Er klopt iets niet! Waarom niet een tijdelijk abnormaal

Datum: 07-06-2020

15:13 uur - Vanmiddag reed er een optocht van auto's door onze gemeente. Zij deelden folders uit met daarin teksten om mensen aan het denken te zetten over de anderhalvemetersamenleving en de lockdown. 

 Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Wat ben ik toch een tut! schreef op 07-06-2020

Stelletje complotdenkers, achteraf kun je de koe in de kont kijken. Helft van de bevolking heeft IQ ónder de 100. Onderzoek vanuit je eigen hart? Liever niet. Gelukkig hebben we veel experts, alhoewel daar ook enkele mafklappers tussen zitten.

mafklapper schreef op 07-06-2020

.....Hahahaha.

Wat ben ik toch een tut! schreef op 08-06-2020

Ze zijn onverantwoord bezig. Ik ben heel blij dat er van bovenaf strenge beperkingen zijn opgelegd. Enorme boost voor milieubesef. Elke dag blauwe luchten, omdat het vliegverkeer op zijn gat ligt. Straks minder verkeer, omdat thuiswerken prima gaat en voor iedereen minder stressvol is. Hopelijk gaan de Nederlanders in eigen land op vakantie, goed voor economie.

Wat ben ik toch een tut! schreef op 08-06-2020

Wat een idioten; gisteren reden ze door deze gemeente in tiental auto’s achter elkaar. Zo opeens stopt midden in de rij een auto, bestuurder stapt uit en rent naar voetganger om pamflet uit te delen. Rent weer naar auto en rijdt verder. Even later, andere auto uit de rij stopt midden op de weg, bestuurder stapt uit en rent naar andere voetganger om pamflet te geven. Stapt weer in auto en rijdt verder. Hoe dom kun je zijn.

William S. Burroughs schreef op 08-06-2020

"Twee dingen zijn oneindig, het universum, en menselijke domheid. Maar van het universum weet ik het nog niet helemaal zeker". Albert Einstein. Prettige dag.

Geronimo schreef op 08-06-2020

@WSB, alles is eindig.

H v Henk schreef op 08-06-2020

`Als ik de reactie van, Wat ben ik toch een tut, lees zijn de echte landbouwers toch nog niet zo dom bezig zij blijven gewoon hun ding doen onder de veel schonere Nederlandse hemel.

Esther schreef op 13-06-2020

Zeg niet daalijk achteraf, ik heb het niet 'geweten'!

Wat ben ik toch een tut! schreef op 13-06-2020

@Esther, je moet een medische behandeling ondergaan, wat heeft je voorkeur? Een arts die zijn verstand gebruikt en een studie van 10 jaar heeft gevolgd of een kwakzalver met zijn hart/gevoel werkt?

Compleetdenker schreef op 16-06-2020

Wat een prachtig initiatief! Het wordt inderdaad hoog tijd dat de minderheid van de slapende tutjes van Nederland wakker gemaakt worden en beseffen hoe erg we in de maling worden genomen. De tijden zijn veranderd. Gelukkig is de intelligentie bij de meerderheid van de mens verhoogd (althans bij de meeste dan) en nemen niet meer klakkeloos aan wat vadertje overheid of de huisarts ons verteld en onderzoeken zelf eerst en kunnen zelf logisch nadenken.. De tijd zal het leren en dan is een excuus van de tutjes wel op z'n plaats. ;-)

Jaap schreef op 16-06-2020

Complotdenkers denken altijd dat ze 'logisch nadenken' en denken op basis van één of andere vage website het vervolgens beter te weten dan een huisarts die er 'slechts' jaren voor gestudeerd heeft.

Wat ben ik toch een tut! schreef op 16-06-2020

Ja, natuurlijk de kennis van gehele bevolking verhoogt zich constant. Maar feit blijft dat gemiddelde IQ op 100 is vastgesteld. Daarom heeft de helft van de bevolking altijd een IQ onder de 100. Je zegt dat intelligentie is verhoogd, dat klopt niet, kennis is wel verhoogd, maar de wereld wordt steeds complexer. Dus door de gezamenlijke verhoging van kennis, is een IQ van 115 in 1980 heel iets anders dan score van 115 in 20202. Daar heb je een punt; kritisch denken is belangrijk, niet klakkeloos iets aannemen. En vooral kijken wié het zegt. Een hele groep experts op bepaald gebied bepalen gezamenlijk het voorlopige, beste standpunt. Dit kan door nieuwe inzichten weer bijgesteld worden. Overheid gebruikt inderdaad manipulatie-technieken, omdat ze de zorg hebben voor de gehele bevolking. Dat betekend niet automatisch dat het voor elk losse inwoner gunstig is. In het algemeen worden aangekondigde maatregelen expres aangedikt, om schrikreactie, woede te veroorzaken, zodat iedereen er van doordrongen raakt, dat het om serieuze zaak gaat. Daarna als puntje bij paaltje komt, word het wel versoepelt.

Wat ben ik toch een tut! schreef op 16-06-2020

@Jaap, dat klopt, ‘complotdenkers’ focussen op enkele details. Terwijl de huisarts de gehele context kan bezien.

Elsware schreef op 26-07-2020

Wij in Amsterdam (buurt met veel sociale huurwoningen) kregen gisteren dit pamfletje in de bus, wie zitten hier achter? Ik heb gegoogeld op Landgenoten Er klopt iets niet en kwam toen hier terecht. Wie kan mij wie vertellen welke organisatie hierachter zit?

Jaap schreef op 26-07-2020

Hallo Elsware, dit zijn complotdenkers. Dat #WWG1WGA op de flyer bijvoorbeeld komt van pro-trump complotdenkers die denken dat ambtenaren het corona virus hebben bedacht om Trump dwars te zitten, dat sentiment is overgewaaid naar hier. Ik zou er niet al te veel op uit doen.

Elsware schreef op 29-07-2020

Dank Jaap voor je reactie. Ik heb nog wat gegoogeld op #WWG1WGA en kwam inderdaad uit op QAnon en allerlei duistere samenzweringstheorieen. Wel griezelig vind ik dat zoveel mensen dit geloven en serieus nemen.

Wat ben ik toch een tut! schreef op 29-07-2020

https://skepsis.nl/coronacomplotten/

William S. Burroughs schreef op 31-07-2020

Ben altijd blij dat zo'n complot een theorie is.en geen praktijk. Prettige dag.

Wat ben ik toch een tut! schreef op 31-07-2020

@William, complot-veronderstelling lijkt me een betere term. Een theorie is een verklaring, door herhaaldelijk testen van een bewering over de werkelijkheid.

Richard schreef op 31-07-2020

Tut, als een theorie geen aangrijpingspunten in de werkelijkheid biedt (niet toetsbaar is en dus ook niet weerlegd kan worden), heeft de wetenschap daar niets aan: de theorie is "niet eens fout". eerst waren de hoogopgeleiden bij jouw aan de beurt en nu weer deze groep....niets beters te doen???

Jaap schreef op 31-07-2020

@Richard lijkt me prima om kritiek te hebben op dit soort lui, zitten maar een beetje onverantwoord gek te doen.

Wat ben ik toch een tut! schreef op 31-07-2020

@Richard, eindelijk zijn we het een keer met elkaar eens. Wanneer een onderzoeksvraag niet getoetst is via de wetenschappelijke methode, mag het geen theorie genoemd worden. Kenmerken van een complot’theorie’ zijn: 1. Het verbergt een kwaadaardige bedoeling die het daglicht niet mag zien. 2. Het druist in tegen de gangbare of officiële versie. 3. Wordt ondernomen door een groep mensen die naar een gemeenschappelijk doel streven. Klopt, blijkbaar heb ik niks beters te doen. @Jaap, klopt, je zou ze...

Richard schreef op 03-08-2020

gelukkig maar Tut dat jouw aannames over hoog opgeleiden, fairtrade etc..niet onderbouw kunnen worden,

Wat ben ik toch een tut! schreef op 05-08-2020

@Richard, ik had niet gedacht dat jij al zo wijs was. Vergeet maar gauw alle onzin die ik eruit kraam Toch maakte me zorgen om alle mafklappers die Corona niet serieus nemen.

Richard schreef op 06-08-2020

in onze gemeente is maar 1 besmetting hoor.

K E schreef op 06-08-2020

Richard, dat is er 1 EEN te veel

Richard schreef op 07-08-2020

Tijdens de gehele lange griepepidemie in 2015 stierven ruim 65.000 mensen, dat is ruim 8.600 meer dan normaal het geval was.....dus 8600 teveel of 65000?

Uw reactie

Naam:
Bericht: