Inbreker betrapt in horecagelegenheid in Hellendoorn

Datum: 15-12-2018

13:05 uur - Vanmorgen vroeg is in een horecaonderneming in Hellendoorn een inbreker op heterdaad betrapt. De eigenaar wilde in de keuken koffie gaan zetten en zag toen vanuit zijn ooghoeken een man. Hij heeft zich niet bedacht en alle deuren gesloten zodat de inbreker niet kon ontkomen. Hij heeft vervolgens hulp gehaald van mensen op de straat en 112 gebeld. 

 

Terwijl hij 112 aan de telefoon had heeft hij de inbreker opnieuw benaderd en deze gaf als reden voor zijn aanwezigheid in de horecagelegenheid dat hij een ruitenzetters-bedrijf had en de ruiten aan het inspecteren was. De politie heeft de man vervolgens gearresteerd. Het bleek dat hij contanten uit de kassa had ontvreemd.

De man had eerder ook al een poging tot diefstal gedaan bij een supermarkt in Hellendoorn en was ook bij een andere horecagelegenheid gesignaleerd. 

Uit het verhaal blijkt maar weer eens hoe belangrijk het is om deuren en ramen bij afwezigheid  te sluiten. 

 

 



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Han schreef op 15-12-2018

Typist het voorbeeld waarom ons strafrecht in Nederland niet deugt. De persoon in kwestie heeft dus al meerdere pogingen gedaan. Waarschijnlijk heeft hij daarvoor een voorwaardelijke boete gehad en een goed gesprek. Dit bewijst maar weer eens dat dit niet helpt. Die vent hadden ze eerst dusdanig aan moeten pakken, laat ik het netjes verwoorden, dat hij nooit, maar dan ook nooit meer op de gedachte was gekomen om maar iets te willen stelen. En dan pas hadden ze de politie moeten bellen.

D.J. schreef op 16-12-2018

Uit betrouwbare bron weet ik dat het bij de supermarkt in Hellendoorn niet alleen bij een poging tot diefstal is gebleven maar dat die poging ook gelukt is.Aan Han, als ik een beetje door uw regels heen lees krijg ik de indruk dat u aanzet tot geweld maar corrigeer mij als dit niet zo is, geweld lost niets op.

Han schreef op 16-12-2018

Aan D.J. Geweld lost niets op. Taakstraffen en een goed gesprek ook niet. Aan de schandpaal, net als vroeger, of de veldwachter die even zijn knuppel te voorschijn haalt. Niks mis mee. Deze week het filmpje nog gezien op NOS? Een 84 jarige die een indringer naar buiten werkte. Met ratten moet je geen medelijden hebben was zijn opmerking. In mijn ogen is dat geen geweld, wel gepast geweld om je eigen hachje te beschermen. En dat mag in Nederland gelukkig.

H v Henk schreef op 16-12-2018

@Han Was Bromsnor er nog maar, en daarna naar juffrouw Saartje voor een kop warme chocola en een goed gesprek.

D.J. schreef op 16-12-2018

Misschien is het mogelijk om bij de herinrichting van de Grotestraat alsnog een schandpaal te plaatsen.

Han schreef op 16-12-2018

D.J. Vertel jij eens hoe wij in Nederland dit tegen kunnen gaan. Ben wel benieuwd hoe jij er over denkt. Het huidige systeem werkt niet, dat is wel gebleken. Iemand helemaal aan stront slaan gaat natuurlijk veel te ver.

H v Henk schreef op 17-12-2018

Nee aan stront slaan gaat te ver, maar als hij thuis komt en z'n moeder herkent hem niet meer zou ik niet erg vinden.

William S. Burroughs schreef op 18-12-2018

Er groeien hier geen bananen en we zijn geen republiek. Prettige dag.

H v Henk schreef op 18-12-2018

Was dat voor de slachtoffers van een delict ook maar zo dat ze prettige dagen hadden na een incident. Zorgeloze feestdagen gewenst.

Wat ben ik toch een tut! schreef op 18-12-2018

Het zal altijd zo blijven dat er in de maatschappij psychopaten (mensen zonder geweten) zijn, die ten koste van de anderen, zichzelf verrijken. Aan de onderkant zijn het oplichters, dieven etc.. Aan de bovenkant zijn het politici, bestuurders/directie van grote bedrijven, bankiers etc..

H v Henk schreef op 18-12-2018

En dat nu juist het denken waar ik geen vrede mee kan hebben.

Nogneteamnintoalejoar schreef op 18-12-2018

De bananen mogen wat mij betreft uitblijven. Maar republiek Nederland zie ik wel zitten.

Uw reactie

Naam:
Bericht: