College wil OZB-verhoging voor woningen beperken tot 17,5 procent

Datum: 25-01-2020

08:47 uur - Het college van B&W stelt de gemeenteraad voor om de onroerendezaakbelasting (OZB) voor woningen dit jaar met 17,5% in plaats van 25% te verhogen. Daarmee geeft het college invulling aans de toezegging om de OZB-stijging te beperken.

 

Wethouder Beintema van Financiën: “Het college heeft zich ingezet om op verantwoorde wijze een goed voorstel te doen om de OZB-verhoging te beperken. We zijn blij dat we de tariefstijging enigszins kunnen terugbrengen. Dit vergt voor dit jaar een bedrag van € 372.000. Dat kunnen we betalen uit enkele eenmalige voordelen”, aldus de wethouder.

Afvalstoffenheffing

Afgelopen jaar hebben 4600 huishoudens een grote restcontainer omgeruild voor een kleine container. Huishoudens zijn daardoor voordeliger uit, maar dalen de inkomsten voor de gemeente. Dat betekent dat de basisheffing voor afvalstoffen dit jaar iets hoger wordt, dan eerder was voorzien.

De gemeenteraad van Hellendoorn neemt op 4 februari 2020 een besluit over dit voorstel van het college over de beperking van de OZB-verhoging en de aanpassing van de basisheffing voor de afvalstoffen.

 



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

K e schreef op 25-01-2020

OZB lager is meer dan terecht, maar komt de hr Beintema er bij dat de gemeente minder inkomsten uit de rest afval krijgt? ? ,de burger heeft de.mogelijkheid gehad om de bak om te ruilen omdat er minder afval is, dus levert de gemeente ook minder in en bespaart hier op, waarom dan? ??, om geld te genereren voor garant te kunnen staan voor de school.

Rene schreef op 25-01-2020

Rotzooi jullie zelf hebben gemaakt moet huis eingennaars weer betaal

Mannes schreef op 25-01-2020

Wanneer er minder restafval wordt aangeboden, zoals al jaren gewenst is. Zijn de kosten voor het ophalen van dit restafval toch ook minder! Dan moet het niet nodig zijn om de burger weer zwaarder te belasten. Of zie ik dat niet goed?

Han schreef op 26-01-2020

Hoe dan ook, de burger zal betalen. Dit is het enige wat voor Beintema telt. Ozb iets omlaag, rest omhoog.

Berto schreef op 26-01-2020

Dat Beintema er überhaupt nog inspaak in heeft.die man hangt zonder blikken of blozen de grootste leugen op. Schande deze man

Han schreef op 27-01-2020

Aan Berto. Dit komt omdat onze burgemeester geen ballen durfde te tonen en een hele foute beslissing heeft gemaakt. De burgemeester had voor rust moeten creëen, maar deed het tegenovergestelde. Zij sprak haar vertrouwen uit in Beintema over de rug van alle ambtenaren en inwoners van de gemeente Hellendoorn.

gert schreef op 27-01-2020

ik heb altijd al gezegd weg met die Beintema.

Geronimo schreef op 27-01-2020

De discussie omtrent Beintema is hier al geregeld gevoerd. Maar zolang de meerderheid van de gemeente op de christelijke partijen en hun "blij dat we mee mogen doen" coalitiepartijen stemmen, zal er weinig veranderen. Maw massaal op LH of VVD stemmen.

Han schreef op 27-01-2020

Geronimo. Jou punt is volkomen terecht. Democratisch gekozen etc. Het afgelopen jaar zijn 126 van de 1144 wethouders in Nederland gedwongen om af te treden. Financiële problemen en de noodzaak tot bezuinigen waren een reden. Het hadden er 127 moeten zijn.

William S. Burroughs schreef op 27-01-2020

En dan? Wat als Beintema er uit was gevlogen? Dan had zijn opvolger het geld niet van Beintema gekregen maar had er vanwege zijn blanco achtergrond misschien wel 25% van gemaakt. Want dat hij gezien de situatie voor dezelfde oplossing had gekozen moge duidelijk zijn. Dus wat maakt het nu uit? Hem straks geen stem geven is het enigste wat u in deze situatie nog kan. Prettige dag.

Mitis schreef op 27-01-2020

@ Geronimo, precies daarom bij de vorige gemeenteraad verkiezingen VVD gestemd. Stonden ogenschijnlijk kundige VVD-ers op de kieslijst. Ja ze werden gekozen en toen traden ze terug, m.a.w. ook blaaskaken waar je niets aan hebt!

Han schreef op 27-01-2020

Aan WSB. Rust creëren, dat hadden ze moeten doen. Het probleem was er niet mee opgelost, dat klopt, maar de rotte appel was er uit. De burger was hierdoor minder argwanend geweest en het plezier van werken in het gemeentehuis was stukken beter geweest.

Geronimo schreef op 28-01-2020

@WSB, dan had Beintema in ieder geval niet zo'n dik salaris (na zoveel blunders is een inkomen van euro 15.000,- nog dik) opgestreken. Tevens een verkeerd signaal aan de gemeente van het college.

Geronimo schreef op 28-01-2020

@Mitis, realiseerde me te laat dat de VVD zelf terugtrad. Nou, dan moet LH maar eens laten zien of zij het wel kunnen (maar zij zullen de kans wel niet krijgen) of dat de gehele gemeente, politiek gezien, vleugellam is.

Geronimo schreef op 28-01-2020

PS en voor dat laatste ben ik bang.

Mitis schreef op 28-01-2020

Idd! Daarom wens ik een fusie met de gemeente Rijssen-Holten, daar blijkt een kwalitatief beter bestuur aanwezig te zijn. Kijk maar eens wat er in Holten allemaal gebeurt is na de fusie met Rijjsen. Hier worden we geplaagd door een bestuur met meer ambitie dan talent.

Uw reactie

Naam:
Bericht: