Bevrijding Nijverdal: De vlag gaat uit aan de Banninksweg

Datum: 03-04-2020

13.30 uur - De Banninksweg in Nijverdal. Een van de oudere straatjes van dit nijvere dorp met 26 woningen. Een straatje met veel saamhorigheid en noaberschap. Het bevrijdingsfeest zou uitbundig gevierd gaan worden. Prachtige ideeën waren er voor de straatversiering. Met elkaar zouden ze op 5 mei ontbijten.

 
Het coronavirus gooide echter roet in het eten. Maar juist nu, nu we in onze vrijheid zijn beperkt, wilde men nog wel uitdrukking geven aan het gevoel van verbondenheid en aan het kunnen leven in een vrij land. ‘Samen staan we sterk’ en dat is waar vrijheid om draait. Met daarbij in bijzondere herinnering de bevrijding van Nijverdal 75 jaar geleden op 9 april.
 
De feestweek t.g.v. de bevrijding in de gemeente Hellendoorn stond al tussen 3 en 10 april gepland. Daarom wapperen nu in deze periode bij alle huizen van de Banninksweg de collectief voor ieder huis aangeschafte  “75 jaar vrij” vlag. Later, begin mei, als er landelijk aandacht is voor 75 jaar vrij, en zeker op 4 en 5 mei, zullen de vlaggen samen met onze driekleur opnieuw wapperen. 
 
 
 
 
 
 
 



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Jos schreef op 05-04-2020

Blur even het kenteken ivm privacywetgeving

Jan b schreef op 06-04-2020

Heb je wat te verbergen JOS

Geronimo schreef op 07-04-2020

@Jan b, dan is het niet snugger om je auto daar te parkeren. Iedereen mag foto's maken op de openbare weg en publiceren.

G t H schreef op 10-04-2020

Heeft meer met fatsoen te maken. Niet of het nu wel of niet mag.

Mitis schreef op 10-04-2020

Wat een boeiende discussie. Ik heb even nagekeken wat je met het kenteken kunt. (Dat kan de buurman dus ook) Het is een VW Polo met een 3 cilinder motor van 999 cm3 eerste eigenaar en sinds 25-02-2020 op de weg. Wie de eigenaar is wordt niet vermeld. Non discussie dus.

Geronimo schreef op 10-04-2020

@GtH, wat jij zegt maakt niets uit, zoek even hoeveel mensen er een zaak tegen streetview zijn begonnen en hoeveel er hebben gewonnen.

Uw reactie

Naam:
Bericht: