Fraaie overwinning voor Hulzense Boys

Datum: 19-02-2019

09:01 uur - Onder een prachtig lentezonnetje stonden Hulzense Boys en Den Ham zaterdag tegenover elkaar op Sportpark Smidserve. De heenwedstrijd in Den Ham werd gestaakt doordat grensrechter Herman Beltman onwel werd. De op een later moment uitgespeelde wedstrijd eindigde in een 0-1 overwinning voor de roodhemden. Het mooiste moment van afgelopen zaterdag was dat Herman afgelopen tegen Den Ham weer op het sportpark te bewonderen was.

Het was Den Ham wat goed aan de wedstrijd begon. In de tweede minuut kon een aanvaller van de Hammenaren voorzetten en werd de bal ingekopt door Luuk Kuiper, 0-1. Een droomstart voor de gasten. Hulzense Boys rechtte echter de rug en ging op zoek naar de gelijkmaker. Na een kwartier voetballen lukte dit ook. Op het middenveld werd een bal onderschept en kon meegenomen worden door Fabian te Kolsté. Zijn lage voorzet kwam terecht bij Richard Wolters. De sterke spits schermde de bal af, draaide sterk bij zijn tegenstander weg en schoof de bal eenvoudig binnen, 1-1. Na deze gelijkmaker nam Hulzense Boys het initiatief. De ploeg speelde bij vlagen zeer sterk. Mogelijkheden op een voorsprong kreeg het ook. Zo was Jordy Wolfkamp dichtbij, maar zijn schot ging over. Daardoor leken de ploegen te gaan rusten met een gelijke stand. Leken, want op slag van rust viel er toch nog een doelpunt te noteren. Een vrije trap werd door de gasten weggewerkt en de ploeg schakelde razendsnel om. In deze tegenstoot kwam de bal op recht voor de voeten van Kevin Ruiterkamp en met een schuiver in de verre hoek zetten hij de 1-2 op het scorebord. In de laatste minuut voor de rust was er nog een belangrijk moment. In een aanval werd Jordy Wolfkamp met de arm/schouder tegen de grond gewerkt door een Hammenaar. Dit leverde hem een directe rode kaart op, waardoor de ploeg verder moest met 10 man.

In de rust wisselde trainer Bram Freie aanvallend. Machiel van Keulen werd in de ploeg gebracht en de roodhemden gingen met een verdediger minder spelen. Een zet die prima uit zou pakken. Want na 10 minuten in de tweede helft stond de gelijkmaker alweer op het scorebord. Een prima aanval kwam voor de voeten van Richard Wolters. Hij schoot de bal in, welke gekeerd kon worden door de keeper. In de rebound was Machiel van Keulen er als de kippen bij en hij knalde de 2-2 hard tegen de touwen. Enkele minuten later was het diezelfde van Keulen die bijna de 3-2 op het scorebord bracht. Een teruggekopte van Richard Wolters werd door Machiel met een fantastische omhaal snoeihard op de bovenkant van de lat gewerkt. Een actie die qua schoonheid meer had verdiend, maar helaas dus geen doelpunt opleverde. Hulzense Boys bleef daarna op zoek gaan naar de voorsprong. Richard Wolters was tweemaal dichtbij. Eerst kon hij bijna profiteren van miscommunicatie bij de gasten, maar was de keeper nog net op tijd om de fout te herstellen. Niet veel later kreeg Richard een goede kans na een voorzet van Danny Schoenmaker. De doelman van Den Ham wist echter met een katachtige reflex redding te brengen. Langzaam maar zeker ging de wedstrijd richting het einde en begon men bij Den Ham te denken aan een gelijkspel. De 78e minuut bracht echter verandering. Een teruggelegde corner van Danny Schoenmaker bracht de bal voor de voeten van Tim van der Zande. Met een mooie volley streepte hij de bal vol in de verre kruising en bracht daarmee de Hulsenaren voor het eerste in deze wedstrijd op voorsprong. Het verzet van de gasten was daarmee gebroken en Hulzense Boys kreeg nog enkele kansen op de 4-2. Deze viel echter niet. Wel viel er nog een rode kaart te noteren. Een aanvaller van Den Ham trapte na, waarna de prima leidende scheidsrechter Nijenhuis niets anders kon dan de rode kaart trekken. Na ongeveer 4 minuten blessuretijd floot diezelfde scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd.

Al met al een hele mooie en verdiende overwinning voor Hulzense Boys. Den Ham begon beter, maar op de eerste 15 minuten na was Hulzense Boys de bovenliggende partij. Er werd als team gestreden en met goed voetbal werd de overwinning binnengehaald. Door deze overwinning heeft de ploeg weer aansluiting gevonden bij de subtop. De komende twee weken staat er geen competitiewedstrijd op het programma. Wel oefent de ploeg op donderdag 28 februari om 20.00 uur thuis tegen zondagtweedeklasser MVV’29. De eerstvolgende competitiewedstrijd is op 9 maart. Dan komt Sparta Enschede op bezoek. De wedstrijd in Enschede eindigde in een terechte 3-1 overwinning voor de Spartanen. De wedstrijd op Sportpark Smidserve begint om 14:30.