Cursus lokale politiek bij Lokaal Hellendoorn

Datum: 17-02-2019

9.47 uur - Ben jij of bent u geïnteresseerd in de lokale politiek en het wel en wee van de gemeente Hellendoorn? Dan is deze cursus iets voor jou!! Lokaal Hellendoorn start in maart van dit jaar met een introductiecursus gemeentepolitiek. Deze cursus bestaat uit 6 bijeenkomsten waarin gekeken wordt hoe de politiek in de gemeente werkt. Hoe komen beslissingen tot stand, wat gaat daaraan vooraf en welke invloed kun je uitoefenen?

 
Onderdelen die onder andere behandeld zullen worden zijn:
 
 Wat komt er allemaal kijken bij de gemeentepolitiek
 Hoe zitten de gemeentefinanciën in elkaar?
 Wat is het sociaal domein?
 Hoe komen bestemmingsplannen tot stand?
 Wat is de praktijk van alledag van een gemeenteraadslid en van een wethouder
 
Deze cursus wordt georganiseerd in samenwerking met twee andere lokale partijen uit Raalte en Ommen en is bedoeld voor inwoners uit deze drie gemeentes die het interessant lijkt om meer te weten van onze lokale politiek. De cursus kan een prima opstapje zijn naar meer politiek betrokkenheid en activiteit.
 
De bijeenkomsten zullen eens per 3 weken plaatsvinden en dus voor de zomervakantie afgerond worden. Voor meer informatie en opgave kunt u (jij) contact opnemen met Thea ten Have, fractievoorzitter Lokaal Hellendoorn. Ze is per mail bereikbaar via info@rozenhave.nl. Opgeven kan uiterlijk tot 2 maart.
 
 



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Johanna Lusink schreef op 17-02-2019

doe graag mee om nog beter inzicht te krijgen zou er heel blij mee zijn

Wat ben ik toch een tut! schreef op 18-02-2019

Doe graag mee nog beter inzicht te krijgen hoé het verwachte tekort van 24 miljoen kon ontstaan. Door twee zwijgende ambtenaren stond in de krant, maar de wethouder controleert hopelijk zelf ook voortdurend. Heel interessant laatste onderdeel ‘Wat is de praktijk van alledag...’. Doofpot?

De gewone man schreef op 19-02-2019

Ik heb het artikel ook gelezen. Is wel een grove fout. Wij, inwoners van de gemeente Hellendoorn mogen aannemen dat de verantwoordelijken, maar ook de controlerende wethouder dit recht gaan zetten. Betreft, cursus locale politiek, lijkt dit me niet iets voor LH om dit te organiseren. Zo'n geweldige reputatie hebben zei immers niet in Hellendoorn.

De gewone man schreef op 19-02-2019

Zie hier, te arrogant om zijn verantwoordelijk te nemen. De betreffende ambtenaren kunnen door het stof, terwijl meneer doet of zijn neus bloed. https://www.tubantia.nl/hellendoorn/vvd-hellendoorn-eist-het-aftreden-van-wethouder-beintema~aa6d96f1/

Uw reactie

Naam:
Bericht: