De Zweef gelijk tegen Heino: 0-0

Datum: 16-12-2019

07:39 uur - Het gelijkspel tegen Heino was wel een afspiegeling van de krachtsverhoudingen deze wedstrijd. Geen doelpunten wil in dit geval niet zeggen dat het een bloedeloze wedstrijd was. Beide ploegen gingen voor de winst, maar konden dat niet omzetten in goals. De Zweef kreeg over de hele wedstrijd iets meer kansen. Zeker in vergelijking met de pot tegen Twello hebben de blauwwitten laten zien dat er wel degelijk voetbal in de ploeg zit.

De Zweef begon lekker fel aan de wedstrijd en gaf Heino weinig kans in het spel te komen. Aanvallend liep het redelijk met kansen voor Tom Heuver, Daniel Tole en Lars Spijkerman. Een kleine voorspong bij rust had niet misstaan. Tegen het einde van de eerste helft kon Heino een beetje druk zetten en liep Joey Knobben tegen geel aan.

Na rust eigenlijk hetzelfde beeld. Twee ploegen die het niet veel voor elkaar onder deden en beurtelings kansjes creëerden. Zoals gebruikelijk bracht trainer Wennemers in de tweede helft Dennis van der Lely. Hij kwam voor Sharma Ekuchu. Heino was in deze fase iets sterker en Mark Klein Boonschate moest een paar kleer reddend optreden en deed dat vakbekwaam. Joey Knobben viel geblesseerd uit en voor hem kwam Mo Koroma.

Daarna was het overwicht voor De Zweef en dat kostte Heino een hoop gele kaarten. De blauwwitten werden knap gevaarlijk. Tom Heuver had op een mooie lange pass van Lars Spijkerman bij de tweede paal de bal voor het intikken. Lukte net niet. De beste kans kwam tien minuten voor tijd. Een Heino-verdediger verkeek zich op de bal die over hem heen viel en Malki plotseling oog in oog met de keeper kwam. Zijn schot van drie meter ging net zo hoog over. Jammer. Zo bleef het 0-0 en had misschien De Zweef iets meer verdiend.