Thema-avonden alcohol, roken en drugs bij v.v. Hellendoorn

Datum: 23-01-2019

13.53 uur - v.v.Hellendoorn organiseert thema-avonden over het gebruik van alcohol, roken en drugs, bedoeld voor de jeugd vanaf 14 tot en met 15 jaar en hun ouders. De voorlichting wordt gegeven door de heer Jans van Wieren. In het dagelijkse leven is Jans eerstehulpverlener bij diverse grote evenementen.

Door zijn jarenlange ervaring in de hulpverlening heeft hij veel gezien als we het hebben over het gebruik van alcohol, roken en drugs. Jans kan dan ook veel vertellen over hoe we dit gebruik herkennen en wat we eraan kunnen doen. Door het luisteren naar verhalen en het laten zien van filmpjes hopen we dat kinderen de gevaren gaan zien en er open over gaan praten met vrienden en ouders/verzorgers.
 
Ook vertegenwoordigers van de politie en gemeente Hellendoorn zijn aanwezig.
 
De thema-avonden
Met De thema-avonden willen we samen met spelers, ouders, trainers, leiders en overige belangstellenden uit het dorp met elkaar in gesprek over de gevaren van alcohol en drugs. Tijdens de voorlichting wordt er interactie gezocht met de aanwezigen. Zij worden op de proef gesteld door het dragen van simulatiebrillen. Hiermee krijgen zij een indruk wat alcohol en drugs met je doet. Na afloop is er gelegenheid om vragen te stellen en om met elkaar in gesprek te gaan.
 
Waarom deze avond bij v.v. Hellendoorn? 
Als vereniging staan we midden in de samenleving en hebben te maken met allerlei aspecten ervan. Aspecten en thema’s waar jonge opgroeiende kinderen mee te maken krijgen en die niet altijd makkelijk bespreekbaar zijn voor ouders. Vaak ontbreekt ook de kennis ervan. Ook v.v. Hellendoorn krijgt daarmee te maken en we willen dit door deze thema-avond bespreekbaar maken.
 
Beleid van v.v. Hellendoorn
v.v.Hellendoorn is bezig beleid te maken rondom een veilig sportklimaat. Het thema alcohol, drugs en roken zijn daar onderdeel van. Ook horen er zaken bij als het aanstellen van vertrouwenspersonen of een verklaring omtrent gedrag voor vrijwilligers.
 
In de toekomst wordt het gemeentelijk sportpark rookvrij. De eerste stappen daartoe zijn in augustus 2018 genomen door het invoeren van rookvrije zones en een rookverbod tijdens jeugdwedstrijden op zaterdagmorgen tot 12.00 uur. 
 
Volgende data
De volgende thema-avonden vinden plaats op de hieronder genoemde data. Alle avonden beginnen om 19.00 uur. Andere belangstellenden vanuit de gemeente zijn van harte welkom op een van deze avonden in de sportkantine van v.v. Hellendoorn aan de Koemaste 2 in Hellendoorn.
Maandag 11 februari 2019
Dinsdag 12 februari 2019
 
Dit zal een jaarlijks terugkerende avond worden voor de jeugd die overkomt vanuit de D-jeugd (12 en 13-jarigen).
 
 
 
 
 



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Heldersen schreef op 23-01-2019

Goede zaak VVH, dit zou elke vereniging moeten doen

hellendoorner schreef op 25-01-2019

voorlichting is goed . maar handhaving en controle in de kantine is ook belangrijk .. Dit mag wel iets meer en strenger aangepakt worden

Uw reactie

Naam:
Bericht: