Vocal Devotion en “A Festival of Lessons and Carols”

Datum: 05-12-2019

13.46 uur - De traditie van Lessons and Carols is al meer dan 100 jaar oud. Begonnen in 1918 in Cambridge heeft de dienst met afwisselend advents-, kerstliederen én lezingen mensen getrokken naar de kerken en kathedralen over de hele wereld. Mensen staan er voor in de rij en genieten van de prachtige melodieën. Meezingen en luisteren naar de teksten, naar de koorzang die je meeneemt en raakt tot in het diepst van je ziel.

Alle belangrijke 20-eeuwse componisten schreven Carols, soms nieuwe, maar ook vaak – heel Engels – bewerkingen van oude melodieën en teksten. 
 
Het grote succes van de “Nine Lessons and Carols” heeft het koor van King's College tot het boegbeeld van de Engelse koormuziek gemaakt. 
Het is een levende traditie geworden tot op de dag van vandaag en Vocal Devotion zet deze traditie in onze omgeving al sinds haar oprichting in 1989 voort. 
 
Vocal Devotion begint de “Lessons and Carols” met de hymne “Once in Royal Davids city”. Negen korte  lezingen, in het Nederlands,  uit het Oude- en Nieuwe Testament worden verzorgd door lezers oplopend in leeftijd. Eén schriftlezing zal in het dialect gelezen worden. De lezingen worden afgewisseld met carols, hymnes en koorwerken, waarbij diverse keren door de aanwezigen meegezongen kan worden.
 
De muzikale leiding is in handen van Mourik Jan Heupink.
Henk Linker, bespeelt het orgel.
 
Wanneer ?
zondag 22 december 16.00 uur,   R.K. kerk St. Jan de Doper, Wierden
Tweede kerstdag 10.30 uur,  ‘n Oalen Griezen, Hellendoorn
Vrije toegang, Collecte bij de uitgang
 
Van harte welkom!
 
Kijk  ook eens op de website van Vocal Devotion: http://new.vocaldevotion-hellendoorn.nl/blog  en op haar facebookpagina: https://www.facebook.com/vocaldevotionhellendoorn
 
 
 Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: