Holterbergweg-Nijverdalsebergweg gesloten voor gemotoriseerd verkeer

Datum: 08-04-2020

16.17 uur - Iedereen wordt opgeroepen om thuis te blijven, ook tijdens de paasdagen. Uit voorzorg wordt daarom op vrijdag 10 april tot en met maandag 13 april 2020 de Holterbergweg-Nijverdalsebergweg (in de volksmond de Toeristenweg) in het Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug in zijn geheel afgesloten van 12.00 tot 17.00 uur voor gemotoriseerd verkeer.

Ook alle overige wegen naar de Holterbergweg worden afgesloten om sluipverkeer te voorkomen. Dit besluit is genomen door de Veiligheidsregio Twente op basis van de noodverordening die van kracht is. Dit is gebeurd in overleg met de gemeenten Hellendoorn en Rijssen-Holten.
 
Het afgelopen weekend heeft laten zien dat de weg massaal werd bezocht door motorrijders, die vervolgens in grote groepen hun motoren parkeerden op parkeerplaatsen. Dat is verboden. Daarom is op basis van de noodverordening besloten de Holterbergweg-Nijverdalsebergweg af te sluiten. Het is niet de bedoeling dat bezoekers naar de Sallandse Heuvelrug komen.
 
Het is op dit moment belangrijk dat iedereen zich aan de maatregelen houdt en zoveel mogelijk thuis blijft. Dit is nodig om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen, kwetsbare groepen te beschermen en er voor te zorgen dat zorgverleners en ziekenhuizen de grote drukte aankunnen. Wij zijn op de goede weg, maar we moeten met elkaar de maatregelen in acht blijven nemen.
 
Voor iedereen geldt: blijf thuis, geniet in je tuin of op het balkon van de zon, haal een frisse neus in je eigen omgeving en houd 1,5 meter afstand. Alleen samen krijgen we het coronavirus onder controle.
 



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

K E schreef op 08-04-2020

En de wielerploegen krijgen vrij spel en de minder ter been zijnde mensen die afhankelijk zijn moeten weg blijven. ???? .

Pff schreef op 08-04-2020

Wat een bullshit maatregel, ik weet niet welke simpele ziel dit bedacht heeft. Je verplaatst het probleem naar een andere plaats waar ze parkeren. Je had gewoon eenvoudig kunnen handhaven met binnen.

Harm schreef op 08-04-2020

Het beste is om het verbod te laten gelden in de gehele Sallandse Heuvelrug voor alle motorrijders en wielrenners, zodat een ieder lekker kan gaan wandelen en fietsen in dit o zo mooie en groot natuurgebied...

gerard schreef op 09-04-2020

Hebben politie,boswachters ,boa,s auto,s tenminste ruim baan op de toeristenweg en het voetvolk neemt maar een neutje extra dit paas weekend.

gerard schreef op 09-04-2020

En wie het breed laten hangen wipt even de grens over de duitse autobahnen zijn leeg door de corona lekker uitblazen maar.

K E schreef op 09-04-2020

Gerard: Ik heb het idee dat je niets begrijpt van de mededeling.

janneman schreef op 09-04-2020

juiste maatregel, evt aanvullen met afsluiten parkeerplaatsen aan begin en eind van de toeristenweg. Advies om binnen te blijven geld voor iedereen, niet alleen voor motorrijders en wielrenners.

Maarten schreef op 11-04-2020

Dit is niet meer dan burgertje pesten. Binnen blijven is het devies, maar waarom kunnen supermarkten en bouwmarkten dan wel open? En een ritje in een quarantaine blik of botsmuts wordt ontmoedigd.

D.J. schreef op 11-04-2020

Aan de kenners ( betweters ) onder u leg mij even uit wat ik dan wel en niet mag dit weekend zodat ik hier rekening mee kan houden.

William S. Burroughs schreef op 11-04-2020

Aan D.J. Ik ben geen kenner laat staan een betweter maar ga ervan uit dat u de laatste tijd niet onder een steen heeft gelegen. Prettige dag.

D.J. schreef op 11-04-2020

Aan William u hebt helemaal gelijk maar deze week werd mij de duidelijk dat zelfs de RIVM en de GGD niet op 1 lijn liggen als het gaat om wat je nu wel of niet mag dus vandaar mijn reactie naar bovenstaande "kenners "

Wat ben ik toch een tut! schreef op 12-04-2020

Niet speciaal voor Corona, maar voor alles in je leven geldt; betweters en kenners weten ook niets zeker, niemand kan in toekomst kijken, welke belangen hebben ze? Dus voor alles in je leven geldt; dénk zelf na, wat is het beste in mijn eigen situatie. Je kunt wel in bos willen wandelen, maar je bent daar niet in je eentje, je wordt omringt door dombo’s. Wil je daar wel tussenlopen?

gerard schreef op 14-04-2020

Een dag heeft 24 uur en groot deel van de dag is het muisstil behalve op prime time komen de mensen even uitbuiken tussen 12.00 en 17..00 daar stak staatsbos een stokje voor.

Uw reactie

Naam:
Bericht: