Voorlopige uitslag verkiezing Provinciale Staten in Hellendoorn

Datum: 20-03-2019

23.22 uur - Van de 28.133 opgeroepen kiezers in de gemeente Hellendoorn maakten vandaag 17.365 inwoners de gang naar de stembus voor de Provinciale statenverkiezingen. De opkomst kwam hiermee uit op 61,86 procent. Het opkomstpercentage in de gemeente Hellendoorn ligt daarmee aanzienlijk hoger dan vier jaar geleden. Vier jaar geleden was de opkomst in de gemeente Hellendoorn 51,28 procent Met 5.100 stemmen is CDA de grootste partij geworden. Tweede partij werd Forum voor Democratie met 2.466 stemmen, gevolgd door VVD met 2.081 stemmen.

 

 

 

Deze uitslagen van de Provinciale statenverkiezingen zijn voorlopig. De definitieve uitslag van de Provinciale statenverkiezingen wordt op donderdag 21 maart 2019 om 13:00 uur vastgesteld en gepubliceerd op www.hellendoorn.nl/verkiezingen.
 
Waterschapsverkiezingen 2019
De definitieve uitslag van de Waterschapsverkiezing wordt op donderdag 21 maart 2019 om 13:00 uur vastgesteld en gepubliceerd.
 
 



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

William S. Burroughs schreef op 21-03-2019

Tsjonge jongen. Dacht dat er alleen foute disco bestond. Maar na het kijken naar de zelfbevrediging/zelfverheerlijking speach van Baudet moet ik mij toch een partij schijten. Wat een acteur. Prettige dag.

Geronimo schreef op 21-03-2019

3677 personen zou men het stemrecht sowieso moeten ontzeggen.

K e schreef op 21-03-2019

Ik had niet verwacht dat de partij van pinokkio nog zoveel stemmen haalde.

Lex schreef op 21-03-2019

Mensen hun stemrecht ontnemen, omdat de uitslag je niet bevalt!? Onder het motto terug naar de Sovjet-Unie en DDR tijden,en naar Noord Korea zoals het nu is! Mijn advies, ga professionele hulp zoeken.

Mitis schreef op 21-03-2019

Zo is het Lex ! Niet dat ik nu zo blij ben.

William S. Burroughs schreef op 21-03-2019

Iedereen mag stemmen waarop hij/zij wil maar dat wil niet zeggen dat het mij toch zorgen baart. En dan met name de opkomst van Forum voor Democratie. Dat men iets anders wil kan ik nog begrijpen maar dat men hier zo massaal in trapt is mij werkelijk een raadsel. Nu ga ik wel vaker stomverbaasd door het leven maar dit is toch de overtreffende trap van verbazing namelijk waanzin. Ik hoop dan ook dat het even de welbekende storm in een glas water zal zijn. Want dit moet mijn inziens gestopt worden nog voor dat de tijd het ons zal leren. Maar goed stemmen staat vrij dus ook op iemand die zichzelf wel heel graag ziet en hoort praten. Zo glad heb ik ze in mijn leven nog niet gehad. Maar dat terzijde. Als een vat van tegenstellingen overal tegen. Tegen kartels en tegen de elite. Tot slot kan ik melden dat zijn speech van gisteravond vanavond voor de achterban in het Kurhaus te Scheveningen zal worden uitgelegd. Wat is dit fout wat is dit fout en andersom. Om dan tot slot ook maar andersom maar toch democratisch te eindigen. Laten wij hopen dat de Democratie op korte termijn massaal Voor en dus tegen dit Forum zal gaan staan. Wat fout wat fout wat fout.. Prettige dag.

Nieuwsgierig schreef op 21-03-2019

Kan 1 van de 2.466 stemmers op de FvD uitleggen wat de standpunten van die partij is op een paar punten die van belang zijn voor onze gemeente? Ik kan ze namelijk niet vinden, en dan bedoel o.a. Vliegveld Lelystad, de N35 (o.a. de oversteken bij Haarle) en zo kan ik er nog wel wat noemen. Ik ga er van uit de die stemmers ook niet zitten te wachten over laag over vliegen de vliegtuigen en met geluidshinder die dat geeft. Dus zullen wel zeker weten dat FvD hier ook tegen is. Of geven ze er de voorkeur aan hun onderbuik gevoelens boven woon genot?

William S. Burroughs schreef op 21-03-2019

Aan Nieuwsgierig. Hij zal zoals hij eerst wel van plan was de euro in ieder geval niet gaan afschaffen. Want zijn Uiltje van Minerva staat namelijk op de Griekse 1 euromunt. Prettige dag.

Geronimo schreef op 21-03-2019

@Lex, waar je ons terecht van beschuldigd, doen Baudet en Hiddema eveneens, niemand anders heeft inspraak bij FvD ( en PVV). En mocht Denk 13 zetels hebben gewonnen, had je waarschijnlijk niet gereageerd. Verder hebben zij niet eens genoeg kaderleden, om alle posten te bezetten, wat dus betekent dat zij er niet op voorbereid zijn. Verder het punt wat Nieuwsgierig maakt. En het gaat om de provincie, maar eigenlijk telt voor Den Haag voornamelijk de Eerste Kamer. Op 13 zetels hadden zij ook niet gerekend, dus weet je al dat de klasse er niet vanaf zal druipen (kun je ook niet verwachten van een partij die nog geen 2 jaar oud is). Verder was het beter geweest, als het dan toch moet, dat zij bij de komende 2de Kamerverkiezingen zo'n uitslag hadden behaald. Dan moesten ze nl met de billen bloot; iets wat nu nog niet nodig is.

Mitis schreef op 21-03-2019

Als je de "Heren" van Denk hoort kan ik me voorstellen dat je op Baudet stemt...

Hendrik schreef op 21-03-2019

Wat een gezeik, allemaal PREM taal van onze staatsomroep en DWDD, stelletje papagaaien!

Hendrik schreef op 21-03-2019

Aan "Nieuwsgierig", de omgeving van de Prins Bernhard Straat wordt gedurig geterroriseerd door een SUV die asociaal veel lawaai maakt, en niemand doet er wat aan. Over klimaat en mileudrammer gesproken. En alsof de zittende politici van de laatste dertig jaar zulke snelle, laat staan goede beslissers waren, die tunnel had zonder deze elitaire besluitvorming miljoenen goedkoper gekund, denk daar maar eens goed over na!!!!

De gewone man schreef op 21-03-2019

Aan Nieuwsgierig. Waarschijnlijk waren dit voorheen CDA stemmers. Gezien onze plaatselijke politiek er een zooitje van gemaakt heeft, konden zij het niet verkroppen om op het CDA te gaan stemmen. Of stemmen op FvD nu de beste optie was, laten we maar in het midden.

Pff schreef op 21-03-2019

@Nieuwsgierig Kan jij uitleggen wat deze verkiezing met onze gemeente heeft te maken? Het draait alleen om de eerste kamer, belachelijk dat dit gecombineerd is.

Geronimo schreef op 22-03-2019

@Pff, lees eerst even de kop boven dit artikel, eer je een domme opmerking plaatst.

William S. Burroughs schreef op 22-03-2019

Aan Hendrik. Ik heb persoonlijk niet het idee dat ik PREM taal bezig want ook die man kan ik niet luchten of zien. Daarnaast ben ik zeker weten geen papagaai laat staan een papegaai. Wel mag ik als mens ergens voor waarschuwen waarvan ik denk dat het een gevaarlijke ontwikkeling is. Dat is heel iets anders dan de doodsbedreigingen van een universitair hoogleraar uit Utrecht. Wat natuurlijk over de fatsoensnormen heen gaat. Prettige dag.

Nieuwsgierig schreef op 22-03-2019

@Pff, Hoewel Geronimo jou al een antwoord gaf doe ik het toch ook maar. Het waren provinciale verkiezingen en en doordat die de 1e kamer kiezen was de verkiezing ook daar voor. Als het 1e kamer verkiezingen waren had je de leden voor die kamer rechtstreeks kunnen kiezen. Als dat mogelijk was geweest denk ik dat fvd in weinig provincies had mee gedaan.De N35 en de laag vlieg routes zijn zaken die bij de provincie liggen, maar wel onze gemeente aan gaan. @Hendrik als je mijn stuk goed had gelezen wat politieke partijen goed of fout hadden gedaan of niet en wat ze wel hadden moeten doen. Het ging mij om het feit dat fvd geen programma had voor Overijssel en alle ander partijen wel. De kiezers op fvd konden en kunnen niet weten wat een plannen voor Overijssel zijn. Ook hun kandidatenlijsten voor alle provincies waren niet te vinden, zelfs niet op hun website. Dat had er natuurlijk mee te maken dat er 34 kandidaten op meer lijsten stonden en er een groot aantal niet in de betreffende provincie woonde. Zo stond Hiddema, als 2e kamer lid, b.v. op de lijst in Friesland en Limburg.

Pff schreef op 22-03-2019

@Geronimo Slecht geslapen? Ik stel een vraag, de domme opmerking plaats je zelf. #doeslief. Deze verkiezing heeft alleen gevolgen voor de provincie maar er wordt gekozen op de landelijke ideeën. Gewoon belachelijk en provincie onwaardig. Eerste kamer en provincie moet ieder gewoon een eigen verkiezing hebben.

Geronimo schreef op 22-03-2019

@Pff, jij draait de zaken om. Het zijn de provinciale verkiezingen. Heeft qua infrastructuur, vliegveld, toewijzing gemeentegeld (zeer belangrijk voor Hellendoorn), etc. veel met de gemeente te maken. Dat het hierbij indirect om de 1ste kamer gaat, is een gevolg van. Of de combinatie belachelijk is, is een andere discussie. En als jij niet weet dat deze verkiezingen te maken hebben met de gemeente, wat jij dus aangeeft, dan vind ik dat je niet had moeten stemmen

Geronimo schreef op 22-03-2019

Deze oproep https://nos.nl/artikel/2277151-universitair-docent-na-winst-baudet-volkert-waar-ben-je.html, is natuurlijk helemaal uit den boze; maakt niet uit of het gemeend is of niet, of wat je politieke kleur is.

Pff schreef op 22-03-2019

@Geronimo. Dat is wat ik bedoel, gezien de uitslag heeft een groot deel gestemd met de eerste kamer als uitgangspunt. Die hebben zich dus niet verdiept in het belang voor de provincie.

Hendrik schreef op 22-03-2019

Aan Pff, er is helemaal niets gecombineerd, de provincie kiest de tweede kamer, en dat is gewoon wet. Dat veel mensen op FVD hebben gestemd heeft ook te maken met het feit dat de meesten het gedram over het klimaat zat zijn. De manier om deze farce de kop in te drukken. Dat wil niet zeggen dat je het klimaat niet moet verbeteren, maar er zijn veel meer efficiëntere manieren om dit te bereiken (waterstofgas op het bestaande gasnet).

Hendrik schreef op 22-03-2019

Herstel, de provincie kiest de eerste kamer.

Dirk Jan schreef op 22-03-2019

Als de CDA maar blijft verliezen. Die maken er al heel lang een puinhoop van. @Hendrik Waterstof is niet zo duurzaam als je denkt... Momenteel puur gemaakt van grijze verkeerde energie.. dat heet jezelf voor de gek houden! De omzetting van elektriciteit naar waterstof gaat met een rendement van ±75 procent, de omzetting van waterstof terug naar elektriciteit met ±55 procent. Zo verlies je onderweg ±60 procent van de origineel opgewekte stroom en moet je op zee 2,5 keer zoveel windenergie opwekken om toch dezelfde kilowatturen aan land te krijgen. De 1,5 kWh die je extra produceert, kost (1,5*5,45=) 8.18ct per uiteindelijk geleverde kWh. De droom om 99.995 procent te besparen op de transportkosten van windenergie, maakt dat we per kilowattuur eindverbruik in totaal minimaal dubbel zo duur uit zijn.

Geronimo schreef op 23-03-2019

@Hendrik, dus een stelletje "politici", zonder kennis van zaken, schreeuwt wat, en jij geloofd hun op hun blauwe ogen, terwijl 99% van de wetenschappers bewijzen dat het klimaat, door ons toedoen, achteruit holt, maar die zet jij even weg als mafkezen. Ik zal het weekend even nemen, om te bepalen wie ik zal geloven.

Hendrik schreef op 23-03-2019

Geronimo, dat stelletje politici zo jij ze benoemd zijn idealisten waar het heel moeilijk mee samenwerken is. Wetenschappers die een andere mening hebben ten aanzien van klimaat worden bij het IPCC geweerd, dat past niet in het leugenachtige "Accoord van Parijs", totaal verdraaid om Amerika mee te krijgen (de aarde warmt de komende 100 jaar maar 1 graad op!!). En dan nog dit, het gaat niet om het aantal wetenschappers om iets te bewijzen maar om de waarheid. Einstein stond ook alleen met zijn relativiteitstheorie, terwijl meer dan 200 wetenschappers hem voor gek verklaarden, maar hij had wel het gelijk aan zijn kant. Het volk wordt belazerd door idealisten die er een slaatje uit willen slaan, met de rekening bij de burger. En de rest van de wereld bouwt verder aan z'n gasnet en kolencentrales. En er hangt echt geen gordijn langs onze landsgrens die CO2 tegenhoud. De drie grootste vervuilers China, India en Amerika moeten gestopt worden, en de bouw van vervuilende Cruiseschepen moet ook een halt toegeroepen worden.

Geronimo schreef op 23-03-2019

Hendrik, eer ik hier op inga, google eerst eens even op de relativiteitstheorie. Waarschijnlijk heb jij het de laatste tijd niet gevolgd. Totaal andere opmerking, in principe heb je wel gelijk wat India betreft, maar wij in het westen mochten dus, pak em beet, 200 jaar de boel vervuilen en nu ontzeg jij India datzelfde recht. Wij hebben dat al voor jullie gedaan, er grof aan verdiend, maar jullie mogen dat niet. Blijf maar lekker arm en we geven jullie ook niets.

Hendrik schreef op 23-03-2019

Geronimo, dus jij vind India een arm land, ik las vorige week nog in de "Janes Defence" dat de Indiase militaire uitgaven groeiden met 5,5% naar 63,9 miljard dollar vorig jaar. De France defensie industrie liep nog een order mis in 2017, die ging naar Israël en Rusland tekende begin dit jaar nog een order voor levering van 780000 automatische wapens en de vernieuwing van een groot aantal MIG straaljagers. Dus daarom moeten wij de komende decennia 1000 miljard euro uitgeven, omdat o.a. India overal schijt aan heeft.

Mitis schreef op 23-03-2019

@ WSB, Over de Baudet-haat: links kan al sinds de Franse revolutie slecht tegen zijn verlies. Leuk stuk in Trouw van Sylvain Ephimenco. https://www.trouw.nl/opinie/over-de-baudet-haat-links-kan-al-sinds-de-franse-revolutie-slecht-tegen-zijn-verlies-~a68a0cba/

Maarten schreef op 23-03-2019

Mensen wegzetten als dom, en het ontnemen van stemrecht zelfs opperen. Omdat ze een andere mening hebben , zegt meer over het fatsoen van deze personen dan over de stemmers van FvD / PVV. De tijd zal ons leren of het vernieuwend gaat zijn, igg over twee jaar 2e kamerverkiezingen, dan kunnen ze ook zo weer van hero naar zero.

Geronimo schreef op 24-03-2019

@Hendrik, je hebt gelijk, beetje ongelukkig geschreven. Had moeten zijn: "in India wonen enorm veel arme mensen, ongeveer de helft van de inwoners +/- 650 miljoen personen". Maar dat India overal schijt aan heeft? Moest zich ten tijde van de terreuraanslag in Mumbai kalm houden van de US en Europa. Worden telkens aangevallen door Pakistan en China (alleen bericht het westen daar niet over). Dus niet erg dat je je mening wilt geven, maar ken dan wel de feiten.

Geronimo schreef op 24-03-2019

@Maarten, niet 1 bericht eruit vissen, maar lees ze eerst allemaal Dan zie je dat het allemaal niet zo zwart wit is.

Hendrik schreef op 24-03-2019

Aan WSB en Geronimo, na 17 jaar schijnt de geschiedenis zich te herhalen, de linkse haat tegen wat zij populisten en racisten noemen. Kijk naar de beelden van de demonstratie gisteren in Amsterdam en wat ze scanderen, bij dit tuig wil je toch niet bij horen. Vanmorgen Hiddema en Wiegel nog gezien bij WNL, de moeite waard om (terug) te zien. En dan nog dit, socialisten willen alles met elkaar delen, alleen ze hebben zelf niks, ga er dus niet mee in zee, je verzuipt.

William S. Burroughs schreef op 24-03-2019

Aan Hendrik. Bij dat tuig hoor ik ook niet bij. Niet op links en ook niet op rechts. Prettige dag.

Hendrik schreef op 24-03-2019

Nou WSB, dan komen bij FVD uit, een middenpartij. Prettige avond.

William S. Burroughs schreef op 25-03-2019

Aan Hendrik. Nee. Je kan ook gewoon links stemmen zonder daarbij iemand dood te wensen. En luisteren naar een duidelijke speech die niet voor allerlei uitleg vatbaar is. Prettige dag.

De gewone man schreef op 25-03-2019

Aan Hendrik, dat linkse partijen gevaarlijk zijn is een feit. Leugens over het klimaat de wereld in helpen, doodsbedreigingen uiten aan politici (Baudet heeft ze ook mogen ontvangen), veel meer geld uitgeven dan er überhaupt binnenkomt, criminelen rechten geven die ze niet verdienen. Ik kan zo nog wel even doorgaan. U heeft hier natuurlijk een punt. Gelukkig zijn een aantal linkse partijen aan het afbrokkelen, waaronder de PvdA en de SP. Zelf ben ik sowieso niet links, maar ook niet rechts. Dan is uw opvatting, stem FvD, dit is de midden partij. Kent u de standpunten van FvD? Hoe ziet u het voor zich als NL uit de EU wil? (kijk naar de UK). Hoe ziet u het voor zich al die grenscontroles? (een aanslag op onze economie). Hoe ziet u het voor zich om elke maand je stem uit te moeten brengen tijdens een referendum? (wij leven in een democratie, wij kiezen volksvertegenwoordigers). Hoe ziet u het voor zich om kunst maar te blijven subsidiëren? Kent u zijn standpunten? Hij vertelt precies wat een leek wil horen en de leek holt er achteraan. Baudet doet me sterk denken aan Boris Johnson. Kijk even waar de UK nu staat, in welke beerput zij nu verkeren. Je stem uit brengen doe je met je volle verstand. Meer van, waar staan we momenteel en waar willen we naar toe. Welke partij past daar het beste bij. U denkt zwart/wit, stem niet links, stem niet rechts, stem FvD. Natuurlijk hebben ze goede standpunten, hele goede zelfs. Maar ik zie mij over 4 jaar nog niet in de wachtrij staan bij het gemeentelijk loket voor mijn maandelijkse uitkering, omdat FvD onze Nederlandse economie naar de kloten wil helpen door uit de EU en de Euro te stappen. Stem met verstand en niet met emotie. Emoties tonen jammer genoeg de linkse lui wel door geweld te gebruiken en te uiten. En betreft het afnemen van stemrecht wat Geronimo opperde, kan ik volledig inkomen. Ikzelf zou het niet zo breed trekken. Beter is om te zeggen, we gaan een kiesdrempel invoeren en mensen die blanco stemmen en mensen die het nodig achten een zooitje te maken van het stembiljet, zodat deze ongeldig is het stemrecht af te pakken. Blijf dan lekker thuis als je niet normaal kunt doen.

Geronimo schreef op 25-03-2019

@Hendrik, die Hiddema is helemaal niet te vertrouwen met zijn kiezersbedrog. Verder war WSB al aangeeft, niet iedereen over een kam scheren. Verder doet rechts niet onder voor links, als het gaat om demonstraties. Alleen de heren in 3-delig kostuum lopen niet mee, dat moet ik beamen.

gerard schreef op 25-03-2019

Hiddema heeft in zijn loopbaan als adcocaat in het hogere echelon teveel buitenlandse draaideur criminelen gezien net zoals alles dat veranderder ook tuurlijk zijn er nog etterbakken onder tussen ook zat die hun weg vinden.

Geronimo schreef op 25-03-2019

Hier wordt precies verteld waar FvD staat.https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/hoe-baudets-overwinningsspeech-wordt-ervaren-ik-ga-me-er-minder-veilig-door-voelen-in-nederland-~b03d6f4d/

Lex schreef op 25-03-2019

https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://tpo.nl/2019/03/25/volkskrant-rommelt-denk-medewerker-in-objectief-artikel-over-forum-voor-democratie/&ved=2ahUKEwiJoYjH2Z3hAhXPa1AKHeH0C6cQFjABegQIBxAB&usg=AOvVaw2H4KMa7Hmvz0c8kegki1pY&cshid=1553530978627, Volkskrant niet objectief!

William S. Burroughs schreef op 25-03-2019

Baudet is zo beschaafd hoor je vaak zeggen. Dat is een misvatting. Baudet heeft kennis van beschaving maar is arrogant. Prettige dag.

Geronimo schreef op 26-03-2019

@gerard, weet niet precies wat je bedoeld, maar Hiddema heeft in ieder geval wel een dik belegde boterham verdiend, aan die criminelen. PS draaideurcriminelen (mooi scrabble-woord) leveren niet zoveel op, het gaat om de grotere vissen.

Mitis schreef op 26-03-2019

Haha wat een humor, ons WSB krijgt geloof ik angstvisioenen van Baudet, ik zie de humor er wel van in en alles is beter dan dat softe linkse gezwets, toch?

Mitis schreef op 26-03-2019

@ Lex, geen enkele krant is objectief, als rechtse rakker lees ik ook de Volkskrant, dat zie je vooral in het verzwijgen van zaken, dat valt minder op.

William S. Burroughs schreef op 26-03-2019

Aan Mitis. Ben niet zo bang aangelegd en zal het dus met belangstelling volgen. Als de wind van verandering waait, bouwen sommige mensen muren en anderen windmolens. Prettige dag.

Maarten schreef op 26-03-2019

Volksvertegenwoordiging , het woord zelf is eigenlijk best duidelijk. Als dit in de ogen van het volk niet van toepassing is , kan men bij verkiezingen hier trachten een wijziging in aan te brengen.

Uw reactie

Naam:
Bericht: