Steun lokale ondernemers in Hellendoorn in tijden van Corona

Datum: 06-04-2020

19:16 uur - De effecten van het coronavirus zijn inmiddels voor iedereen voelbaar. Een groep die het in bijzonder zwaar heeft zijn de lokale ondernemers in Hellendoorn. Denk aan de horeca, lokale producenten en andere winkeliers. Gelukkig worden er steeds meer mooie initiatieven in het leven geroepen om lokale ondernemers te ondersteunen. Dit gebeurt veelal onder de hashtag #supportyourlocals. In dit artikel vind je handige tips hoe jij ondernemers in Hellendoorn een steuntje in de rug kunt geven, juist nu. 

 

Support Your Locals Hellendoorn

Het coronavirus heeft niet alleen een forse impact op restaurants en de horeca. Ook de kleinere ondernemers, boeren en producenten merken dit meteen. Zij kunnen hun mooi lokaal geproduceerde producten op dit moment niet of nauwelijks kwijt. Via de hashtag #supportyourlocals worden in verschillende steden in Nederland verspakketten samengesteld met streekproducten van lokale ondernemer. Support Your Locals is een landelijk initiatief om lokale producenten en winkeliers in de armen te sluiten en samen korte ketens te bouwen. Het is nu ook gestart in Twente. Bekijk hier het overzicht met alle initiatieven


Verse boodschappenbox uit Twente

Leveranciers voor de horeca en consumenten in Twente hebben het zwaar door de coronacrisis. Op supportlocalstwente.nl vind je nu een mooie en goedgevulde boodschappenbox met de mooiste en lekkerste producten die Twente te bieden heeft. In deze box vind je onder andere Aardappels van Leusink, Prei van Oold Bleank, Champignons, knoflook en bananen van Pacal Voerman, Braadworst van Sandersvers, Melk en Yoghurt van Landgoed Kaamps, Kaas van Zuivelhoeve Stadsveld, Pasta van van der Moolen Foodgroup, Droge worst van Dreug, Brood van Oonk en Eieren van Twenteland Eieren. De box kost €32,50, exclusief €5,00 bezorgkosten. Bezorging vind allen plaats in Twente.

Wat kan ik nog meer doen om lokale ondernemers in Hellendoorn te steunen?

De horecagelegenheden in Hellendoorn hebben het misschien wel het zwaarst. De horecazaken hebben hun deuren moeten sluiten en zitten zonder klanten. Indirect hebben ook lokale producenten, boeren en winkeliers daar weer last van. Een groot deel van hun afzet is namelijk afhankelijk van de horeca. Gelukkig kan jij wel iets doen. 

 

  • Laat je eten thuisbezorgen! Veel restaurants en cafés bieden een bezorgservice waardoor je thuis kunt genieten van hun heerlijke gerechten.

  • Koop een dinerbon die je later in het jaar kunt verzilveren

  • Doe een eenmalige donatie aan jouw favoriete restaurant. Bijvoorbeeld via https://doneren.restaurant en #helpdehoreca

  • Koop jouw groente, fruit, vlees, vis, zuivel en andere delicatessen zoveel mogelijk bij de lokale groenteboer, slagerij en andere speciaalzaken.

  • Bezoek een boerderijwinkel: veel lokale boeren hebben tegenwoordig mogelijkheden waardoor je rechtstreeks bij de boer kunt kopen.



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: