Zevende gelijkspel voor SVVN

Datum: 02-12-2019

8.21 uur - Voor de wedstrijd van dit weekend ging het eerste helft naar Almelo om daar hun krachten te meten met Oranje Nassau. ON degradeerde vorig seizoen uit de 2de Klasse terwijl het een seizoen daarvoor nog kampioen werd in de 3de Klasse. Ze zijn dus beetje te klein voor het tafellaken, maar te groot voor het servet. Na negen wedstrijden hadden ze in Almelo waarschijnlijk wel een betere seizoenstart verwacht, maar in ieder geval gehoopt.

ON verloor al vier wedstrijden en is slechts terug te vinden in de middenmoot. Ook SVVN presteert teleurstellend. Er werd slechts twee keer verloren, maar daartegenover staat slechts één overwinning. SVVN doet dus voornamelijk aan gelijke spelen. SVVN staat 10de en dat is dicht bij de rode lijn.

Om drie uur werd er afgetrapt op het kunstgras van Sportpark Ossenkoppelerhoek. Respect voor scheidsrechter Gert Klaassen die helemaal vanaf de provinciegrens Utrecht/Gelderland kwam om deze wedstrijd in goede handen te leiden! In het eerste gedeelte was Oranje Nassau de bovenliggende partij. Hoewel het van beide kant wat een matte bedoening was had de thuisclub licht het betere van het spel. Er waren van beide kanten veel persoonlijke fouten en foutieve passes. Erg attractief was het allemaal nog niet. Patriz Loohuis moest enkele keer handelend optreden terwijl zijn collega van ON Roberto Stopel aan de andere kant helemaal niet in gevaar kwam.

Het eerste noemenswaardige wapenfeit van SVVN was in de 23ste minuut. De keeper van ON heeft moeite met een voorzet en redt in twee keer. Ronald van den Berg tikt de bal bij de tweede keer uit zijn handen en scoort. Het doelpunt wordt terecht geannuleerd. Het was een startsein voor een goede periode van SVVN waar de tegenstander flink onder de druk werd gezet. Dit had ook te maken dat ON het helemaal kwijt was. In de 26ste minuut wordt Teun Bakhuis op links aangespeelt. Hij draait naar zijn rechter en geeft de bal voor in het strafschopgebied. Daar staat Marvin Thomas vrij en hij tikt de bal in de linkerhoek achter de doelman. De 0-1 voorsprong is een feit.

Na het doelpunt krijgt SVVN kansen om de score uit te breiden. Bij twee corners van rechts komt de bal twee keer bij de vrijstaande Robin de Jong. De eerste keer kopt hij over en naast, de tweede keer doet hij hetzelfde met zijn voet. ON kan er maar bar weinig tegenover zetten. Een schot uit de tweede lijn gaat over. Daar moeten ze het voorlopig mee doen. In de 39ste minuut komt een voorzet van rechts in de zestien bij Marvin Thomas. Hij raakt de bal niet goed en ziet zijn inzet naast het doel rollen.

De grootste kans op de 0-2 volgde in de 45ste minuut. Een vrije trap van Ronald van den Berg belandt bij de tweede paal bij de vrijstaande Melvin Hulsman. Die raakt de bal echter onvoldoende zodat de keeper redding kon brengen. In blessuretijd van de eerste helft wordt een vrije trap op de helft van SVVN kort genomen en schiet Semol Souhuwat van grote afstand op goal. De bal wappert zo achter Patriz Loohuis en zo gaan we rusten met een gelijke stand. In de rust wordt het afgevraagd hoe het toch komt dat we weer vlak voor rust een treffer tegen krijgen. Het was bepaald niet de eerste keer dit seizoen.

De tweede helft komt ON fanatiek uit de startblokken. Patriz brengt een paar redding op speldenprikjes. In de 46ste minuut krijgt ON een corner. De bal wordt kort gespeeld op de rand zestien van waaruit de bal in het strafschopgebied wordt gespeeld. Via een kluts komt de bal voor de voeten van Patrick Ponsteen die de bal in het doel schiet. In een paar minuten wordt een voorsprong omgebogen naar een achterstand en moet SVVN in de achtervolging.
In de 49ste minuut speelt Ronald de bal op Teun. Deze mag doorlopen richting doel. Hij schiet en ziet dat de doelman er nog knap een handje tegenaan krijgt zodat net langs de verkeerde kant van het doel rolt. SVVN probeert het wel de tweede helft, maar heeft moeite om echt gevaarlijk te worden. Een schot vanuit de tweede lijn van Frank Bolink zorgt nog voor het meeste gevaar, maar deze gaat naast het doel. Zo lijkt het een kansloze bedoening te worden. Maar als in de 83ste minuut Frank Bolink goed door zet en Marvin Thomas vindt kan deze zo maar alleen op de keeper af. Marvin blijft koel en schuift de bal onder de doelman in het doel.

In de slotfase kan het duel nog alle kanten op. SVVN drukt maar de grootste kans is voor de thuisclub. In de 86ste minuut weifelend de achterhoede van SVVN. Dit geeft Mauro Lodde de kans om op goal te schieten. Hij vindt echter de paal in plaats van het net te vinden. Gescoord wordt er echter niet meer. Beide teams zullen het dus moeten doen met een puntendeling wat gezien het veldspel wel terecht is. Een puntje erbij dus dat schiet niet op. SVVN blijft op de tiende plaats staan en de situatie is onveranderd: Licht zorgelijk, maar een overwinning zou wonderen doen.
Volgende week zaterdag speelt SVVN thuis tegen Voorwaarts V. De wedstrijd op Sportpark Groot Lochter begint om 14:30 uur en de scheidsrechter is de heer André Willems uit Zeewolde.