Prima zege NKC'51 op KVZ

Datum: 17-09-2018

11.18 uur - Afgelopen zaterdag speelde NKC’51 de eerste uitwedstrijd van het seizoen tegen KVZ in Zutphen. Nadat vorige week de twee punten moeizaam in Nijverdal bleven, was het zaak voor de ploeg van Gert Schorn om opnieuw punten te pakken, en een betere wedstrijd te spelen. KVZ verloor haar eerste wedstrijd en is dus nog puntloos in de competitie.

NKC’51 begon goed aan de wedstrijd door de eerste aanval om te zetten in een doelpunt. KVZ wist nog aan te haken (1-1), maar vanaf toen was het NKC’51 die het initiatief nam in de wedstrijd. Het eerste gaatje werd geslagen op 1-3 en deze voorsprong werd vastgehouden gedurende de 1e helft. NKC’51 had duidelijk het overwicht in de wedstrijd en wist de score via 2-4 en 4-6 te vergroten naar 4-8. Vlak voor rust werd de marge voor het eerst op vijf gezet (5-10), maar in de laatste minuut bracht KVZ het verschil weer terug naar vier. Ruststand 6-10.

NKC’51 wilde na rust direct het verschil maken om de wedstrijd te beslissen. KVZ maakte het eerste doelpunt, maar hierna werd het verdedigend goed dichtgehouden, waardoor NKC’51 het verschil kon maken. Na een kwartier gespeeld te hebben stond er een stand van 10-16 op het scorebord. NKC’51 maakte verdedigend nog wel de nodige fouten waardoor KVZ mee kon scoren middels strafworpen, maar het overwicht was te groot aan de kant van de Nijverdallers, waardoor de overwinning niet meer in gevaar kwam. NKC’51 speelde de wedstrijd goed uit en bepaalde de eindstand op 13-21.

NKC’51 staat nu met Telstar en ODIK op een gedeelde eerste plaats met vier punten uit twee wedstrijden. Komend weekend speelt NKC tegen ODIK in Nijverdal, waar het moet proberen om de koppositie te blijven behouden. Echter de ploeg weet dat dit een moeilijke opgave wordt tegen het goed spelende ODIK.