Lochsprinters naar Haaksbergen

Datum: 15-10-2018

11.10 uur - Waar we andere jaren rond deze tijd met de winterjas, het lange ondergoed en handenwarmertjes richting crossbaan vertrokken, konden we vandaag de korte broek en teenslippers meenemen. Met 53 inschrijvingen verschenen onze Lochsprinters , na een rustig verlopen training, aan de start van deze vierde districtswedstrijd. Het seizoen loopt langzaam weer ten einde, er wordt al voorzichtig berekend hoeveel punten iedere rijder nog nodig is om kans te maken op een zo goed mogelijke eindstand.

 
Misschien mede daardoor (de druk van het presteren ?) dat er her en der toch wat “schoonheidsfoutjes” werden gemaakt; Kombochten die te ruim werden aangesneden waardoor de tegenpartij binnendoor voorbij kon fietsen, slechte starts en voeten die niet altijd op de trappers bleven.
Sven van Petersen schoot In de eerste manche bij de jongens 15 na de start uit zijn clicks, maar kon zijn race wel vervolgen.
Timo Hissink wist bij de jongens 17+ na de laatste kombocht nog even goed aan te zetten en daardoor door te schuiven naar een mooie tweede plek.
 
De kombochten blijven soms lastig, maar zorgen ook weleens voor onverwachte resultaten. Thijs Laing werd in zijn tweede manche in de eerste kombocht weggedrukt, maar wist toch mooi als tweede te eindigen.
Sieb Dijkstra ging als 6e de kombocht in en kwam er verrassend als 4e weer uit. Hij wist deze plek tot de finishlijn vast te houden.
Julian Bruggeman ging bij het achterwielen bijna te ver achterover, maar wist zijn fiets nog net in bedwang te houden.
In de derde manche moest Linne Alberink bij de j/m 4-5 bijna afstappen omdat ze moest uitwijken voor een concurrent die van de trapper schoot.
 
Lasse Alberink schoof bij de jongens 7 heel mooi door naar een tweede plek nadat hij als vierde de kombocht in vloog en er als tweede weer uit kwam.
Ook Jelle zette in zijn derde manche nog even goed aan en wist hierdoor door te schuiven naar een mooie vierde plek.
Helaas voor Sean Berendijk ( j 11) liep zijn derde manche wat minder gelukkig af. Hij lag op een hele mooie derde plek, maar kwam helaas ten val. Hierdoor eindigde hij als 6e en had daarmee net niet genoeg punten voor een halve finale.
 
Ook Tim Scharphof had pech, kwam in aanraking met een concurrent op de eerste bult waardoor hij hard ten val kwam. Hij kon deze derde manche gelukkig nog wel uitfietsen, en mocht zich klaar gaan maken voor de halve finale.
Bij de jongens 13 fietsten Niek Borkent en Niels Pleizier zij aan zij in hun manches, maar wist Niels deze toch nipt te winnen.
Voor 22 Lochsprinters volgde daarna een halve finale.
 
Bij de jongens 9 werd Sem Borkent vast gereden tussen 2 concurrenten, maar wist hij zich toch als derde door de kombocht heen te drukken . Helaas lukte het niet dit vast te houden en eindigde hij als zesde. In diezelfde race schoot Branco Sasbrink na de tweede kombocht van zijn trapper. Helaas zat hij er gelijk al niet goed tussen en moest hij daardoor genoegen nemen met een 8e plek.
 
Jochem Santing deed deze dag ook weer goede zaken door in zijn manches alles 1 te fietsen. Helaas kon hij zijn voorsprong in de halve finale niet vast houden en kwam hij in de laatste kombocht ten val. Hierdoor was hij uitgeschakeld voor de finale.
Tim Scharphof ging gelukkig wel lekker na zijn val, hij kwam als 4e over de streep en mocht door naar de finale.
Van de 53 inschrijvingen mochten er maar liefst 29 Lochsprinters plaats nemen aan het starthek voor de finale race in hun klasse. Na welgemeende aanmoedigingen vanaf de zijlijn bij het “finale-voorstel- rondje” werd er fanatiek gestart. Er werden uiteindelijk 14 podiumplaatsen behaald!
 
Dave van Gemert (cr) 2
Nils Blikman (j/m 4-5) 2 Owen JansenofLorkeers (j/m 4-5) 3
Jasper Kogelman (j 8) 3
Thijs Laïng ( j11) 1 Liam JansenofLorkeers (j11) 2
Emiel Ravenshorst (j13) 1 Sem van Heun (j14) 3
Timo Hissink (j17+) 2 Mart Scholman (j17+) 3
Julie KleenScholten (m 6-7) 1 Kim Kuilder (m8-9) 2 Danique Dijkman (m12-13) 3 Simone Hissink (m14+) 2
 
In totaal bleven er nog 15 Lochsprinters na voor de open klasse.
Gelukkig kwam elke rijder keurig zonder kleerscheuren over de streep. Zonder valpartijen werden de manches, halve finales en finales gereden.
Voor de kleintjes was het wel duidelijk dat toen de warmte (echt, in oktober...het kan) parten speelde en ze waren er wel klaar mee. Ondanks dat er dapper werd gestreden werden er toch wat minder bekers mee naar huis genomen dan eigenlijk verwacht werd.
(aan de aanmoedigingen lag het ECHT niet.)
 
Podiumplaatsen waren er voor :
jongens 10-11 & meisjes 11-12 jaar Liam Jansen of Lorkeers 1e
jongens 8-9 & meisjes 9-10 jaar Jochem Santink 1e
 
jongens 4-5 & meisjes4-5-6 jaar Mette Alberink 2e
jongens 8-9 & meisjes 9-10 jaar Jair Tomasoa 2e
Jongens 4-5 & Meisjes 4-5-6 Owen JansenofLorkeers 3e
 
Cruisers
Anthony Jansen of Lorkeers 3e
 
De vijfde en laatste districtswedstijd zal over 2 weken verreden worden, op zaterdag 27 oktober in Ommen! Voor sommigen een spannende laatste wedstrijddag ; wordt er wellicht een podiumplaats in de eindstand in de wacht gesleept of misschien zelfs een kampioenschap? Voor een enkeling kan het na vandaag al niet meer stuk.....
 
 
 
 
 



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: