VVD en Lokaal Hellendoorn stellen vragen over verbeteren verkeersveiligheid N35

Datum: 17-12-2018

11.12 uur - De fracties van VVD Hellendoorn en Lokaal Hellendoorn hebben in een brief vragen gesteld aan het College over het verbeteren van de verkeersveiligheid op N35 van Nijverdal naar de gemeentegrens bij Haarle. Onderstaand deze brief.

Geachte College,
Tijdens de raadsvergadering van 12 juni 2018 is er een besluit genomen met betrekking tot de nieuwe verbindingen (18INT01117). Het betreft een voorstel tot verbetering van de verkeersveiligheid voor het wegvak N35 tussen Nijverdal en Haarle. Het collegevoorstel is aangenomen met 13 voor en 12 tegen, de kleinst mogelijke meerderheid van stemmen. De VVD fractie heeft een aantal vragen met betrekking tot dit besluit en de stand van zaken.
 
Er ligt een bestuurlijke afspraak met Rijkswaterstaat, die inhoud dat op uiterlijk 31 december 2019, diverse veiligheidsmaatregelen zijn afgerond. Er wordt gesproken over de stringente noodzaak om de verkeersveiligheid op de N35 te verbeteren. Volgens de planning hebben we nu dus nog één jaar de tijd voor de uitvoering.
 
Financiering van de maatregelen zou onder andere komen uit een subsidiepot bestemd voor de F35 (80% van de toe te rekenen kosten) en een gemeentelijke bijdrage van maximaal 1 miljoen. Hoofdbestanddeel van de financiering is 2,9 miljoen uit het budget veiligheidsmaatregelen N35.
 
De VVD fractie en Lokaal Hellendoorn wil graag antwoord op de volgende vragen:
 
1) Wat is de stand van zaken met betrekking tot de nieuwe verbindingen en de planning hiervan?
2) Welke kosten zijn er tot op heden gemaakt (graag gespecificeerd) en waaruit zijn deze kosten betaald?
3) Hoe hard is de datum 31-12-2019 voor het gereedkomen van de veiligheidsmaatregelen
4) Zijn de verkeersonveilige, gelijkvloerse oversteken, volgens afspraak verleden tijd op 1 januari 2020?
5) Worden de parallelwegen zonder vertraging aangelegd volgens planning?
6) Is de genoemde 2,9 miljoen uit het budget veiligheidsmaatregelen N35 onderdeel van de totale beschikbaar gestelde 15 miljoen door provincie en Rijkswaterstaat voor veiligheidsmaatregelen aan de N35?
7) Bestaat de mogelijkheid, het wegvak waarvoor betreffende veiligheidsmaatregelen dienen te verlengen tot de gemeentegrens, met behoud van de beschikbare 2,9 miljoen, zodat ook de bevolking van Haarle en Haarle noord profiteren? Zo nee, waarom niet?
Wilt u dit bij Rijkswaterstaat onder de aandacht brengen ?
8) Is het college ook van mening dat 2,9 miljoen voor veiligheidsmaatregelen N35 en 80% subsidie voor de F35 gerelateerde maatregelen samen een mooie kans bieden voor het oplossen van vele knelpunten vanaf Nijverdal tot onze gemeentegrens bij Haarle. Wil het college zich bij Rijkswaterstaat en de Provincie inzetten, om te komen tot een totaaloplossing op de kortst mogelijke termijn ?
9) In Provinciale Staten is in het voorstel nr. PS/2014/691 een lijst met maatregelen opgenomen betreffende het traject Wijthmen-Nijverdal waarin de verschillende maatregelen kleuren hebben gekregen. De wethouder gaf in de commissie Grondgebied aan, dat dit geen prioriteringslijst was maar een projectenlijst. Graag willen we van het college weten hoe we de verschillende kleuren per maatregel in de lijst moeten duiden. Reconstructie kruising Stationsweg Haarle( nr 22) kreeg de kleur oranje, de reconstructie kruising Molenweg (nr 23) de kleur blauw en de aanleg verleggen oversteek (naar kruising Molenweg/brug Dalzicht/aanleg parallelvoorziening/opwaarderen fietspad de kleur groen.
 
 
Wij zien uw antwoorden graag tegemoet voor of tijdens de raadvergadering van 18 december aanstaande.
 
Een vriendelijke groet,
 
VVD Fractie Hellendoorn       Lokaal Hellendoorn,
Joost ter Horst                       Thea ten Have
 

 



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Wat ben ik toch een tut! schreef op 17-12-2018

Haal a.u.b. het hekwerk ter hoogte van het ecoduct weg; wanneer tegenligger iets uitwijkt, kun je geen kant op. En graag fietspad langs Tunnelweg, nu is het een Russische roulette.

Geronimo schreef op 18-12-2018

De overheid heeft in principe maar 2 primaire taken. Iedereen moet kunnen eten en dat is in het algemeen geregeld, dmv WW, bijstandsuitkering, etc.. En iedereen moet veilig zijn. Dit heeft de (lokale) overheid niet in de hand, maar zij moeten wel alles in het werk stellen, om dit percentage, zo hoog mogelijk te maken. Dus maak die N35 zo veilig mogelijk, stelletje slapjanussen.

Uw reactie

Naam:
Bericht: