NKC '51 start competitie met nipte overwinning

Datum: 07-09-2020

14.55 uur - Na een lange korfballoze periode door de welbekende coronaperikelen was het afgelopen zaterdag dan eindelijk zover. Er mag weer gekorfbald worden en na een lange, nuttige voorbereiding voor de selectie van NKC ’51 stond het eerste competitieduel op het programma, in Oostwold tegen OWK.

Een bekende tegenstander voor NKC ’51, wel zijn de teams ten opzichte van vorig seizoen beide veel veranderd qua samenstelling, met een mix van jonge spelers en spelers met ervaring. Om 15:30 floot leidsman H. Bakker voor het eerst.

Het was OWK dat vanaf minuut één het voortouw nam. Binnen enkele minuten pakte de ploeg uit Oostwold een 2-0 voorsprong. NKC ’51 kon wat terug doen, maar liep telkens achter de feiten aan. Op elk Nijverdals doelpunt had OWK een antwoord, waardoor NKC ’51 niet gelijk kon komen. Daarbij gezegd dat NKC’51 verdedigend erg slordig was en veel overtredingen maakte waardoor OWK in het zadel werd geholpen, maar duidelijk was dat elke fout goed werd afgestraft door OWK. Telkens bleef het verschil één à twee doelpunten in het voordeel van de thuisploeg. Bij 9-6 werd het verschil wat vergroot door OWK en ze wisten dit vast te houden tot de rust. De ruststand leek 12-8 te worden, maar op de valreep wist NKC ’51 nog te scoren, 12-9. Een helft om snel te vergeten voor de Nijverdallers.

NK C’51 dat in de eerste helft erg tam was en weinig spirit toonde, begon direct fel en scherp aan de tweede helft. Binnen no-time werd de achterstand omgebogen tot een voorsprong. Waar het in de eerste helft erg moeizaam ging, was het spel en de focus in de tweede helft vele malen beter. OWK werd overdonderd en NKC ’51 zorgde ervoor dat OWK een kwartier lang niet wist te scoren. NKC ’51 greep deze kans met beide handen aan en wist zes keer achter elkaar te scoren, 12-15. De rollen werden volledig omgedraaid waardoor OWK in de achtervolging moest. Doordat NKC ’51 verdedigend minder fouten maakte ging dit niet makkelijk voor de ploeg uit Oostwold. Telkens als OWK dacht aan te haken, scoorde NKC ’51. Dit hield de ploeg van Gert Schorn goed vast tot het einde van de wedstrijd. NKC ’51 bleef strijden en bleek conditioneel fit genoeg om dit een hele wedstrijd vol te houden. Bij 18-21 maakte NKC ’51 het toch nog onnodig spannend door aanvallend de bal meerdere malen simpel te verliezen en OWK wist de 20-21 nog te maken. In een toch nog spannende eindfase floot de scheidsrechter uiteindelijk af bij deze stand. Over de hele wedstrijd gezien een verdiende maar toch zwaarbevochten overwinning, waarin iedere speler tot scoren wist te komen.

Komend weekend speelt NKC’51 de eerste thuiswedstrijd tegen ASVD uit Dronten, zij wisten de eerste wedstrijd niet te winnen en gingen hard onderuit tegen de Meeuwen. Aanvang 16:00.