NZ International Jessica Milicich komend seizoen keepster van het eerste damesteam van ZPC Het Ravijn

Datum: 10-07-2020

8.36 uur - Jessica Milicich, keepster van het Nieuw-Zeelandse dames waterpoloteam, komt de damesselectie van Het Ravijn in Nijverdal versterken. Ze gaat het spelen in de Nederlandse eredivisie combineren met haar voorbereidingen voor het Olympisch Kwalificatie Toernooi, dat in januari 2021 in Italië plaatsvindt en waar Team NZ zich voor Tokio hoopt te kwalificeren.

Milicich (25) is een keepster met een lange internationale staat van dienst. In Nieuw-Zeeland speelde ze in haar woonplaats Auckland voor Marist Magic in de nationale competitie. In 2016 debuteerde ze in Team NZ op het OKT dat in Gouda werd gehouden. Jessica heeft als aanvoerster van het nationaal team de afgelopen jaren meerdere FINA Intercontinental World League rondes gespeeld en de wereldkampioenschappen van 2017 en 2019 meegemaakt.
 
In de afgelopen jaren heeft Milicich haar actieve sportcarrière gecombineerd met de studie ‘Sport and Recreation’ aan de Universiteit van Auckland. Ze heeft recent haar master afgerond en dat vond ze een goed moment om te onderzoeken of ze haar sportieve activiteiten in Europa kan voortzetten. In Nijverdal zal ze naast trainen met en spelen in de damesselectie ook keeperstraining geven en een meisjesteam coachen. Daarnaast zal ze zich voor dit seizoen als (keepers)trainster verbinden aan de waterpoloschool van het CSE in Zwolle, waar ze naast hoofdtrainer Zeno Reuten ook de meisjesgroep onder haar hoede krijgt.
 
Zelf zegt Jessica over haar keuze om naar Het Ravijn te komen: “I have always wanted to challenge myself and play water polo overseas, so the opportunity to represent Het Ravijn in one of the strongest water polo competitions in the world is very exciting. The Netherlands traditionally has very strong shooters, so I’m looking forward to seeing how my game develops in a challenging new environment. As a member of the NZ team I am on a journey to try and make the Olympic Games, and my time in Holland is crucial build up for this.The club has a great programme on offer so I feel confident that I’ll be in a position to perform at my best!”
 
Hoofdtrainer Wicher Diallo is bijzonder blij met de komst van Milicich: “Met Jessica in onze selectie hebben we een mooie mix van ervaring en jonge krachten in de ploeg. Met haar hebben we een goede sluitpost, die met haar internationale ervaring onze jonge keepsters veel kan bijbrengen.”
 
 
 



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: