SVVN en Voorwaarts delen de punten

Datum: 18-02-2019

11.27 uur - Afgelopen zaterdag ging het eerste van SVVN op bezoek in Westerhaar bij Voorwaarts V. De degradant van vorig seizoen is op papier een concurrent van SVVN en staat net als wij in de middenmoot. Een middenmoot die met een beetje fantasie loopt van plek vijf tot en met plek twaalf. En iedereen is dus alert want op die plek twaalf wil je op het einde van de rit niet staan.

De omstandigheden waren perfect. Het voorjaar had Sportpark ’t Twistveen omarmt en iedereen kon in een heerlijk zonnetje genieten van een pot voetbal.

SVVN begon goed aan deze wedstrijd toen om half drie scheidsrechter Dick Beldman voor het begin van de wedstrijd floot. SVVN dicteerde het spel en greep de tegenstander bij de strot. Daarbij kreeg het enkele goede mogelijkheden om de score te openen. Het vizier stond echter nog niet scherp. De schoten gingen over en naast het doel van keeper Stuifzandt van Voorwaarts. De toeschouwers zagen een SVVN in de eerste 20 a 25 minuten zoals ze dit jaar nog niet hadden gezien. Het was allemaal prima de luxe.

Na 25 minuten kakte het ineens in. SVVN speelde ineens zeer slordig en rommelig. Voorwaarts kwam beter in hun spel en nam de overhand. SVVN verloor de regie en het initiatief lag bij de thuisclub. Voorwaarts kreeg enkele goede kansen om de score te openen. Maar ook zij hadden het vizier niet op scherp staan of ze vonden doelman Patriz Loohuis wel op hun weg naar succes. Zo bleef de brilstand op het bord staan halverwege de wedstrijd.

Na rust herpakte SVVN de regie van de wedstrijd en dat werd al snel beloond met een doelpunt. Een goede actie van Marvin Thomas op links en geeft een goede voorzet op Roy Mulder. Die legt de bal met het doel in zijn rug terug op Joost ten Kleij en deze schiet vanaf de zestien binnen. Scheidsrechter Beldman maakt een onbegrijpelijke beslissing om de treffer af te keuren omdat Joost “leg neer” zei tegen Roy terwijl er geen tegenstander in de buurt was. Enige consequentie kan de heer Beldman dan ook niet toegedicht worden omdat hij niet floot voor de tientallen andere keren dat er in het veld gecoacht werd en diezelfde Joost zeker tweemaal later in deze wedstrijd “los” over het hele veld mocht bulderen terwijl dat onbestraft bleef.

Echt onbegrijpelijk. SVVN voelde zich zeer terecht genaaid in deze. Roy pakte een gele kaart omdat hij daar commentaar op leverde en werd gewisseld omdat hij solliciteerde naar een tweede gele kaart. Frank Bolink die gepasseerd was omdat hij te laat was, verving hem. Diezelfde Frank slalomde in de 65ste minuut op rechts bij de achterlijn langs de verdediging. Alleen vasthouden kan hem stoppen zoals deze middag vaker het geval was. Alleen een vrije trap was volgens scheidsrechter Beldman voldoende zoals in alle gevallen. Kars ter Avest neemt de bal. Geeft voor en Joost bukt en de bal ploft in de verre hoek in het doel.

De voorsprong is nauwelijks verdiend te noemen, maar niemand in het Volharding kamp die daarom maalt natuurlijk. Na de treffer neemt de thuisploeg het heft weer in handen. In de 78ste minuut geeft Roy de Lange een schotje op het doel en ziet dat zijn inzet in het doel hobbelt op de knollentuin van het hoofdveld te Westerhaar. Een gelijkmaker die het spelbeeld wel recht aan doet. Ook na de gelijkmaker is de thuisploeg de betere partij. Echt gevaarlijk wordt het echter niet. De grootste kans is voor SVVN. Arvid Holt passeert twee verdedigers en kan alleen gestopt worden middels een overtreding. De toegekende vrije trap wordt in het vijandelijke doelgebied gepompt. Joost ten Kleij komt knap voor zijn man, maar kopt de bal recht in de handen van de keeper.

Een gelijkspel waarmee iedereen vrede mee kan hebben. De puntendeling gaf de verhouding het beste weer. Positief is dat SVVN over het algemeen beter voor de dag kwam dan in de laatste weken. Daar moet dan maar moed uit geput worden. Er waren veel
verrassende uitslagen deze zaterdag in de 3de Klasse D. Veel ploegen onder SVVN pakten punten zodat de middenmoot nog meer in elkaar kruipt.

Volgende week komt koploper PH naar Nijverdal. De wedstrijd begint om half drie en staat onder leiding van de heer Jan Everlo uit Hengelo.

Opstelling SVVN: Patriz Loohuis; Alwin Zigterman, Martijn ter Steege, Kars ter Avest, Johnny Teterissa; Leon Kienhuis, Joost ten Kleij, Delano Burnama (74. Arvid Holt); Melvin Hulsman, Roy Mulder(59. Frank Bolink) en Marvin Thomas.