Openingsfeest September Nijverdal op 19 december

Datum: 14-11-2018

09:45 uur - Op woensdag 19 december viert September Nijverdal een groots openingsfeest. Iedereen uit Nijverdal en omgeving en alle mensen die de bouw en ontwikkeling van dit woonhuis voor ouderen met geheugenproblemen mogelijk hebben gemaakt, zijn van harte welkom. We vieren samen het verloop van een voorspoedige bouw en drinken champagne op het 'thuis' voor de bewoners die in januari hun intrek nemen in dit prachtige, nieuwe onderkomen.

 

Het openingsfeest vindt plaats in de woonkamers, woonkeuken en de tuin van het woonhuis. Vanzelfsprekend is er mogelijkheid om een rondleiding door het pand te krijgen. U bent van harte welkom tussen 15.00 en 19.00 uur.

Van huis naar woonhuis
Het woonhuis biedt plek aan twintig ouderen. In het huis zijn twee grote, gezellige woonkamers. Bewoners beschikken over een eigen appartement, dat ze zelf kunnen inrichten. De appartementen zijn afgewerkt. Bewoners maken er zelf met eigen kleuren of behang, vertrouwde meubels en gordijnen hun eigen nieuwe thuis. De eerste bewoners gaan met hun familie tussen kerst en oud en nieuw al aan de slag in hun eigen appartement.

De bouw van September Nijverdal aan de Salomonsonstraat begon begin dit jaar. Bouwbedrijf Aan de Stegge heeft de afgelopen maanden hard gewerkt en levert nu eind november volgens afspraak het hele pand op. “De eerste weken gebruiken we om van het huis een woonhuis te maken”, zegt Heidi Cruiming, leidinggevende van het woonhuis. “De afgelopen maanden is er achter de schermen ontzettend hard gewerkt. Op de bouw, maar ook door ons. We hebben nu een volwaardig team dat op 1 januari aan de slag kan. We hebben ook veel tijd gestoken in een mooie inrichting, een geweldige sfeer en de potten en pannen om heerlijk te kunnen koken moesten natuurlijk ook uitgezocht. In de komende maanden zullen steeds meer bewoners hun intrek nemen. Dat gaat geleidelijk.”

Deuren blijven open, maar op afspraak
De deuren van dit woonhuis blijven natuurlijk, zoals bij elk woonhuis van September, open. Toch zal 19 december het laatste moment zijn dat 'zomaar binnenkijken' mogelijk is. “We vragen daarna wel of iedereen die wil komen kijken, en geen familie heeft wonen bij ons, een afspraak wil maken”, zegt Heidi. “Rust is ook belangrijk voor de bewoners. We zullen ook regelmatig activiteiten organiseren in het komende jaar voor allerlei verschillende mensen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan huiskamerconcerten of een zomerfeest.”

Wilt u graag bij het openingsfeest aanwezig zijn? Meld u dan graag aan via ons aanmeldformulier op www.wonenbijseptember.nl/openingnijverdal.

 

 



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: