SVVN ontvangt S.V. Wilhelminaschool

Datum: 21-11-2018

18:31 uur - Zaterdag 24 november is er opnieuw een thuiswedstrijd voor SVVN en de tegenstander is S.V. Wilhelminaschool uit Hengelo. Afgelopen zaterdag speelde SVVN onnodig gelijk tegen Blauw Wit’66 uit Holten, want een overwinning had er zeker in gezeten, gezien de vele kansen die werden gecreëerd.

 

 

Deze middag verwelkomen we onze gasten uit Hengelo, die afgelopen zaterdag plaatsgenoot DES met een verdiende 3-0 nederlaag naar huis stuurden. 

SVVN staat op dit moment op de 9e plaats in de ranglijst en Wilhelminaschool vinden we terug op de gedeelde 12e plaats, dus is er voor beide ploegen een overwinning van belang om zich los te maken van de onderste regionen in de 3e klasse D.

Een stukje geschiedenis:

Op 10 augustus 1919 is SV Wilhelminaschool opgericht door arbeiders van de metaalfabriek Stork en leerlingen van de Wilhelminaschool, de school van Stork. Het was bedoeld voor het vermaak van de jongeren; er was namelijk weinig vermaak in die tijd in Hengelo. Wilhelminaschool werd dus een club voor de arbeiders van Stork en leerlingen van de Wilhelminaschool. De school groeide uit tot een gezellige club. Het trekt veel mensen uit de wijken de Vikkerhoek, de Nijverheid en Tuindorp, wijken die in de buurt liggen van Sportpark Vikkerhoek waar De School sinds 1979 zijn thuiswedstrijden speelt. Naast SV Wilhelminaschool huisvest Sportpark Vikkerhoek een roeiclub, een kanovereniging en een jachthaven. Tot en met het seizoen 2014/15 speelde de club op zondag. Vanaf het seizoen 2015/16 is de standaard speeldag voor de club zaterdag.

Pupil van de week is: Jim Bakker en Jim speelt in JO9-4

Wij wensen een ieder een spannende en bovenal een sportieve wedstrijd toe.

 

 

 



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: