te nemen.
 
DI-RECT (19.30 – 23.30 uur)
Donderdagavond gaat het dak eraf op het marktplein. Dan komt de Haagse band DI-RECT naar Nijverdal. Begonnen in 1999 met een vliegende start en hits als ‘Just the Way I do’ en ‘Inside my Head’, was DI-RECT al snel niet meer weg te denken uit het Nederlandse muzikale landschap. De vijftien jaar die daarop volgden waren een ‘rollercoaster ride’. Met 7 albums, diverse top 10 hits, talloze awards en meer dan 2000 live shows in binnen- en buitenland, heeft DI-RECT laten zien dat ‘they’re here to stay’. 
Kaarten voor dit gave concert in de feesttent van Bruisend Nijverdal zijn online verkrijgbaar via deze website van Bruisend Nijverdal of bij de Tourist Info/VVV in Nijverdal. Kom op tijd deze avond, want het concert begint al om 21.00 uur. Dat betekent dat bezoekers die de volgende dag moeten werken, lekker op tijd thuis kunnen zijn!
Tickets te koop via: https://bruisendnijverdal.com/tickets-di-rect/
 
Zaal open: 19.30 uur
Start concert: 21.00 uur
Einde avond: 23.30 uur
 
 
Vrijdag 7 september
 
Seniorenmiddag Met Hart en Smart (14.00 tot 16.00 uur)
Op vrijdagmiddag 7 september van 14.00 tot 16.00 uur wordt het wederom een gezellige boel in de feesttent van Bruisend Nijverdal; bij de seniorenmiddag. Een optreden van levensliederenkoor “Met Hart en Smart”, draagt bijna zeker bij aan een gezellige meezing sfeer. 
 
U wordt door ons ontvangen met een heerlijke kop koffie of thee met een heerlijke plak cake. Dit wordt u aangeboden door onze lokale Jumbo supermarkt. Voor alle andere drankjes tijdens deze middag is natuurlijk onze bar geopend! Daarnaast wordt deze middag mogelijk gemaakt door de Stichting Ondersteuning Senioren Hellendoorn-Nijverdal (SOS). Zij hebben een bedrag toegekend om deze middag te laten slagen.
 
Entree is gratis. De tent op het marktplein gaat open om 13.30 uur. De organisatie kan eventueel zorgen voor vervoer richting de feesttent. Meld je daarvoor via email: info@bruisendnijverdal.com. 
 
Grootse Nijverdalse Pubquiz (20.00 – 22.00 uur)
Het avondprogramma op de vrijdagavond van Bruisend Nijverdal mag er ook zijn: om 20:00 uur gaat de Grootse Nijverdalse Pubquiz van start. Wat weten we nog van de geschiedenis van de muziek door de jaren heen? Of van de geschiedenis van Nijverdal? 
 
Opgeven voor de quiz is helaas niet meer mogelijk, we zitten stampvol. Een kijkje nemen mag natuurlijk altijd, want na afloop maken de tafels plaats voor de dansvloer. De spektakelband The Dirty Daddie verzorgt een spectaculaire afterparty.
 
Tent open: 19.00 uur
Start pubquiz: 20.00 uur
Start afterparty: 22.00 uur. 
ENTREE IS DEZE AVOND HELEMAAL GRATIS.  
 
The Dirty Daddies (22.00 – 01.00 uur)
De vrijdagavond wordt afgesloten door de spektakelband The Dirty Daddies. Met veel plezier en passie hebben The Dirty Daddies in de vijf jaar dat ze bestaan een torenhoge nieuwe standaard gezet in het feestcircuit. Het woord coverband is af van het stoffige imago en de wervelende show van de witte brigade blijkt vrijwel onmogelijk te evenaren. Met hun explosieve energie, ‘alles to the max’ instelling en 120 hits in 120 minuten aanpak zijn de zeven mannen geliefde gasten geworden in feesttenten, op festivals en in de clubs. 
 
Entree voor deze avond is wederom helemaal gratis.
 
Zaterdag 8 september
 
Even bijpraten sessie: Help, mijn pensioendatum nadert! En nu? (10.00 – 12.00 uur)
Om 10.00 uur start er een seminar met de titel “Help, mijn pensioendatum nadert! En nu?”. Met pensioen gaan klinkt als iets dat je gewoon even doet. Maar is dat wel zo gemakkelijk? Er kunnen veel vragen op je afkomen als je een pensioen overweegt. Voor alle mensen die bijna met pensioen gaan of dit overwegen. Ook partners zijn van harte welkom. 
 
Dit evenement vindt plaats in de tent van Bruisend Nijverdal en start om 9.45 uur met een ‘Even bijpraten sessie’ waar experts hun licht laten schijnen op allerlei pensioenzaken. Vervolgens is er een inspiratiemarkt waar vrijwilligersorganisaties en verenigingen zichzelf kunnen presenteren. Met dit evenement hoopt Stichting De Welle, die de organisatie in handen heeft, mensen die tegen deze vragen aanlopen een helpende hand te bieden. Mensen die graag aanwezig willen zijn, worden verzocht zich aan te melden bij Saskia Schreurs van Stichting De Welle via s.schreurs@stichtingdewelle.nl of 0548-638823. De deadline voor opgave is 27 augustus. Gaat u niet met pensioen, maar bent u wel geïnteresseerd in de Inspiratiemarkt? Dan kunt u gewoon even binnenlopen na 11.00 uur.
 
Voorprogramma; Bart en Alex (20.00 – 22.30 uur)
Zaterdagavond 8 september om 20.00 uur start de voorlaatste avond met verschillende optredens, waar Nijverdal kan laten zien dat het ook kan feesten. Voor even is de feesttent op het marktplein de gezelligste kroeg van Nijverdal. Het duo Bart en Alex opent het voorprogramma van de feestavond.  
 
Bart en Alex zijn absolute fenomenen! Even rustig boodschappen doen zit er nauwelijks nog in voor deze helden. De hordes fans zijn niet van ze af te slaan, zo geliefd zijn ze. Want nog nooit hebben ze verzuimd er een gigantisch feest van te maken en de tent volledig op zijn kop te zetten. Twee gezellige en sympathieke mannen. Twee muzikanten die al hun hele leven met elkaar bevriend zijn maken met gitaar, cajón, enthousiasme en tomeloze energie een feest die zijn weerga niet kent. En jawel, de een heet Bart, de ander Alex. Het repertoire is uitgebreid en verrassend, slingert van Beatles naar Brabant, van Mumford and Sons naar Country Roads, en alles daar tussenin. 
 
Martijn Fischer – zingt Hazes live met Band! (Vanaf 22.30 uur)
De hoofdact van de zaterdagavond is zonder twijfel Martijn Fisher. Waar kennen we die ook weer van…..? Martijn Fischer kennen we van zijn rol als André Hazes in de hit-musical ‘Hij Gelooft In Mij’. In 2015 speelde hij dezelfde rol in de film ‘Bloed, Zweet & Tranen’, waarmee hij een Gouden Kalf won. Op televisie en het witte doek is hij te zien in o.a. ‘Baantjer’, ‘Afblijven!’, ‘Gooische Vrouwen’, ‘Vrijland’ en als zanger Tony Kroeze in de serie ‘Bagels & Bubbels’.
 
Op de zaterdagavond van Bruisend Nijverdal staat Martijn met band op de bühne om de grootste hits van Hazes te vertolken. Met songs als ‘De Vlieger’, ‘Zij Gelooft In Mij’, ‘Een Beetje Verliefd’, ‘Zeg Maar Niets Meer’ en ‘Ik Meen ‘T’ wordt het één groot meezingfestijn!’
 
Let op! Entree is tot 21.30 uur helemaal gratis. Daarna betaal je 10 euro entree.
Tent open: 20.00 uur
Start voorprogramma met Bart en Alex: 20.30 uur
Optreden Martijn Fisscher: 22.30 uur.
Einde avond: 01.00 uur.
 
Afterparty met DJ Lars (22.45 uur – 01.00 uur)
Onze eigen lokale DJ Lars zorgt voor een supergave afterparty zoals we dat van hem gewend zijn. Lars is een echte DJ die het publiek aanvoelt. Als allround DJ draait hij alle muziek zolang het maar echt feest is. “Het kan me niet gek genoeg zijn”, aldus Lars Oude Luttikhuis. “Ik heb maar 1 opdracht: zorgen voor een zo groot mogelijk feest!”
 
Tent open: 20.00 uur
Start voorprogramma: 20.30 uur
Start Martijn Fisscher: 22.30 uur
Start DJ Lars: Direct na afloop van Martijn Fisscher.
Einde avond: 01.00 uur.
Let op! Entree is tot 21.30 uur helemaal gratis. Daarna betaal je 10 euro entree.
 
Zondag 9 september
 
Bruisende kerk in Nijverdal
Alweer de laatste dag van vijf dagen “Bruisend Nijverdal”. Maar zeker niet de minste dag. Een traditie die al vanaf het begin van Bruisend Nijverdal wordt georganiseerd, is de Oecumenische Kerkdienst vanuit de tent. Het thema dit jaar is: Doe normaal!
Ik wil u/jou van harte uitnodigen daarbij aanwezig te zijn! Het belooft een prachtige dienst te worden met medewerking van Pastor Gerard Legtenberg, Ds. Bertine van de Weg, Gospelkoor Shine en Christelijke Muziekvereniging Advendo.
 
De dienst zal gehouden worden in de feesttent op het Marktplein en begint om 9.30 uur. Inloop is vanaf 9.00 uur. Na afloop is er volop ruimte om na te praten onder het genot van een kop koffie en lekkere krentenwegge.
 
Tot zondag 9 september 9.30 uur!
 
Brocante, Boeken en Vinylmarkt (11.00 – 17.00 uur)
Zondagmiddag kunt u genieten van de Brocante, Boeken en Vinylmarkt in de straten van het centrum. Voor veel mensen de gelegenheid om lekker te struinen langs vele kraampjes met allerlei snuisterijen. De winkels zijn deze dag ook geopend. Parkeren is gratis. 
 
MAAN (plusminus 18.00 uur)
Vanaf 17:00 uur start de slotact van Bruisend Nijverdal. Niemand minder dan de populaire zangeres MAAN treedt op. MAAN was al te zien in Ahoy, de Afas en zo ongeveer elke andere grote zaal in Nederland. MAAN is tegenwoordig niet van de buis te meppen. Maar zondag 9 september zie je MAAN de zangeres schitteren op Bruisend Nijverdal. Zij zorgt voor een spetterende afsluiting van Bruisend Nijverdal, editie 2018. 
 
Enne, entree is weer helemaal gratis. 
 
Afterparty met De feestdirecteuren (Na afloop van MAAN)
Hey chefkes! De Feestdirecteuren draaien overuren! Door een afgewogen mix van peptalk en een flink aandeel bijpassende kneiters zwepen deze bazen u op tot verhoogde staat van uitbundigheid, teneinde een feestprestatie van formaat te realiseren. Zulks geschiede voorts in stemmige gelegenheidskleding en dito gemoedstoestand. 
 
De Feestdirecteuren starten na afloop van MAAN en draaien door tot een uurtje of 20.00 uur! Entree van deze avond is gratis.
 
 
 Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

William S. Burroughs schreef op 15-08-2018

Help, mijn pensioendatum nadert! En nu? Geen enkele reden tot paniek want het Leger des Heils heeft altijd een kop soep en stichtelijke muziek. Prettige dag.

William S. Burroughs schreef op 15-08-2018

Ik dacht het is altijd goed om een probleem wat schijnbaar zoveel stress veroorzaakt positief te benaderen. Prettige dag.

Uw reactie

Naam:
Bericht: