SVVN 1 – Blauw Wit ’66 1: Teleurstellende 1-1

Datum: 18-11-2018

9.20 uur - Vorige week zaterdag speelde SVVN een bekerwedstrijd tegen DOS 37 uit Vriezenveen. Ze speelden zeer verdienstelijk en kunnen trots op zich zelf zijn. Ze hebben zich niet verscholen. SVVN verloor weliswaar met 2-5 maar dat mocht de pret niet drukken. Tot de rust ging het nog gelijk op en SVVN strafte bij een stand van 1 – 2 zelfs het toen laconieke spel van DOS 37 af door 2 – 2 te maken.

DOS was gewaarschuwd en na de rust werd het verschil tussen de 1e klas en de 3e klas beter zichtbaar. Maandag j.l. vermeldde het dagblad Tubantia dat SVVN met opgeheven hoofd het beker toernooi had verlaten

Menig SVVN aanhanger had het deze middag (10 november 2018) als weer over de komende 2 wedstrijden, die zij veel belangrijker achtten. Allebei thuis. Tegen nummer een na laatst Blauw Wit 66 uit Holten en nummer laatst Wilhelminaschool uit Hengelo Zuid op 24 november 2018. SVVN heeft nu de kans om zich stevig in de middenmoot te gaan vestigen.
Kort na half drie fluit M Bos uit Hengevelde voor het begin van de wedstrijd, nadat pupli van de week Boaz Rouwendal het eerste doelpunt heeft gemaakt.

In de 6e minuut maakt Jeffrey Hulsman van Blauw Wit (BW) het eerste doelpunt na een mooie aanval van BW en mistasten van onze rechts back. 0-1 dus. Totaal onverwacht en onnodig. Komt BW op onze helft is het meteen raak.
SVVN begint slapjes. De inzet van vorige week is er nog niet. Ze trekken zich op aan het niveau van de  tegenstander en er gaat bijna geen pass goed. In de 22e minuut een gele kaart voor Roy Mulder, die net iets te erg te keer gaat tegen een speler van BW. Het spel speelt zich grotendeels af op de helft van BW.
Maar na 25 minuten gaat de bal plotseling vlak voor het SVVN doel langs. Net geen 0-2.

In de 29e minuut een opleving. Martijn ter Steege kopt in na een mooie voorzet vanuit het middenveld. Keeper van BW redt keurig. In de 31 minuut weer een schot op doel. Bas Koedijk speelt zich vrij maar de keeper van BW is weer spelbreker. In de 43 e minuut een Frank Bolink moment. Loopt de 16 van BW binnen maar Jeffrey Hulsman van BW blokkeert nog net zijn schot. SVVN is de bovenliggende partij, maar het komt er nog niet uit.
Met 0-1 de rust in. Een gezapige slechte 1e helft.

2e helft. Melvin Morsink erin voor Marvin Thomas. In de 54e minuut bijna schrikken. Over links komt BW er aan. Schiet gelukkig voor langs.
In de 59e minuut een Bolink moment. Hij truct op links de BW verdediging. Binnen de 16 wordt Bolink onreglementair gestopt. Een strafschop tot gevolg. Wordt onberispelijk ingeschoten door Melvin Morsink. In de 70e minuut geeft Frank Bolink  vanaf links voor. Martijn ter Steege mist schromelijk voor open doel. De kansjes komen wel, maar het niveau blijft bedenkelijk. In de 73e minuut een vlotte aanval over rechts. Loopt op niets uit. Het schot gaat net voor langs. Inmiddels is Delano Burnama er in gekomen voor Chiel Karkdijk.
In de blessuretijd zou BW nog even de 3 punten pakken. Gelukkig behoedt Patriz Lohuis SVVN voor een nederlaag bij een aanval van BW door het midden. De bal gaat over de zijlijn.

Conclusie: De spelers van SVVN hebben deze wedstrijd niet laten zien wat ze echt kunnen. Het niveau als tegen DES en Dos37 werd bij lange na niet gehaald. Het leek wel of ze zich optrokken aan de tegenstander, die er tenminste nog alles aan deed om er wat van te maken. De keren dat SVVN de bal meer dan 5 x in bezit hield waren op de vingers van 1 hand te tellen. Bolink en Morsink werden te weinig aangespeeld. Bij zo’n belabberde wedstrijd als vandaag zouden zij de spelers kunnen zijn die het tij nog zouden kunnen keren. Gelukkig stond er bij SVVN nog een doelman, die SVVN in blessure tijd voor een nederlaag behoedde. Laten we gewaarschuwd zijn en volgende week thuis tegen Wilhelminaschool wat beters laten zien.