Het waterpoloseizoen voor de Ravijnheren is voorbij

Datum: 13-05-2019

11.04 uur - De waterpolo heren van Het Ravijn zijn er dit weekend niet in geslaagd om de halve finale van de play-off om het landskampioenschap te bereiken. De ploeg van Marc van Groen werd in twee wedstrijden verslagen door regerend landskampioen en beker houder AZC Alphen.

Vrijdag won de ploeg met daarin drie Servische internationals in het Alphense zwembad De Thermen met 11-6 van Het Ravijn. Lars Gottemaker over die wedstrijd “We hebben aanvallend te veel kansen gemist waardoor we niet bij konden blijven. Fouten aan onze kant werden afgestraft. Toch aantal goede combinaties blijven spelen, helaas onszelf niet kunnen belonen"
 
Zaterdag wist AZC na drie en halve periode gedomineerd te zijn door de heren van Het Ravijn uiteindelijk met een nipte 10-11 overwinning de halve finale te bereiken. Dit nadat het elfde doelpunt gescoord door Lars Gottemaker door de derde scheidsrechter werd afgekeurd omdat het net na het eindsignaal viel.
 
De Ravijnheren lieten in de eerste drie en halve periode zien prima met de regerend landskampioen mee te kunnen. De Nijverdallers domineerden, aangemoedigd door het fantastische thuispubliek en de opzwepende muziek met periodestanden van 5-2, 8-6 tot en met een 9-7 stand de wedstrijd, maar AZC wist in de  laatste drie minuten van de vierde periode de gecreërde kansen wel te scoren. De 11-11 gelijkmaker viel zoals gezegd net buiten het eindsignaal, waardoor Alphen de halve finale mag gaan spelen. Daarmee eindigt het seizoen voor de Ravijnheren met een uitstekende 7e plaats in de competitie, en spelen de Ravijnheren, net als de waterpolodames van Het Ravijn, dat vorig weekend eindigde op een 4e plaats, ook volgend seizoen weer in de hoogste klasse van het waterpolo: de Eredivisie.
 
Statistieken vrijdag 10 mei 2019:
Alphen aan den Rijn: De Thermen.
AZC-Het Ravijn: 11-6
Periode standen: 3-2, 7-3, 9-4, 11-6
Doelpuntenmakers: Sander Veltkamp 3x, Bas ter Brake 1x, Laurens Jan Schothans 1x, Emiel Wouters 1x.
 
Statistieken zaterdag 11 mei 2019:
Nijverdal: Het Ravijn.
Het Ravijn-AZC: 10-11.
Periodestanden: 5-2, 8-6 (3-4), 9-7 (1-1), 10-11 (1-4).
Doelpuntenmakers Het Ravijn: Lars Gottemaker 3x, Laurens Jan Schothans 3x, Sander Veltkamp 2x, Bas ter Brake 2x, Emiel Wouters 1x.
Doelpuntenmakers AZC: Filip Coric 3x Dejan Indjic  3x, Andreas Mirales 2x, Jacopo Mandolini 1x, Laslo Nagi 1x, Sebastiaan van Mil 1x.
 
Foto: Wim Beunk
 
 



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: