'Dankzij het Hulpfonds kan ik verder'

Datum: 04-09-2020

8.12 uur - Geen huis, geen inkomen, geen eten. Direct na haar scheiding zag het leven van Maria (niet haar echte naam) er weinig hoopvol uit. Dat veranderde toen ze in contact kwam met de Stichting Hulpfonds Hellendoorn.

 
Maria: "Na onze scheiding moest ik niet alleen op zoek naar andere woonruimte. Ik had ook van de één op de andere dag geen inkomen meer, want op financiële steun van mijn ex-man hoefde ik niet te rekenen. Via kennissen kwam ik in contact met het Hulpfonds. Vanaf dat moment had ik het gevoel dat ik er niet meer alleen voor stond. Ik heb mijn situatie uitgelegd en van het Hulpfonds kreeg ik gelijk 'leefgeld'. Daarmee kon ik weer even vooruit." 
 
Woonruimte
"Omdat ik al meer dan 12 jaar stond ingeschreven bij Reggewoon, kwam ik vrij snel in aanmerking voor een andere woning. Ik wilde wel graag naar een appartementencomplex waar meer 50-plussers wonen, zodat ik maar één keer hoef te verhuizen. En dat is gelukt! Een paar dagen voordat ik ons huis uit moest, kreeg ik de sleutel van mijn eigen appartement." 
 
Inrichting
"Geld voor de inrichting had ik niet. Via het Hulpfonds heb ik hiervoor een bijdrage gekregen vanuit de gebruiksgoederenregeling. Dat geld heb ik gebruikt om vloerbedekking te kopen. Ook heeft het Hulpfonds geregeld dat ik meubels en wat andere spulletjes mocht uitzoeken in een opslagloods waar tweedehands goederen worden ingezameld. Daar stond echt leuk spul tussen! Ik ben er hartstikke blij mee. De gordijnen heb ik van familieleden gekregen. Zij hebben ook  de woonkamer voor me gesausd. Zo lief. Inmiddels voelt dit al helemaal als mijn eigen huisje." 
 
Eten
Het aanvragen van een bijstandsuitkering verloopt wel erg moeizaam, vertelt Maria. "Deze heb ik 7 weken geleden aangevraagd bij de gemeente, maar is nog steeds niet toegekend. Het beetje geld dat ik heb, begint op te raken. Daarom heeft het Hulpfonds me ook aangemeld bij de Voedselbank en daar ben ik blij mee. Misschien krijg je hier niet alles wat je nodig hebt, maar het is een mooie basis waar je goed van kunt leven." 
 
Geen schulden
Op de vraag hoe ze haar toekomst ziet, noemt Maria als eerste dat ze hoopt dat ze snel een uitkering krijgt, zodat ze in elk geval rond kan komen. "Ik hoef echt geen luxe dingen, maar ik zou het heel erg vinden als ik schulden zou krijgen. Als je die eenmaal hebt, kom je er moeilijk weer van af. Daar moet ik echt niet aan denken." 
 
Pluim 
"Enkele maanden geleden wist ik nog niet van het bestaan van het Hulpfonds, maar ik vind het fantastisch dat dit er is. En dat er vrijwilligers zijn die zich geheel belangeloos voor je inzetten en met je meedenken. Het is al moeilijk genoeg om alles kwijt te raken en helemaal opnieuw te moeten beginnen. Als je dan zo gesteund wordt, is dat wel heel erg fijn. Wat mij betreft verdienen de vrijwilligers van het Hulpfonds een dikke pluim."
 
Over Stichting Hulpfonds Hellendoorn
Stichting Hulpfonds Hellendoorn is in 2006 opgericht om inwoners van de gemeente Hellendoorn die in financiële problemen zijn gekomen of die over weinig geld beschikken, te ondersteunen. Het Hulpfonds is een onafhankelijke stichting die nauw samenwerkt met andere organisaties in de gemeente Hellendoorn.
 
Kindpakket / Gebruiksgoederenregeling
Daarnaast voert het Hulpfonds nog twee regelingen uit om inwoners in de gemeente Hellendoorn financieel te ondersteunen:
- Het Kindpakket, voor kinderen van 0 tot 18 jaar die opgroeien in een situatie dat er geen geld is voor bijvoorbeeld een nieuw paar schoenen, voor zwemles of om mee te gaan op schoolreis.
- De Gebruiksgoederenregeling, voor mensen die zelf niet voldoende geld hebben om bijvoorbeeld een nieuwe koelkast, wasmachine, televisie, fiets of computer aan te schaffen als de oude stuk is gegaan.
 
Kijk voor meer informatie op www.stichtinghulpfondshellendoorn.nl of bel  06-12 53 55 12.
 



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Wat ben ik toch een tut! schreef op 04-09-2020

Bah, wat een enorm contrast de twee berichten naast elkaar. Enorme armoede in de gemeente Hellendoorn en daarnaast het megalomane (grootheidswaan) gemeentehuis dat mede betaald is door de inwoners diehard moeten werken om elke maand rond te komen. Wát was er mis met het oude gemeentehuis? En de oude bibliotheek functioneerde ook prima. Zinin-theater met vierderangs artiesten, terwijl je ook naar theater in Raalte, Rijssen of Almelo kunt gaan.

Jaap schreef op 08-09-2020

Dat gemeentehuis staat er ondertussen ook alweer 13 jaar, dan is het wel een keer tijd om je er overheen te zetten dat het überhaupt gebouwd is

Lassie schreef op 08-09-2020

@Jaap nou inderdaad... nog even het zwembad erbij halen en we zijn weer klaar...

Pibernik schreef op 08-09-2020

Dat zwembad is er dus inmiddels bijgehaald, toch Lassie ?

Uw reactie

Naam:
Bericht: