Officiële onthulling Gedenkmonument voor overleden kinderen

Datum: 08-12-2019

12.45 uur - Vanmiddag om 16:00 uur wordt het Gedenkmonument voor overleden kinderen op de gemeentelijke begraafplaats aan de Meester Ponsteenlaan officieel onthuld. Het is een bijzondere dag, omdat het ook Wereldlichtjesdag is. Iedereen is van harte uitgenodigd om aanwezig te zijn bij de officiële onthulling.

Het Gedenkmonument is op een bijzondere manier tot stand gekomen. Namelijk geheel belangeloos en op verzoek van inwoner Bernd Twiest. Hij stuurde ons vorig jaar een bericht met daarin de wens voor een Gedenkmonument voor overleden kinderen op de begraafplaats aan de Meester Ponsteenlaan.
Een heel mooi verzoek, want Bernd dacht hierbij aan alle mensen die geen plek hebben om te gedenken. Vroeger werd er heel anders omgegaan met het verlies van een kind. Ook deze mensen moeten een plek hebben om te gedenken vertelde Bernd.
 
Bernd had zelf prachtige ideeën. Deze ideeën zijn gedeeld met de kunstenaars van de Kunstfabriek in Nijverdal. Zij hebben een tekening van het monument gemaakt en zijn onder leiding van Annejet van Stekelenburg gestart met het beeldhouwen van stenen vogels. Ondertussen is er door Bernd contact gezocht met een metaalbewerkingsbedrijf. Geweldig is dat dit bedrijf heeft aangegeven het initiatief te omarmen en geheel belangeloos mee te willen werken. De vrouw van Bernd, Jolande Brummelhuis heeft een mooi passend gedicht geschreven. Dit gedicht en het monument zijn door het metaalbewerkingsbedrijf verwerkt in een bijzonder monument van cortenstaal en rvs. Daarnaast is ook de beplanting geschonken door een tuincentrum uit onze gemeente. Een prachtig voorbeeld van waar samenwerking toe kan leiden.
 
 
 Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: