SVVN beloont zichzelf in blessuretijd

Datum: 25-11-2019

8.24 uur - Met twee competitienederlagen en een nederlaag afgelopen zaterdag in de beker tegen SV Schalkhaar kwam De Esch vanuit Oldenzaal naar Nijverdal. De Esch is koploper in deze klasse en heeft de ambitie om snel terug tekeren naar de 2de klasse van waaruit het vorig seizoen degradeerde.

Onder ideale weersomstandigheden, als je uit de wind bleef, begon Julian op den Dries met een team dat op een plaats gewijzigd was. De voor de beker geschorste Melvin Morsink keerde als aanvoerder terug en Frank Bolink deed vandaag niet mee.

Om half drie gaf scheidsrechter Rudolf Wolterink uit Haarle het startsein voor deze wedstrijd nadat pupil van de week Mees Kamphuis uit SVVN JO9-1 als eerste het net had gevonden. Van het enorme verschil op de ranglijst was op het veld niets van terig te zien. Het eerste gevaar was dan wel voor het doel van SVVN maar dat kwam meer door een communicatiestoornis. In de 1ste minuut zet Marvin Thomas goed door vanaf links. Zijn schot op goal mist echter de kracht en precisie om doelman Ensink van De Esch te verrassen.

SVVN bood prima partij aan de koploper. Nog een hachelijk moment voor het doel van Patriz Loohuis als hij uit positie is. De inzet gaat gelukkig naast het doel van Patriz. Maar SVVN is zeker niet de mindere van de twee en ongeveer halverwege de eerste helft wordt SVVN gevaarlijk. In de 25ste minuut zet Teun Bakhuis goed door vanaf rechts en legt de bal terug op Melvin Morsink. Die kan de bal net niet goed genoeg raken waardoor de keeper redding kan brengen.

Het is een periode waar veel gebeurd voor het doel van De Esch. In de 26ste minuut is er een diepe bal op Marvin Thomas die aan de aandacht van defensie van De Esch is ontsnapt en op het randje van buitenspel alleen op de doelman af mag. Hij schiet de bal via de keeper en daardoor kan een verdediger van De Esch op de doellijn redding brengen. In de rebound zwaait een schot van Melvin Morsink van het doel af. Dit had de voorsprong moeten betekenen voor SVVN.

Na een half uur spelen spurt Teun Bakhuis langs de laatste man. Hij stift de bal over de uitstormende doelman die Teun nog vervelend raakt. De boogbal is echter niet hard genoeg en een verdediger schiet de bal op de 5.5 meter uit de doelmond. In de 41ste minuut lijkt alles er op dat SVVN een strafschop had moeten krijgen als Teun Bakhuis in de zestien door twee verdedigers in de mangel wordt genomen. De scheidsrechter oordeelt echter dat de bal zou zijn gespeeld.

Het gaat te ver om alle kansen en kansjes van De Esch te gaan benomen in de eerste helft. SVVN speelt zeer behoorlijk en had de voorsprong verdiend. Alleen is het allemaal net niet als de trekker moet worden overgehaald. In de 42ste minuut lijkt de laatste verdediger de bal simpel te kunnen opruimen, maar hij tast volledig mis. De bal wordt breed gelegd en Bart Iepma kan eenvoudig scoren. De voorsprong is zwaar onverdiend, maar SVVN moet toch weer met een achterstand gaan rusten.

De tweede helft is een stuk minder amusant. De eerste kans is voor De Esch, maar het schot gaat hoog over het doel van SVVN. In de 57ste minuut laat de doelman van De Esch de bal los en Teun is er als de kippen bij. Hij schiet de bal echter in het zijnet. In de 59ste minuut krijgt De Esch de uitgelezen kans op de 0-2. Uit een corner vanaf rechts wordt de bal echter op de paal gekopt. De wedstrijd kabbelt wat voort ondanks dat Julian op den Dries aanvallend wisselt. Dit is natuurlijk allemaal in het voordeel van De Esch die zijn voorsprong niet in gevaar ziet komen.

In de 82ste minuut maakt Bas Koedijk weer een rush langs de rechterkant. Zijn voorzet bereikt Teun Bakhuis en die schiet hard. Het net trilt en er wordt gejuicht. De bal zit echter in het zijnet. Zo lijkt SVVN weer af te stevenen op een nederlaag. Een onverdiende nederlaag want SVVN speelt alleraardigst en zeker niet de mindere van De Esch. In de 91e minuut is er voorzet van links. In eerste instantie wordt de voorzet gemist, maar Bas Koedijk krijgt in de rug er nog een voetje tegen aan en dat is voldoende om de keeper te verschalken. De gelijkmaker is meer dan verdiend. In de minuten die dan nog resteren gaan beide ploegen wel op zoek naar de overwinning, maar tot gevaar voor beide doelen leidt dat niet. In de dying seconds krijgt Bart Iepma nog zijn tweede gele kaart en mag hij alvast de douches aanzetten.

Zo eindigt de wedstrijd in 1-1. Een zeer terecht punt voor SVVN dat vooral in de eerste helft recht had op meer. Dan moet het spel maar vertrouwen geven voor de wedstrijden in de toekomst. Volgende week gaat SVVN in Almelo op bezoek bij Oranje Nassau. De wedstrijd op sportpark Ossenkoppelerhoek begint om 15:00 uur. Scheidsrechter is de heer Gert Klaassen uit Achterveld.