NKC'51 wint ook bij Telstar

Datum: 21-05-2019

9.29 uur - Na de belangrijke overwinning op directe concurrent ODIK, speelde NKC’51 afgelopen zaterdag wederom een uitwedstrijd. Nummer drie Telstar uit Hoevelaken was ditmaal de tegenstander en de heenwedstrijd werd moeizaam gewonnen met een klein verschil. Van de overige vier wedstrijden dit seizoen moet NKC’51 er nog drie winnen om het kampioenschap binnen te halen.

NKC’51 begon de wedstrijd aanvallend scherp, maar liet verdedigend de nodige steekjes verdedigend vallen waardoor NKC’51 in de beginfase geen afstand kon nemen van Telstar. Om en om werd er gescoord, waarbij Telstar voor het eerst op voorsprong wist te komen op 5-4. Voor coach Gert Schorn was dit het moment om een time-out te nemen, er moest immers met meer inzet en meer lef gespeeld worden, wilde NKC’51 de punten meenemen naar Nijverdal. De spelers leken hier zich van bewust, want binnen enkele minuten liep NKC’51 uit naar een 5-9 voorsprong. Toch wist NKC’51 verdedigend alle fouten er nog niet uit te halen, waardoor het verschil voor de rust niet groter werd dan vijf doelpunten. Ruststand 8-13.

Direct na rust breidde NKC’51 de voorsprong uit naar 8-14 en kreeg daarna minder tegenstand van Telstar. NKC’51 bleef aanvallend doorgaan en hield het een fase verdedigend goed dicht, waarin het maar één tegendoelpunt incasseerde. Tien minuten voor het einde stond er een comfortabele stand van 9-19 op het scorebord voor de Nijverdallers. NKC’51 zorgde ervoor dat Telstar niet dichterbij wist te komen en door het achterverdedigen van de ploeg uit Hoevelaken in de laatste minuten werd het geen aantrekkelijk einde van de wedstrijd. NKC’51 gaf nog een aantal doelpunten gemakkelijk weg, maar scoorde zelf vijf keer, waardoor de eindstand werd bepaald op 15-24. Met deze overwinning heeft NKC’51 nog 4 punten nodig om kampioen te worden in de eerste klasse D.

Komend weekeind speelt NKC’51 weer een thuiswedstrijd, Victum uit Houten komt op bezoek, aanvang 15:30.