Eenvoudige zege voor NKC'51 tegen Noviomagum

Datum: 17-12-2018

10.54 uur - Zaterdag trad NKC’51 thuis aan tegen Noviomagum uit Nijmegen. De ploeg uit Nijmegen behaalde tot nu toe wisselende resultaten, maar wist in de wedstrijden wel veel te scoren. NKC’51 had tot nu toe één punt verloren, vorige week tegen Synergo. Om in het spoor van koploper Rigtersbleek te blijven moest er dus gewonnen worden van Noviomagum.

Het eerste aanvalsvak van NKC’51 begon scherp aan de wedstrijd door snel twee keer te scoren. Het tweede aanvalsvak had weliswaar meer moeite om de korf te vinden, maar door goed verdedigend werk kon toch de voorsprong uitgebouwd worden naar 4-0. Ook tot aan de volgende vakwisseling wist Noviomagum niet op het scorebord te komen, 6-0. Daarna deed Noviomagum voor het eerst iets terug door twee keer te scoren en bracht het verschil naar vier, 6-2. NKC’51 wist in deze fase wat moeilijker de korf te vinden, maar door verdedigend met veel pressie te spelen, kreeg Noviomagum geen kans om de achterstand te verkleinen. NKC’51 liep uit naar een 10-4 voorsprong en vergrootte deze tot aan de rust. Ruststand 15-7.

Ondanks dat NKC’51 met een ruime marge de kleedkamers in ging, werd nog eens benadrukt door coach Gert Schorn dat de wedstrijd nog niet gespeeld was. Vorige week gaf NKC’51 nog een stand van 10-15 uit handen, dus de ploeg moest dit keer scherp blijven om de wedstrijd definitief te beslissen. Zo gebeurde het ook, net als in de eerste helft wisten de Nijverdallers in het begin van de tweede helft meerdere malen te scoren, dat ook gepaard ging met weinig verzet van de gasten uit Nijmegen. Al vroeg stond er een stand van 20-8 op het scorebord. Bij Noviomagum was het geloof weg en bij NKC’51 bleef de doelpuntenmachine draaien. Geen moment kwam de overwinning van NKC’51 in gevaar en de eindstand werd bepaald op 31-15.

Op 12 januari speelt NKC’51 de volgende competitiewedstrijd tegen Sparta, in Nijkerk. Aanvang 20:00 uur.