Oude voetbalwet doet Hulzense Boys de das om

Datum: 18-02-2020

12.53 uur - Onder winderige omstandigheden speelde Hulzense Boys afgelopen zaterdag tegen ASC’62. Deze ploeg wat matig aan het seizoen begonnen, maar is bezig aan een prima tweede periode. Dat het geen gemakkelijke wedstrijd zou worden was vooraf dus bekend.

In de eerste minuten van de wedstrijd waren de intenties van beide ploegen duidelijk. Hulzense Boys wilde het spel maken en via combinatievoetbal het doel van de tegenstander zoeken. ASC’62 trok de verdedigende stellingen op, zakte in op eigen helft en probeerde via snelle uitvallen gevaarlijk te worden. De eerste mogelijkheid was voor de bezoekers. Een aanvaller uit Dalfsen snoepte de bal af, maar zijn inzet van buiten het strafschopgebied ging hoog over.

Daarna was het de beurt aan Hulzense Boys. Eerst leverde balverovering op het middenveld een drie tegen twee situatie op. Het schot van Jordy Wolfkamp was echter een prooi voor de doelman. Daarna speelde Sander Kamphuis zich goed vrij en gaf hij voor op Thomas Nijkamp. De bal kwam iets achter Thomas, die de bal wel gevaarlijk wist te raken, maar net niet de juiste richting mee kon geven en de bal net naast het doel zag verdwijnen. Ook een voorzet van Sebastiaan te Wierik was dreigend, maar ook dit leverde geen doelpunt op. Het bleef oppassen voor een snelle tegenstoot en gevaarlijke stilstaande situaties van de ploeg uit Dalfsen. Een corner was gevaarlijk, maar gelukkig kon spits Drost de bal niet de juiste richting meegeven. Zoals gezegd was het zaterdag winderig op sportpark Smidserve en dat had invloed op het spel. Zo kwamen enkele steekballen niet aan, omdat de bal veel snelheid meekreeg door de wind.

Toch kregen de roodhemden voldoende mogelijkheden om de score te openen. Zo kon een schot van Jordy Wolfkamp op vijf meter van het doel nog net geblokt worden en ging een kopbal van Devin Poorterman, na een corner van Jordy, rakelings langs het doel. ASC’62 wilde graag met de brilstand gaan rusten en de doelman had dit goed begrepen. Gedurende de eerste helft nam hij alle tijd, om zo zoveel mogelijk tijd te laten verstrijken. Toch had Hulzense Boys met een voorsprong kunnen en eigenlijk ook wel moeten rusten, de ploeg kreeg vele kansen. Eerst had Jordy Wolfkamp een perfecte voorzet op Sander Kamphuis, maar deze kopte net naast. Op slag van rust zette Danny Schoenmaker aanvaller Fabian te Kolste alleen voor de doelman, maar het schot van Fabian ging net naast. Hierdoor bleef de stand op het scorebord onveranderd toen de mannen aan de thee gingen, 0-0.

In de rust werd aangegeven dat Hulzense Boys zo door moest gaan, er werden genoeg kansen gecreëerd. Wel moesten de manen natuurlijk wel oppassen voor een gevaarlijke tegenstoot van ASC’62. Met de wind tegen was het wel wat lastiger voetballen voor de mannen van trainer Bram Freie. Toch was de eerste grote kans na rust voor de thuisploeg. Een voorzet/steekbal van Sebastiaan te Wierik werd door Jordy Wolfkamp over geschoten. Niet veel later nam Thomas Nijkamp een snelle ingooi van Sander Kamphuis mee en legde terug op Fabian te Kolste. Zijn schot kon nog net geblokt worden en zo verdween de bal over het doel. Maar de voorspong leek er alsnog te komen toen Jordy Wolfkamp Danny Schoenmaker wegstuurde. Het schot van Danny verdween echter net voor het doel langs en ook de instormende Thomas Nijkamp kwam een teenlengte te kort om de bal binnen te tikken. Een oude voetbalwet zegt dat als je zelf niet scoort, de tegenstander het wel doet. En die wet trad afgelopen zaterdag in werking. Een verre uittrap van de doelman, gedragen door de wind, ging over bijna iedereen heen. Vervolgens wilde Hulzense Boys deze bal alsnog wegwerken, maar in een woud van spelers werd er tegen een eigen speler aangeschoten. Een aanvaller van ASC kon de bal oppakken en terugleggen op medespeler Pasman. Deze wist wel raad met dit deze kans en hij zette de 0-1 op het scorebord.

Tegen de verhouding in, maar hij telde wel. Hulzense Boys ging daarna aanvallender spelen en dit bracht natuurlijk risico’s met zich mee. Uit twee indraaiende corners werd ASC erg gevaarlijk, maar Sander Blok en doelman Patrick Loohuis konden de corners wegwerken. Toch viel de 0-2 alsnog. In de laatste minuten, toen de thuisploeg alles of niets speelde, schakelde ASC’62 goed om en wist aanvaller Volkerink de voorsprong te verdubbelen. In de slotminuut werd de nederlaag nog pijnlijker toen verdediger Devin Poorterman ook nog eens met rood moest vertrekken.

Een pijnlijke nederlaag voor Hulzense Boys. ASC’62 had de zaken zaterdag goed voor elkaar, maar Hulzense Boys vergat zelf de wedstrijd al in een eerder stadium te beslissen. Door deze onnodige nederlaag is de achterstand op koploper WVF opgelopen tot 5 punten en is Vroomshoopse Boys de nieuwe leider in de periodestand. Zaterdag 7 maart krijgt Hulzense Boys de mogelijkheid om zich te revancheren van deze nederlaag. Dan speelt het in Oldenzaal tegen het goed voetballende Quick’20. De wedstrijd in Oldenzaal begint om 15.00 uur.