NKC'51 verliest na gelijkopgaande eerste helft toch ruim van SKF

Datum: 11-02-2020

11.00 uur - Zaterdag moest NKC’51 aantreden tegen SKF uit Veenendaal. In de Overgangsklasse A waar de ploegen van plek tot en met plek zeven dichtbij elkaar liggen, is elk punt zeer welkom om aansluiting te houden met de bovenste plekken van de poule. NKC’51 stond op plek zeven en moest winnen om niet verder achterop te raken. De heenwedstrijd tegen SKF wisten de Nijverdallers na een sterke tweede helft te winnen. NKC’51 begon in een gewijzigde opstelling, Daniël Ding maakte zijn basisdebuut en deed dit naar behoren door uiteindelijk vier keer op het scoreformulier te komen.

Het was ook bovengenoemde die na enige tijd de score opende voor NKC’51. Beide ploegen kregen genoeg kansen, maar hadden moeite om de korf te vinden. SKF maakte na vijf minuten gelijk, 1-1. Daarna was het steeds stuivertje wisselen en beide teams kwamen niet los van elkaar. Tot 5-5 was het gelijk, waarna SKF het eerste gat sloeg bij 6-9. In een eerste waar de doelpunten schaars waren scoorde SKF de laatste treffer, ruststand 7-9.

In de beginfase na rust bleven de ploegen in evenwicht. NKC’51 kon niet voorkomen dat SKF wederom een ruimere voorsprong nam na de 11-12. Bij NKC’51 stokte de aanval volledig en SKF greep deze kans met beide handen aan en scoorde zes keer, 11-18. Hiermee leek het verzet gebroken bij de Nijverdallers. NKC’51 slaagde er niet in om dichterbij de ploeg uit Veenendaal te komen. In een zwakke tweede helft van NKC’51 speelde SKF goed korfbal en bracht de eindstand op 15-23. Een zure nederlaag voor de ploeg van Gert Schorn in de strijd om directe handhaving. Nu staat NKC’51 alleen op de voorlaatste plaats met zes punten.

Op 29 februari speelt NKC’51 thuis tegen het sterke Drachten, aanvang 18:10 uur.