In Laetitia – Concert van twee koren

Datum: 20-11-2018

10.06 uur - In Laetitia ofwel met vreugde zo heet het concert dat het koor ‘Looft den Heer’ uit Hellendoorn met gastkoor de Regenboogcantorij uit Nijverdal geeft op zaterdag 1 december. Het wordt een afwisselend concert waarin de beide koren steeds blokjes met een aantal werken uit hun eigen repertoire ten gehore brengen.

 
Prachtige muziek van bijvoorbeeld Mendelssohn Bartholdy, Bach, Mozart, Händel, Attwood en Fauré.
 
Ook deze keer treedt de sopraangroep op met werken van Praetorius, Hassler en Selle. Louis ten Vregelaar begeleidt de koorzang op orgel en piano. Tevens speelt hij het Adagio uit Sonate 1 van Mendelssohn Bartholdy. De cello wordt bespeeld door Roland Siemons. Ook hij begeleidt de koren en speelt een stuk uit de Sarabande van Bach. De koren staan onder leiding van hun eigen dirigent: Gerrit Hoekstra bij ‘Looft den Heer’ en Gerdinand Piksen bij de Regenboogcantorij.
 
Kaarten
Het concert begint om 20.00 uur in de Protestantse Kerk in Hellendoorn. Kaarten voor dit concert kosten acht euro voor volwassenen  en kunnen worden gekocht bij leden van het koor of bij Primera Hofman in Hellendoorn. Voor jongeren tot en met 18 jaar is de toegang gratis.
Gastkoor
De Regenboogcantorij is een enthousiaste groep van 25 zangers en zangeressen die een muzikale bijdrage levert aan bijzondere erediensten, zoals diensten in de Lijdenstijd, met Kerst, een avondmaalsdienst of de dienst op de laatste zondag van het kerkelijk jaar. Tevens houden zij elk najaar hun jaargetijdenconcert. 
 
Koor ‘Looft den Heer’
Het koor zingt graag mooie klassieke werken en laat zich inspireren door de mooie muziek die dirigent Gerrit Hoekstra uitzoekt. Samen zingen en samen plezier hebben staat bij de 50 zangers en zangeressen hoog in het vaandel. Het jaarlijkse passieconcert is inmiddels een traditie geworden. Ook werkt het koor mee aan diensten met Kerst en Pasen en aan de vesperdienst. Volgend jaar bestaat het koor al 90 jaar! 
 
 



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: