Zaterdag 13 oktober SVVN - VV Bergentheim

Datum: 11-10-2018

17:43 uur - Aanstaande zaterdag speelt het eerste elftal van SVVN haar tweede thuiswedstrijd. Nadat de seizoensopening bij Mariënberg met 2-2 werd gelijkgespeeld, verloor SVVN haar eerste thuiswedstrijd tegen Voorwaarts met 2-3. Afgelopen zaterdag speelde SVVN in Hengelo tegen Juliana'32.

Een traditioneel lastige tegenstander voor SVVN. De laatste keer dat er niet werd verloren van Juliana'32 in een competitiewedstrijd was op 24 april 2010. Toen werd het 2-0 voor SVVN in een thuiswedstrijd. Ook toen stond Frank Bolink op het wedstrijdformulier.

In een weinig verheffende eerste helft was SVVN misschien licht de betere ploeg. Toen heel veel kansen voor beide doelen leed dat niet. SVVN kwam op voorsprong door Martijn ter Steege. Ook de tweede helft was niet van een hoog niveau. Maar ook ditmaal bleven echte kansen uit. Juliana maakte wel gelijk door een verdekt afstandsschot. De winnende treffer kwam niet geheel verrassend uit een standaardsituatie. Een vrije trap op de punt zestien werd puntgaaf in de bovenhoek geschoten door Roy Mulder. Een ietwat gelukkige overwinning voor de net 90 jaar geworden Vladding. Niemand met een groenwit hart deerde daarom.

Zaterdag komt VV Bergentheim naar Sportpark Groot Lochter. De Banthummers eindigde vorig seizoen als tweede en liepen in de nacompetitie promotie naar de 2de Klasse mis. Bergentheim is al jaren in de top van de 3de Klasse te vinden en dat zal dit seizoen hoogstwaarschijnlijk niet anders zijn. VV Bergentheim begon dit seizoen met twee ruime overwinningen. In Holten werd het tegen Blauw Wit'66 1-5 en week later won Bergentheim op eigen veld met 4-0 van Wilhelminaschool. Vorige week verloor Bergentheim echter de thuiswedstrijd tegen VV Hellendoorn met 0-1. Nu moet worden gezegd dat, na een teleurstellend vorig seizoen, de Hellendoorners dit seizoen wel in de top van het klassement te verwachten.

Vorig seizoen achtte SVVN zich kansen toe, maar stond er na 90 minuten "gewoon" 0-3 op het scorebord. Vooral de eerste helft vergat SVVN zich te belonen in deze wedstrijd. Dat moet het dan maar deze zaterdag doen. De wedstrijd SVVN 1 tegen VV Bergentheim 1 begint vanouds om 14:30 uur. Scheidsrechter van deze wedstrijd is de heer Hermann Marschalk uit Enschede. Pupil van de week zijn er deze week. De broers Andreas en Sjoerd Baan. Andreas is acht en Sjoerd is zes jaar oud en beide voetballen in SVVN JO9-3.