Jan Poppe nieuwe voorzitter ZPC Het Ravijn

Datum: 09-03-2020

10.56 uur - Jan Poppe (61) is vanaf 1 januari 2020 benoemd als nieuwe voorzitter van Zwem- en Poloclub Het Ravijn uit Nijverdal. Jan woont met zijn vrouw Ina in Hellendoorn, maar voordat hij jaren geleden directeur-eigenaar werd bij Jansman Bouw B.V. in Luttenberg en was hij o.a. 9 jaar werkzaam in het Midden Oosten.

 
“Onze drie kinderen zijn opgegroeid in het Midden Oosten. Het was daar altijd erg warm, waardoor ze buiten schooltijd eigenlijk altijd al in het zwembad te vinden waren. Toen wij in 1999 terugkwamen in Hellendoorn, hebben we Bram en Sophie meteen ingeschreven bij de zwemvereniging. Het Ravijn voelde als een echte familievereniging, waardoor wij als ouders ook met enige regelmaat in het zwembad te vinden waren.”
 
Sportieve, financiële en organisatorische groei
De kersverse voorzitter wil de komende jaren trachten om naast een prachtige sportieve, ook een stabiele financiële en organisatorische toekomst voor Het Ravijn basis te leggen. “De afgelopen jaren hebben gemeentes enorme investeringen gedaan door nieuwe gemeentehuizen, centrumvoorzieningen en sportaccommodaties te bouwen. Alles om voor inwoners aantrekkelijk te blijven. Zo heeft de gemeente Hellendoorn zwaar geïnvesteerd in deze voorzieningen, wat voor ons heeft geresulteerd in een prachtig zwembad. Op sportief vlak prachtig, maar qua kosten zijn we er zeker niet op vooruitgegaan. De enorme verschuiving van kosten van de landelijke overheid naar de gemeentes zelf zorgt voor een ander huishoudboekje.  Voor het zwembad worden ons enorme tarieven in rekening gebracht, die wij met 342 spelende leden moeten ophoesten. Binnen onze gemeente betalen wij veruit de hoogste bijdrage van alle sportverenigingen. Ik wil voorkomen dat zwemmen, waterpolo en synchroonzwemmen een elitesport wordt. Watersport is een van de gezondste sporten die er is, en dat moet betaalbaar blijven.”

Talentvolle jeugd

Er zwemt veel talent bij ZPC Het Ravijn. Diverse waterpoloteams werden afgelopen jaren Nederlands kampioen en meerdere spelers- en speelsters vertegenwoordigen onze nationale kleuren op internationale toernooien met (Jong) Oranje. Ook waren onze zwemmers succesvol op de Overijsselse kampioenschappen, won zwemster Iris Timmermans diverse medailles op het NJJK, plaatsten de synchroon zwemsters zich voor het NJK en gingen de G-zwemmers naar Special Olympics in Hardenberg. “We hebben op diverse vlakken enorm veel talent binnen onze vereniging, waardoor we in de gelukkige omstandigheid verkeren dat wij landelijk tot de waterpolotop behoren en samenwerken met het Centre for Sports & Education in Zwolle, waardoor wij leden aantrekken die bereid zijn verder te reizen. Wij moet ervoor zorgen dat de mogelijkheden aanwezig zijn, zodat zij zich verder kunnen ontwikkelen. Binnen onze gemeente zijn wij de enige vereniging die op landelijk niveau zo goed presteert, individuele sporters als bijvoorbeeld Jeffrey Hoogland of Frank Hosmar daargelaten. Dat zou meer gewaardeerd moeten worden. Wij spelen in de Eredivisie waterpolo en leunen op professionele trainers die uit liefde voor de sport en vereniging zonder salaris hun bijdrage leveren, daar is geen budget voor. Die vrijwilligheid zijn we blij mee, maar is geen stabiele basis voor de toekomst. Zonder onze vereniging verliest de sportgemeente Nijverdal-Hellendoorn en ons zwembad haar glans. Daar zie ik mijn uitdaging, daar is alle support voor nodig!”
 
Dagelijks bestuur
Poppe gaat samenwerken met Erika Oolbrink (secretaris), Wicher Smit (penningmeester), Marion Schothans-Hofstede (wedstrijdsecretaris en commissie breedtesport), Hilda Wouters (commissie waterpolo), Jeroen van de Berg / Gert Jan Nieuwenhuis (commissie zwemmen) en Andre van Brummen / Yvette Schemmekes (commissie synchroonzwemmen).

Foto: Wim Beunk
 
 
 
 
 
 



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: