Wederom prima zege NKC'51

Datum: 11-02-2019

8.23 uur - Na twee gewonnen uitwedstrijden stond er voor NKC’51 weer een thuiswedstrijd op het programma. Spirit uit Voorthuizen kwam op bezoek en steekt in een goede vorm, gezien de uitslagen van de afgelopen weken. De heenwedstrijd wist NKC’51 redelijk eenvoudig te winnen, maar moest ditmaal rekening houden met een scherp Spirit.

NKC’51 begon goed aan de wedstrijd door al snel op een 2-0 voorsprong te komen. Het tweede aanvalsvak had veel moeite om in het spel te komen en zo kon NKC’51 in de beginfase niet verder uitlopen dan twee doelpunten verschil. Bij de stand van 6-4 moest een time-out aan de kant van NKC’51 ervoor zorgen dat de boel weer op scherp gezet werd. Dit bleek effect te hebben en in korte tijd wist NKC’51 uit te lopen naar 12-4. De spitsen van Spirit werden goed aan banden gelegd waardoor ze geen vuist konden maken tegen de thuisploeg. Zo wist NKC’51 bij rust de wedstrijd al te beslissen. Uiteindelijk gingen beide ploegen met 19-9 de rust in.

In het begin van de tweede helft leek NKC’51 wat gas terug te nemen en daardoor ging Spirit de korf wat makkelijker vinden. Het scoreverloop ging gelijk op tot aan 26-16, waarna NKC’51 er weer een schepje bovenop deed en verder uitliep naar 31-17. Coach Gert Schorn gunde enkele wissels nog de nodige speeltijd en de wedstrijd werd goed uitgespeeld. Uiteindelijk stopte de teller bij 37 aan NKC’51-zijde, eindstand 37-22. Thijs Staarman werd topscorer aan Nijverdalse zijde met maar liefst 10 treffers.

NKC’51 blijft door deze overwinning koploper en speelt de volgende wedstrijd op 2 maart om 18:15 tegen de nummer twee Synergo, dat op twee punten achterstand staat.