Verslag NKC’51

Datum: 15-10-2018

11.01 uur - Zaterdag speelde NKC’51 wederom een uitwedstrijd. Vorige week werd gewonnen in Houten van Victum, deze week trad de ploeg van Gert Schorn aan tegen Noviomagum in Nijmegen. Noviomagum wist tot nu toe vier punten te verzamelen, waar NKC’51 bovenaan stond met negen punten. NKC’51 wist dat het een lastige ontmoeting zou worden met Noviomagum, dat over een viertal lange heren beschikt en nog speelt op een groot kunstgrasveld.

Beide ploegen gingen erg moeizaam van start. Noviomagum had een voorsprong van 2-0 kunnen pakken door twee meegekregen strafworpen, maar zag deze kansen beide onbenut worden. Na maar liefst tien minuten spelen stond er nog steeds 0-0 op het scorebord. Verdedigend zat het bij NKC’51 goed in elkaar, maar aanvallend werden de nodige kansen gemist. De Nijverdalse ploeg kon niet voorkomen dat Noviomagum de score uiteindelijk opende, 1-0. NKC’51 werd iets scherper en noteerde snel de gelijkmaker, waarna het snel een voorsprong pakte van twee doelpunten, 1-3. Doelpunten aan beide kanten waren erg schaars. Noviomagum wist nog twee keer te scoren en NKC’51 zette daar voor rust nog één doelpunt tegenover, wat resulteerde in een magere voorsprong bij rust voor de gasten uit Nijverdal, 3-4.

In de tweede helft was het zaak voor NKC’51 om goed te blijven verdedigen en om aanvallend geduld te bewaren, dan kwamen de doelpunten vanzelf. Dit voerde de ploeg in de eerste tien minuten van de tweede helft goed uit en zo bouwden de Nijverdallers de voorsprong uit naar 3-7. Noviomagum kon hier weinig tegenover zetten omdat het moeilijk onder de druk van NKC’51 uit kon komen. Door een aantal verdedigende fouten aan Nijverdalse kant kon Noviomagum middels vrije ballen en strafworpen meescoren, maar NKC’51 liet de Nijmegenaren, mede door een scherpe Thomas Heuver, nooit dichterbij komen dan vier doelpunten. Uiteindelijk bleef het bij een magere 7-11 eindstand en behield NKC’51 de ongeslagen status in de competitie.