Lokaal Hellendoorn: Openbaar toilet in centrum Nijverdal'

Datum: 20-01-2020

17.28 uur - Lokaal Hellendoorn heeft het college van B&W een brief gestuurd met betrekking tot een openbaar toilet in het centrum van Nijverdal in relatie tot de aanvraag van Keolis voor een toilet voor buschauffeurs.

Lokaal Hellendoorn schrijft:

"Via de media hebben wij vernomen, dat de vervoersmaatschappij Keolis, bij de gemeente een vergunning heeft aan gevraagd voor het plaatsen van een toiletunit aan de Meijboomstraat in Nijverdal. Dit lijkt, wat ons betreft, een unieke kans voor ons als gemeente, om een openbaar toilet te realiseren in het centrum van Nijverdal.

Zoals u weet zijn wij als gemeente al heel lang bezig met de realisatie van een openbaar toilet in de nabijheid van het station in Nijverdal. De raad heeft op 8 februari 2018 hierover unaniem een motie aangenomen. Hierin riep zij aan u als college op, om een onderzoek te doen naar een geschikte centrale locatie in de buurt van het station in Nijverdal. Een toilet, die 24 uur per dag en 7 dagen in de week beschikbaar is en ook toegankelijk voor rolstoelen. Als mogelijke financieringsbron voor de aanleg van dit toilet, werd de Salomonsongelden genoemd.
 
Op 8 oktober van het vorige jaar is in de commissie vergadering van Samenlevingszaken dit onderwerp nog en uitvoerig besproken. Daarin gaven de leden te kennen, dat u werk moet maken van deze nadrukkelijk wens van de raad. Een openbaar verwarmd toilet voor zowel het winkelend publiek als passagiers van bus en trein
 
Graag willen wij van u weten of u al contact heeft gezocht met Keolis om de mogelijkheden te onderzoeken van samenwerking voor de realisatie van een openbaar toegankelijk toilet op die plaats?
 
Enige tijd geleden heeft ook in de krant gestaan dat u in overleg bent met de stichting “t Achterom. Kunt u ons daarover al meer vertellen. Dat geldt ook voor het ontwikkelen van een netwerk van instanties, instellingen en particulieren in het centrum van Nijverdal die er mee instemmen dat mensen met ‘hoge sanitaire nood’ gebruik mogen maken van hun toilet.
 
We verzoeken u om in de commissievergadering van Samenlevingszaken van dinsdag 21 januari, of in de commissievergadering van Grondgebied van aanstaande woensdag 22 januari 2020 een reactie te geven op deze vragen."
 
 Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

K E schreef op 21-01-2020

Ja Rikie Dommerholt, daar zijn de mensen nog netjes opgevoed en zijn ze zuinig op alles. maar hier in Nederland en dus ook hier Nijverdal hebben we helaas ook te maken met vervuilers en vernielers, en wie gaat dat opruimen en betalen??? dan is mijn advies helaas, 1 euro per keer en iemand er bij zetten,

Geronimo schreef op 21-01-2020

Ik meen dat die oude "pisbak" van vroeger, op de parkeerplaats van de Meijboomstraat, nog op de plaat staat van Gemeentewerken.

Pibernik schreef op 21-01-2020

Wat een gezeik over een openbaar toilet , men zou er overigens veel vrouwen wel een plezier mee doen.

Maarten schreef op 21-01-2020

@ KE , op het Dunantplein naast het postkantoor stond ook een openbaar toilet ( tegen betaling ) , ging dat ook fout ?

K e schreef op 21-01-2020

Maarten, dat klopt, maar volgens mij was er toen meer sociale controle, en als ik bewust iets vernielde, Kreeg ik thuis ook nog straf.

Han schreef op 21-01-2020

Je kunt ook het gemeentehuis binnen sjouwen en daar het toilet opzoeken. Wordt elke dag schoongemaakt en hoeft niets te kosten. Denken in oplossingen.

Wim schreef op 22-01-2020

Ik denk dat je als buschauffeur niet de tijd hebt om van het station naar het gemeentehuis te gaan

Uw reactie

Naam:
Bericht: