‘Van Eversberg tot Eerde, op zoek naar kastelen langs de Regge’ nu gratis beschikbaar

Datum: 02-04-2020

15.52 uur - In 2012 verscheen ‘Van Eversberg tot Eerde, op zoek naar kastelen en landhuizen langs de Regge’ en in 2013 kwam er een tweede druk. Sinds enige tijd is dit populaire boek uitverkocht. Uutgeverieje ’n Boaken heeft besloten het vanaf nu gratis digitaal beschikbaar te stellen. Stuur een mail naar uutgeverieje.boaken@gmail.com en je krijgt het boek als PDF-bestand in je mail. 

In ‘Van Eversberg tot Eerde’ nemen de auteurs Ester Smit en Dinand Webbink de lezer mee op een tocht door verleden en heden van zeven kastelen en vijf landhuizen langs de Regge. Van elke havezate en elk landhuis wordt de geschiedenis beschreven, spannende verhalen die het verleden doen herleven. Verder wordt verteld wat er tegenwoordig nog te zien is. Soms is dat een compleet kasteel, zoals bij Eerde, met tuinen, lanen en boerderijen, soms is het een romantische ruïne, zoals bij Eversberg. In enkele gevallen is er praktisch niets over, zoals bij Rhaan, Den Dam en Katenhorst. Dan helpt het boek je beter kijken naar het landschap, zodat je toch nog iets ziet van de vergane glorie.
Het boek is rijk geïllustreerd. De recente foto’s zijn van Willem Wijnen.
 
 
 



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: