Twee regiokampioenen voor PSV hertruiters

Datum: 04-02-2019

9.59 uur - Dit weekend werd het eerste deel van de regiokampioenschappen Overijssel gereden voor dressuur in de Diamanthal in Balkbrug. Maar liefst zeven deelnemers kwamen er aan de start van PSV Hertruiters. Twee keer werd het kampioenslint opgehaald. Frank Hosmar startte bij de paarden in de klasse Z1 met zijn paard Guetta. Met een mooi percentage van 72.64 % was hij iedereen de baas en kreeg hij het kampioenslint en de deken uitgereikt met een startbewijs voor het NK in Ermelo.

Dit laatste lukte ook Marilyn Roelofs met haar pony Popping’s Soraya. Zij reed haar pony in de klasse B categorie D/E naar een mooi percentage van 70.667 %. Er volgen nog meer Hertruiters in de komende twee weekenden waar de overige klassen verreden worden.
Voor Frank kreeg het weekend nog meer glans want hij werd ook dit jaar weer uitgeroepen tot sportman van het jaar van de gemeente Hellendoorn, mede door zijn goede prestaties met de paradressuur en het WK hiervan in Tryon.
 
Er waren ook nog reguliere wedstrijden en hier schitterde Jip Ottes met haar pony River in de klasse L springen categorie C. Ze reed een supersnelle foutloze rit en mocht de eerste prijs ophalen in Dalerveen. In Den Ham werd er dressuur gereden voor pony’s. Hier kwam Danique Berends aan de start met haar pony Nora’s Yentl Sarah in de klasse B categorie D/E. Zij behaalde een tweede prijs met 209 punten. In Vriezenveen startte Maggy Roelofs met haar paard Giel in de klasse M1. Ze reed 189,5 en 186,5 punten en dit was goed voor een derde en een tweede prijs. Isolde Asbroek maakte haar debuut met haar nieuwe paard Ibartijn in Haarle. Zij startte in de dressuur klasse L1 en behaalde met 200 punten een eerste prijs.
 
 
 



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: