Grotestraat Nijverdal genomineerd voor nieuwe Green Cities Award

Datum: 17-09-2020

16.06 uur - Grotestraat Nijverdal is genomineerd voor een prestigieuze internationale prijs. Het project is geselecteerd omdat het een voorbeeld is van hoe we onze steden in de toekomst kunnen vormgeven.

Verstedelijking en klimaatverandering vragen om nieuwe oplossingen om de kwaliteit van het leven in onze steden te behouden en te verbeteren. Door specifiek gebruik te maken van de groene ruimte geeft Grotestraat Nijverdal hier het goede voorbeeld.
 
Voor de internationale prijsvraag waren diverse Nederlandse projecten aangedragen. Uiteindelijk is de keuze op het project in Nijverdal gevallen: “Meest inspirerend, met een originele, context gevoelige toepassing waarin beplanting, passieve waterzuivering, en sociale interactie subtiel en bijzonder ontworpen bij elkaar komen.“ De herinrichting van de Grotestraat is uitgevoerd door OKRA Landschapsarchitecten in opdracht van de Gemeente Hellendoorn.
 
Tweede en derde plek voor Almere en Hengelo
Goede tweede was het groene schoolplein van OBS het Spectrum in Almere. Het heringerichte Industrieplein in Hengelo eindigde als derde.
Met de nominatie concurreert Grotestraat Nijverdal nu met vijf andere landen, waar ook inspirerende oplossingen zijn genomineerd. De zes projecten worden de komende periode beoordeeld door een internationale vakjury. Het internationaal winnende project wordt op 2 december bekend gemaakt. De zes deelnemende projecten staan op thegreencity.eu/award.
 
Groene Steden voor een Duurzaam Europa
De Award is een initiatief van Green Cities for a Sustainable Europe. Dit is een platform dat de vergroening van de openbare ruimte stimuleert door innovatieve ideeën, informatie op basis van wetenschappelijk onderzoek en technische expertise aan te bieden. De activiteiten van dit platform richten zich op bepaalde thema’s: gezondheid, klimaat, economie, biodiversiteit en sociale cohesie.
 
Voor meer informatie over het platform en over de projecten kunt u terecht op www.thegreencity.eu.
 
Margreet Overmeen – Bakhuis, wethouder Ruimtelijke Ordening en Economische Zaken, is trots op de nominatie:
“Geweldig dat onze Grotestraat Nederland gaat vertegenwoordigen en een voorbeeld vormt voor de toekomstige inrichting van steden. Hier mogen we met elkaar trots op zijn, want de inrichting van de Grotestraat is tot stand gekomen door een geweldige samenwerking met onze inwoners en ondernemers.”
 
 
 
 



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Harm schreef op 17-09-2020

Een mooi voorbeeld voor het Henri Dunantplein....

Lokaal Hart schreef op 18-09-2020

@Harm: terugplaatsing verrijdbare bakken en bakken met meer groenw zou mooi zijn. Maar laten we verder het plein plein houden, dan kan er tenminste nog wat georganiseerd worden.

Geronimo schreef op 18-09-2020

Gelukkig kan men die prijs nu winnen. Als straks dat gedrocht, van zes hoog er staat, was het nooit gelukt. En die komt er, adviseur van de gemeente heeft nl een belang.

Harm schreef op 18-09-2020

Lokaal Hart Er is ook wel plaats voor een paar bomen met een mooie hoge kruin en zo houden we nog ruimte genoeg over voor activiteiten.....

berto schreef op 19-09-2020

alleen zien alle mensen het niet meer omdat de weg is afgesloten wat een blunder Nijverdal is zo mooi

Hendrik schreef op 20-09-2020

Het is een prachtige passage geworden, dus wat een gezeur over een paar bloembakken meer of minder. En parkeer je auto buiten het centrum en doe gezond of pak de fiets!! En dan nog dit, welke ambtenaar laat het toe dat "Die Grenze" maar liefst 26 keer zijn waar aan prijst met een reclamebord, een walgelijk aangezicht.

Uw reactie

Naam:
Bericht: