Inzet wordt nog niet beloond

Datum: 14-10-2018

18:42 uur - Afgelopen zaterdag ontving het eerste elftal van SVVN kampioenskandidaat VV Bergentheim. De Banthummers haalden al vijf keer achter elkaar de nacompetitie voor promotie naar de 2de Klasse. Het laatste stapje konden echter telkens niet zetten. Vorig jaar eindigde Bergentheim nog als tweede achter kampioen Oranje Nassau. Vorige jaar verloor SVVN tweemaal van Bergentheim met de duidelijke doelcijfers van 0-11.

Dat is gelukkig allemaal historie en deze middag begint de wedstrijd gelukkig gewoon met 0-0. SVVN speelt nog niet denderend in de competitie, terwijl het in voorbereiding wel bij vlagen liet zien hoe goed het kan voetballen. Eén record werd deze middag gebroken. Het was de warmste zaterdag in oktober ooit. Dat werd dus flink zweten.

SVVN begon voortvarend aan de wedstrijd nadat broeders Baan als pupil van de week de aftrap hadden verzorgd. In de tweede minuut werd Melvin Morsink op de links in de rug gelopen. Scheidsrechter Marschalk fluit voor een overtreding en Ahmet legt de bal in het verlengde van de punt 16 op zo’n 20 meter van het doel. Hij schiet de bal over de muur. De keeper krijgt er nog wel een handje tegenaan maar hij staat niet goed opgesteld en bal belandt in de korte hoek in het doel.

Een fijne vroege voorsprong voor de Vladding uiteraard. Na de vroege voorsprong neemt Bergentheim het heft in handen. In de 9de minuut krijgen de gasten de eerste uitgelezen kans om de gelijkmaker aan te tekenen. Een vlotte combinatie in het centrum zet een aanvaller vrij voor Patriz Loohuis. Die laatste weet ten koste van een corner een treffer te voorkomen. Dit is een beeld dat de toeschouwers de rest van eerste helft te zien krijgen. Bergentheim heeft het vizier niet op scherp staan en doelman behoedt de thuisclub met enige regelmaat voor een tegentreffer. Vooral de linksbuiten van Bergentheim zorgt voor veel gevaar.

Af en toe krijgt hij daar ook hulp bij van zijn verdediging zoals in de 35ste minuut waar na een corner de bal van de doellijn wordt gehaald. In de 42ste minuut moet Chiel Karkdijk geblesseerd het veld verlaten. Johnny Teterissa vervangt hem. Vlak voor rust krijgt SVVN een opleving. Bas Koedijk verplaatst de bal slim naar de linkerkant van het veld. Marvin Thomas geeft de bal voor, maar Ahmed kan niet genoeg kracht achter de bal krijgen om de doelman te verschalken. Even later zet Joost ten Kleij goed door op links. Hij boogt de bal, onhoudbaar voor de doelman, op de lat. Weer iets later komt Roy Mulder vrij voor de keeper en ook hij vindt de lat. De rebound hoeft niet meer vanwege gevaarlijk spel. SVVN leidt met rust en dat is fijn. Bergentheim laat kansen op een doelpunt liggen terwijl SVVN op het laatst de gasten nog meer pijn hadden kunnen doen.

Na rust is de eerste kans voor de gasten. Een bal wordt op rechts terug gelegd op Gertjan Merjenburgh echter Patriz Loohuis bokst het schot tot corner en komt daarmee andermaal als winnaar uit de strijd. Een minuut later een vlotte counter van SVVN. Bas Koedijk zet goed door op links, maar moet met zijn mindere been schieten. De bal belandt in het zijnet. SVVN komt goed uit de kleedkamer en is in deze periode niet de mindere. In de 53ste minuut komt daar een einde aan. Een schot in de 16 wordt gekraakt maar belandt pardoes voor de voeten van hun topscorer Ronnie Hakkers. Die tekent resoluut de gelijkmaker aan.

Hierna is de wedstrijd zoals de stand redelijk in evenwicht. Toch heerst het gevoel dat als deze wedstrijd een winnaar oplevert dit de gasten zullen zijn. SVVN compenseert het kwaliteitsverschil met een enorme dosis werklust en dit lijkt uitbetaald te gaan worden. De goed spelende Bas Koedijk moet iets na een half uur geblesseerd het veld verlaten. Melvin Hulsman is zijn vervanger. In de 76ste minuut krijgt Bergentheim een goede kans op een voorsprong. Een voorzet van rechts wordt door de verdediging half weggewerkt en belandt voor de voeten van Merjenburgh. Zijn schot gaat echter hard over het doel van Loohuis.

In de 82ste minuut moet de trainer voor de derde keer een geblesseerde speler wisselen. Ditmaal is het Marvin Thomas die het strijdtoneel verlaat voor Arvid Holt. Ook bijvoorbeeld Joost ten Kleij loopt op zijn laatste benen, maar hij gaat op zijn tandvlees door. Bergentheim gaat wel op zoek naar een overwinning en krijgen deze in de dying seconds in de schoot geworpen. Op links zoekt een aanvaller het contact van een verdediger op en deze laat zich daartoe verleiden. Ook de scheidsrechter ziet de buiteling en geeft Bergentheim een strafschop. Dit cadeau wordt onberispelijk uitgepakt door Ronnie Hakkers die daarmee zijn team aan de drie punten helpt.

SVVN heeft deze middag er alles aan gedaan om de punten in eigen huis te houden. Het mocht echter niet zo zijn. Maar als het dit elke wedstrijd gebracht kan worden dan hoeft SVVN nergens voor te vrezen. Wel zorgelijk is dat elke wedstrijden diverse spelers (licht) geblesseerd het veld moeten verlaten. Dit voorkomt met enige regelmaat dan de trainer tactisch iets om kan zetten om de wedstrijd te doen kantelen.

Volgende week speelt SVVN de uitwedstrijd tegen VV Kloosterhaar. De wedstrijd op Sportpark De Polderhoek begint om 14:30 uur. Scheidsrechter is de heer Hans Groenhuijsen uit Almelo.

Opstelling SVVN: Patriz Loohuis; Alwin Zigterman, Martijn ter Steege, Chiel Karkdijk (42. Johnny Teterissa), Kars ter Avest; Joost ten Kleij, Ahmet Alan, Roy Mulder; Bas Koedijk (62. Melvin Hulsman), Marvin Thomas (82. Marvin Thomas) en Melvin Morsink.

Geel: Ahmet Alan