NKC'51 koploper na winst in topper tegen Rigtersbleek

Datum: 21-01-2019

12.51 uur - Zaterdag stond voor NKC’51 de topper tegen Rigtersbleek op het programma. Beide ploegen waren voorafgaand aan de wedstrijd nog ongeslagen. Rigtersbleek wist al hun wedstrijden te winnen, waar NKC’51 éénmaal gelijkspeelde tegen Synergo. Een directe strijd om de koppositie dus, die uitgevochten werd in Nijverdal en bezocht werd door veel supporters. Ook Rigtersbleek was op de tribune goed vertegenwoordigd.

In de beginfase van de wedstrijd was goed te zien dat er spanning op stond. Beide teams kwamen moeilijk tot scoren en na enkele minuten was het NKC’51 die de score opende. Verdedigend werd Rigtersbleek goed dichtgehouden en omdat NKC’51 met veel druk speelde, resulteerde dat in veel balverlies bij de gasten uit Enschede. Zo kon NKC’51 een voorsprong nemen van 3-0 na tien minuten spelen. Rigtersbleek kwam daarna ook voor het eerst op het scorebord en tot 6-3 werd er om en om gescoord. NKC’51 had in de fase voor rust verdedigend de zaken goed op orde en kon zo uitlopen naar een 10-4 voorsprong, wat tevens de ruststand was.

In de eerdere ontmoeting met Rigtersbleek dit seizoen werd na rust een grote voorsprong bijna weggegeven, dus de Nijverdallers wisten dat de overwinning alles behalve binnen was. De ploeg van Gert Schorn had het in de tweede helft moeilijker, ondanks dat het de voorsprong in het begin vergrootte. Bij 14-6 leek de wedstrijd beslist, maar Rigtersbleek wist in korte tijd drie keer te scoren en schudde zo NKC’51 weer wakker. NKC’51 bracht de stand op 16-9 waarna beide ploegen elkaar in evenwicht hielden. Een wat tamme eindfase bij NKC’51 zorgde ervoor dat Rigtersbleek de achterstand kon verkleinen, eindstand 18-13. Na deze collectieve en goede prestatie aan de kant van NKC’51 mag het zich nu koploper van de eerste klasse D noemen.

Komend weekend staat er weer een streekderby op het programma. NKC’51 speelt dan in Hardenberg tegen Juventa, aanvang 18:50 uur.